Wat is het vermogen van Sophie Kumpen?

Je zou haast denken dat Formule 1 coureur Max Verstappen in een fabriek is gebouwd om te racen, zo goed is hij op het asfalt. Toch is hij gewoon een mens van vlees en bloed, of loopt er toch stiekem olie door zijn aderen? Aan zijn vader Jos Verstappen kun je zien dat hij zijn talent niet van een vreemde heeft maar vergeet ook zijn moeder Sophie Kumpen niet. Zij was een getalenteerd kart racer en heeft haar zoon de liefde voor motorsport meegegeven. Met zo’n rijke familie is het de vraag van het vermogen van Sophie Kumpen is. Deelt ze in de rijkdom of heeft ze een meer bescheiden leventje opgebouwd?

Wie is Sophie Kumpen?

Op 30 oktober 1975 werd Sophie Kumpen geboren in Hasselt, België. Als dochter van de voorzitter van KRC Genk en daarmee kind uit een welvarend gezin kon ze kiezen wat ze later wilde worden. Maar met een broer en neef die in de racewereld zaten was het vrij logisch dat ook zij achter het stuur zou kruipen. Toen ze 11 jaar was begon ze met karten, daarbij wist ze snel flinke successen te behalen.

Het erepodium zou ze niet vaak behalen maar ze deed het goed als coureur. Tot ze kinderen zou krijgen. Omdat haar man Jos Verstappen coureur was in de Formule 1 besloot ze om een stapje terug te doen en voor de kinderen te zorgen. Beide kinderen zouden ook weer gaan rijden waarvan zoon Max Verstappen het meeste succes boekte.

In 2008 kwam haar huwelijk met Jos Verstappen ten einde, haar zoon Max zou toen bij zijn vader gaan wonen. In 2013 zou Kumpen weer voor een korte tijd terugkeren in de Formido Swift Cup. Maar op het Circuit van Zandvoort zou ze in een crash een rugwervel breken. Toen besloot ze om voorgoed een punt te zetten achter haar carrière als coureur.

De familie Kumpen is rijk, heel rijk. Ze staan op de lijst van rijkste Belgen. Dit betekent niet direct dat het vermogen van Sophie Kumpen ook enorm is, ze heeft na het overlijden van vader Robert Kumpen in 2020 waarschijnlijk wel een flinke erfenis ontvangen.

Waar heeft Sophie Kumpen mee verdiend?

Soms moet je een stapje terugzetten om winst te behalen. Het mag duidelijk zijn dat het vermogen voor Sophie Kumpen op het tweede plan stond en haar gezin op de eerste positie. Daarmee is het een extra bittere pil dat Kumpen na de scheiding met vader Jos haar zoon moest achterlaten. Tenminste, Max woonde in Nederland bij zijn vader na de scheiding en daar lagen de meeste kansen op een carrière in de autosport.

Als we het hebben over het vermogen van Sophie Kumpen en waar ze geld mee heeft verdiend dan gaat het eigenlijk vooral om wat ze had kunnen verdienen. Zo heeft ze gereden in de Formule K, A en Super A. Ze behaalde een negende plaats op de World Championship Formule A in 1991 en dat was pas het begin van haar carrière als professionele coureur. Ze zou in meerdere kampioenschappen racen en haalde de winst binnen tijdens de Andrea Margutti Trophy in 1995. Ze zou voor haar vertrek uit de professionele motorsport in 1996 verder geen overwinningen boeken.

Sophie Kumpen vermogen

Als je een feestje van de familie Kumpen bezoekt dan zal het waarschijnlijk over auto’s gaan. Sophie Kumpen is niet alleen moeder van Max Verstappen en ex-vrouw van Jos Verstappen, ze is ook de tante van autocoureur Anthony Kumpen en het nichtje van voormalig rallykampioen Paul Kumpen.

Hoeveel verdient Sophie Kumpen per maand?

We kunnen niet achterhalen wat Sophie Kumpen per maand verdient, we weten niet eens of ze een vaste baan heeft. Ze leeft een bescheiden leven in Maaseik en heeft blijkbaar voldoende middelen om van te leven. In 2013 probeerde ze haar carrière als racer weer op te starten maar dat deed ze waarschijnlijk niet voor het geld. Wat haar inkomen per maand is weten we niet, dat ze zich niet hoeft te bekommeren om haar inkomen lijkt wel duidelijk.

Wat is het salaris van Sophie Kumpen?

Het salaris van Sophie Kumpen lag tijdens haar professionele carrière als kartrijder waarschijnlijk hoger dan modaal. Toch worden vrouwen in motorsport veel minder betaald dan de mannelijke collega’s. Dat is in sport niet uitzonderlijk, het is wel jammer dat ze nooit de kans heeft gehad om haar topniveau te bereiken. Anders had het salaris van Sophie Kumpen flink wat hoger kunnen zijn.

Is Sophie Kumpen miljonair?

We denken dat Sophie Kumpen miljonair is. Er is overigens niets wat erop wijst dat ze deelt in de rijkdom van haar zoon. Ze zal waarschijnlijk ook geen partneralimentatie meer krijgen van Jos, wellicht heeft ze wel een aantal jaren alimentatie gekregen. Ze is vooral actief in vrijwilligerswerk, daarmee zal ze zeker geen miljonair worden. Maar dat hoeft ook niet, er zijn volop grootverdieners in de familie waardoor er best enkele familieleden hun carrière op een lager pitje mogen zetten. De familie Kumpen is schatrijk door hun belangen in bouwbedrijven.

Wist je dit over Sophie Kumpen?

Sophie Kumpen is behoorlijk bijgelovig, zo brandt ze bij iedere race van Max een kaarsje. Dat heeft volgens haar een bijdrage geleverd aan de vele overwinningen die haar zoon heeft behaald. Als dat waar is dan hebben deze kaarsjes veel geld in het laatje gebracht voor de familie.

De relatie tussen Sophie en Jos eindigde niet onder de meest vriendschappelijke omstandigheden. Een jaar na de scheiding zou Jos Verstappen veroordeeld worden tot een voorwaardelijke straf en een geldboete omdat hij zijn ex lastig had gevallen. Het lijkt erop dat ze sindsdien een wat betere relatie hebben met elkaar, al is het alleen maar in het belang van de kinderen en hun carrières.

Max Verstappen heeft nog steeds een nauwe band met zijn moeder en komt regelmatig op bezoek in België. Vader Jos is minder te spreken over de manier waarop Belgen Max ‘claimen’ als hun kampioen. Hoewel Max Verstappen een dubbele nationaliteit heeft rijdt hij exclusief voor Nederland. In België kreeg hij geen ondersteuning of erkenning voor zijn talenten tot hij beroemd werd, iets wat Jos niet kan waarderen. Bij een interland kiest Max voor Oranje, dat is het standpunt van Jos Verstappen.

Sophie Kumpen op social media

Er staan een aantal accounts op haar naam, toch lijkt Sophie Kumpen op social media niet heel actief te zijn. Onderstaande Instagram account lijkt haar officiële account te zijn.

Instagram Sophie Kumpen: @sophiekumpen