Wat is het vermogen van Max Verstappen?

Max Verstappen is een autocoureur in de Formule 1. Eind 2021 was hij de eerste Nederlandse coureur die Formule 1 wereldkampioen werd, in 2022 zou hij wederom de koppositie innemen. Deze successen hebben bijgedragen aan het vermogen van Max Verstappen, toch zijn er ook andere factoren die gekoppeld zijn aan zijn status als miljonair. Wist je dat Max de jongste persoon ooit in de Quote 500 is? Wat je wilt weten over Max Verstappen’s vermogen en zijn carrière lees je op deze pagina.

Wie is Max Verstappen?

Max Verstappen staat vooral bekend als Nederlandse autocoureur, toch werd hij in 1997 geboren in de gemeente Hasselt in België. Hij komt uit een coureurs familie. Zo is zijn vader Jos Verstappen, ook een bekend Formule 1 rijder. Ook zijn moeder Sophie Kumpen behaalde veel triomfen in zowel karting als in autoracen. Zijn liefde voor racen was hem dus met de paplepel ingegoten, daarnaast had de familie van Max Verstappen al een vermogen opgebouwd. Zijn achterneef Anthony Kumpen rijdt voor België als professioneel autocoureur.

Waarom rijdt Max Verstappen onder de Nederlandse vlag terwijl hij in België is geboren en getogen? In de eerste plaats omdat hij kon kiezen met een Nederlandse vader en een Belgische moeder. Hij werd geboren in Hasselt maar groeide op in Maaseik. Dit is een gemeente in België die dicht tegen de Nederlandse grens ligt. Hij bracht in zijn jeugd de meeste tijd door met zijn Nederlandse vader Jos Verstappen want zijn moeder Sophie Kumpen was druk bezig met haar carrière als professioneel karter.

Door de locatie aan de grens en de invloed van zijn vader werd hij omringd door Nederlanders. Hij voelt zich daardoor meer Nederlander dan Belg en koos ervoor om te rijden onder de Nederlandse vlag. Of het vermogen van Max Verstappen net zo hoog was geweest als hij voor België had gereden is niet zeker. Zijn vader was een invloedrijk coureur met hoog aanzien in Nederland wat voor zijn netwerk uiteraard niet verkeerd was.

Waar heeft Max Verstappen mee verdiend?

Max Verstappen heeft zijn vermogen niet te danken aan een krantenwijk of vakkenvullen bij de supermarkt. Al op vierjarige leeftijd begon hij met karten. Uiteraard was dit niet als professional maar het was duidelijk een opstapje naar een succesvolle carrière als coureur in de Formule 1. Hij leerde de fijne kneepjes van zijn moeder en op zevenjarige leeftijd zou hij al deelnemen aan officiële kartwedstrijden. Het zou tot 2014 duren tot hij de overstap zou maken naar de autosport. Een jaar later zou hij racen voor Torro Rosso tijdens de GP van Australië. Net als met andere sporten waar Nederlanders goed in zijn steeg ook Formule 1 in populariteit in Nederland. De successen van Max zijn direct gekoppeld aan het terugkeer van F1 op het Circuit van Zandvoort.

Hoeveel verdient Max Verstappen per maand?

Het is niet bekend wat Max Verstappen per maand verdient, we weten wel dat hij een meerjarig contract heeft lopen met Red Bull voor pakweg 50 miljoen per jaar. Daarnaast heeft hij nog een aantal sponsordeals lopen en hij krijgt bonussen voor ieder kampioenschap dat Max weet te behalen.

Max Verstappen vermogen

Wat is het salaris van Max Verstappen?

Max Verstappen heeft geen vast salaris. Je kunt de 50 miljoen euro deal met Red Bull door 12 delen om het maandelijks salaris van Max Verstappen te berekenen maar dat heeft weinig zin. In de eerste plaats zit een groot deel van het vermogen dat Max Verstappen heeft in zijn eigen bedrijf. Daarnaast heeft hij een team aan professionals die voor hem werken. Net zoals hij in zijn carrière als coureur meerdere malen de eerste was in zijn klasse is hij ook de jongste persoon ooit in de Quote 500. Daar kwam hij op de leeftijd van 25 jaar binnen met een vermogen van 120 miljoen. Hij behaalde daarmee de 500-ste plaats maar het is waarschijnlijk dat hij snel in de ranglijst zal stijgen.

Is Max Verstappen miljonair?

Het vermogen van Max Verstappen zit voor een groot deel in zijn bedrijf Mavic Aviation, dat geregistreerd staat in Luxemburg. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met belastingtechnische overwegingen. Hij is namelijk Nederlander van nationaliteit en hij woont in Monaco. Officieel is zijn bedrijf de eigenaar van een Dassault Falcon 900 zakelijke jet. Als je een een bedrijf hebt met een flink vliegtuig op de inventaris dan mogen we gerust stellen dat Max Verstappen miljonair is. De jet heeft hem 12 miljoen euro gekost. Toch was dit niet zomaar een kostenpost. Hij krijgt namelijk een kilometervergoeding van Red Bull Racing. Dat is geen groot bedrag per kilometer maar met een snelle jet tikt het toch aan.

Wist je dit over Max?

Max Verstappen heet voluit Max Emilian Verstappen. Hoewel hij voor Red Bull Racing rijdt onder de Nederlandse vlag werd hij geboren in Hasselt, België. Hij heeft zelf gekozen voor de Nederlandse nationaliteit vanwege zijn band met Nederland, zowel zakelijk als privé.

De vader van Max was een Nederlander die woonde in België. Zijn moeder is een Belg en sinds 2015 woont Verstappen in Monaco. Papa was zelf autocoureur en mama had een glansrijke carrière opgebouwd als karter. Zijn ouders zijn ondertussen gescheiden.

Met de prille leeftijd van 17 jaar en 166 dagen is Max Verstappen de jongste Formule 1 coureur ooit. Zo reed hij ruim een half seizoen professioneel op het asfalt van racebanen voordat hij officieel zijn rijbewijs haalde op achttienjarige leeftijd. Dat jaar mocht hij niet alleen zelfstandig op de openbare weg een ritje maken, hij won ook de GP van Spanje. Daarmee was hij met 18 jaar en 228 dagen de jongste GP winnaar ooit. Dit record is tot op heden nog niet overtroffen.

Dat Verstappen een baanbrekend autocoureur is mag duidelijk zijn. Zo was hij de eerste Nederlander die uitgeroepen werd tot Formule 1 wereldkampioen en ook de eerste Nederlander die als Laureus Sportman van het Jaar werd uitgeroepen. Ook met een vermogen van 120+ miljoen euro was hij de jongste persoon in de Quote 500.

Verstappen op social media

Op YouTube kun je terecht op het officiële kanaal van Formula 1 voor highlights van Verstappen. Daarnaast kun je hem vinden op diverse social media kanalen.

Facebook Max Verstappen: https://www.facebook.com/MaxVerstappen

Instagram Max Verstappen: @maxverstappen1

Youtube Max Verstappen: link naar youtube

Twitter Max Verstappen: @Max33Verstappen

TikTok Max Verstappen: @max.verstappen.official

LinkedIn Max Verstappen: https://nl.linkedin.com/company/max-verstappen-store

Website Max Verstappen: https://nl.verstappen.com

Ontdek hier het vermogen van andere bekende Nederlanders