Wat is het vermogen van Adriaan Mol?

De naam Adriaan Mol zet je misschien niet direct iets, als je Mollie hoort dan gaat er zeker een belletje rinkelen. Als je regelmatig spullen koopt online dan heb je de naam Mollie zeker voorbij zien komen. Of werk je misschien met MessageBird? Ook dan draag je bij aan het vermogen van Adriaan Mol, die met zijn software de rijkste Brabander is geworden. Waar staat hij in de Quote 500? Dat en meer lees je op deze pagina.

Wie is Adriaan Mol?

Op 14 maart 1984 werd Adriaan Mol geboren in Breda als zoon van twee kunstenaars. Zelf wilde hij van jongs af aan al uitvinder worden. School zag hij niet zo zitten, hij was vooral bezig met spelletjes programmeren. Een versie van Snake voor de Mac was zijn eerste project. Twee jaar later zou hij samen met Boris Veldhuijzen Van Zanten een hosting bedrijf oprichten. Dat bedrijf zouden ze een jaar later alweer verkopen. Daarna zou Mollie volgen, waar weer MessageBird en Zaypay uit zijn voortgekomen.

In 2012 zou Mol zich meer bezig gaan houden met ontwikkeling, vernieuwing en een strategische koers voor zijn bedrijven. Er werd een Raad van Toezicht opgericht zodat hij verder kon bouwen. Mollie zou uitgroeien tot grootste payment service provider van Europa.

Als er een versie van ‘Wie is de Mol’ met miljonairs op de televisie verschijnt dan zijn er volop mollen te vinden in Nederland. Linda de Mol en Johnny de Mol, Adriaan Mol is ondertussen rijker dan John de Mol. Adriaan is geen familie van de beroemde media familie, hij is wel familie van Michiel Mol en Jan Mol. Jan had al flinke successen geboekt met Volmac en Michiel zou met softwarebedrijf Lost Boys een flink vermogen opbouwen en Guerilla Games oprichten. Dat bedrijf staat bekend om de Killzone games en werd verkocht aan Sony.

Waar heeft Adriaan Mol mee verdiend?

Voordat we bij de grootste klapper, die hij naar zichzelf vernoemd, gaan we eerst even terug naar 1999. Op de prille leeftijd van 15 jaar bracht hij zijn eerste game uit; Snake voor de Mac. Hoewel het een gratis spel was vroeg hij een donatie via PayPal zodat hij pizza kon kopen. Naast een stapel pizza’s kon hij zo vanuit zijn slaapkamer een bedrijfje opbouwen.

NovaHost was het eerste ‘echte’ bedrijf dat hij samen met ondernemer Boris Veldhuijzen Van Zanten heeft opgericht. Slechts een jaar daarna werd dit bedrijf verkocht voor een onbekend bedrag maar dit zal ongetwijfeld interessant geweest zijn voor het vermogen van Adriaan Mol. De grote klapper zou Mollie zijn die in 2004 werd opgericht. Destijds was het een bedrijf dat als groothandel SMS-berichten verkocht aan bedrijven, ook werden toen al kleine betalingen via internet gefaciliteerd. De bedrijfskosten waren laag omdat veel processen geautomatiseerd waren.

Kort na de introductie van iDeal in Nederland zou Mollie deze betaaloptie integreren in het systeem. Hiervoor werd samengewerkt met ABN AMRO. Mollie werd verder uitgebreid met de focus op online betalen met diverse betaalopties zoals iDeal en creditcard. Micro-transacties via SMS werden overgeheveld naar het nieuwe bedrijf Zaypay terwijl de berichtenservice meer vorm kreeg binnen de afzonderlijke dienst MessageBird.

Adriaan Mol vermogen

MessageBird werd samen met Robert Vis opgericht, Vis zou daar directeur worden. Het onderscheidende kenmerk van deze dienst is de integratie van andere berichten diensten zoals WhatsApp, Messenger en WeChat. Dit bedrijf heeft grote klanten zoals SAP, Heineken en ook het AMBER Alert wordt door dit bedrijf onderhouden.

Hoeveel verdient Adriaan Mol per maand?

We weten niet wat Adriaan Mol per maand verdient, we weten wel dat zijn vermogen tussen 2020 en 2022 is gestegen van 450 miljoen euro tot 3,5 miljard. Dit komt vooral door investeringen in Mollie door organisaties als Blackstone die maar liefst 665 miljoen investeerde. Daarmee kun je stellen dat hij miljoenen per maand verdient.

Wat is het salaris van Adriaan Mol?

Wat precies het salaris van Adriaan Mol is kunnen we niet zeggen. Hij geeft wel aan dat hij niet dankzij maar ondanks de Nederlandse overheid zoveel succes heeft geboekt. Als hij nu zou beginnen had hij eerst een land gekozen met een beter klimaat voor ondernemers. Toch is ook zijn directe concurrent Pieter van der Does een Nederlander. Hij is namelijk de oprichter van payment provider Adyen en is ondertussen 2,6 miljard euro waard.

Is Adriaan Mol miljonair?

Vaak gaat het om miljonairs op deze website, in het geval van Adriaan Mol kunnen we gerust spreken van miljardair. Naar schatting heeft hij een vermogen van 3,5 miljard opgebouwd. Dit is overigens niet het persoonlijk bezit maar de waarde van zijn bedrijven bij elkaar opgeteld. Hij heeft veel extern kapitaal aangetrokken, investeringen in startups als Crisp, Hadrian en Vesper betaalt hij uit eigen zak. Dit is een bewuste keuze omdat hij zo aan den lijve voelt als het goed gaat of juist niet.

Wist je dit over Adriaan Mol?

Veel rijkelui investeren in vastgoed, dat is altijd een veilige belegging toch? Niet voor Mol die zijn Amsterdamse appartement aan de straatstenen niet kwijt kan raken. Hij kocht dit reusachtige appartement van horecatijger Won Yip. Dit bleek een impulsaankoop want al snel wilde hij er weer vanaf. Eerst vroeg hij 8 miljoen euro, toen haalde hij het appartement van de markt om er later 8,8 miljoen voor te vragen. Daar trapte niemand in waardoor de prijs daalde naar 7,9 miljoen. Later zou de prijs verder dalen naar 7,25 miljoen. Een paar ton meer of minder zal voor hem niet veel uitmaken, het bewijst dat zelfs mensen met een vermogen als Adriaan Mol soms foute beslissingen maken.

Het is de ambitie van Mol om ooit te gaan concurreren met banken, hij heeft aangegeven dat hij reeds een vergunning heeft om een betaalinstelling op te richten. Ooit begon hij met PayPal donaties accepteren, vervolgens werkte hij samen met traditionele banken en binnenkort wordt hij wellicht een geduchte concurrent van diezelfde banken waar hij rijk mee is geworden. We zijn benieuwd of zijn miljarden op een rekening bij zijn eigen bank gaat zetten.

Adriaan Mol op social media

We kunnen social media accounts van Adriaan Mol vinden die echt van hem zijn. Er zijn andere personen met deze naam en er zijn ook nep accounts van andere mensen die zich voordoen als de bekende ondernemer. We betwijfelen dat hij nog tijd over heeft om actief te zijn op social media, voor zijn vermogen hoeft hij het in ieder geval niet te doen.