Wat is het vermogen van Don de Jong?

Je kunt nog zo hard werken aan leuke video’s, soms is het beste onderwerp jezelf. Dat heeft Don de Jong ontdekt die sinds 2018 enorm scoort met zijn dagelijkse vlog op YouTube. Dat is niet alleen te zien aan het aantal views maar ook zeker aan het vermogen van Don de Jong. Hoeveel hij verdient met vloggen en welke andere zaken hij er nog bij heeft lees je op deze pagina.

Wie is Don de Jong?

Op 1 juli 1999 werd Don Siegfried Josephus de Jong geboren, hij groeide op in Rijpwetering. Sinds 2021 woont hij in zijn villa in Roelofarendsveen, een ander dorp in Zuid-Holland. Hij is al sinds 2013 actief op YouTube en wist met bijbaantjes genoeg geld te sparen voor een eigen camera. Toen hij in 2018 begon met een dagelijkse vlog kwam zijn kanaal in een stroomversnelling terecht. In maart 2021 doorbrak hij de barrière van 1 miljoen volgers op YouTube.

Waar heeft Don de Jong mee verdiend?

Net zoals veel jonge twintigers die momenteel de status van miljonair behalen heeft Don de Jong veel geld verdient met YouTube. Op dit platform scoren vlogs heel goed. De inkomsten per minuut video zijn minimaal maar als je dagelijks tientallen minuten video produceert voor een groot publiek dan tikt het lekker aan. Hij zit tegen Enzo Knol aan wat betreft inkomen uit YouTube, zijn concullega Kwebbelkop die ook uit Nederland komt scoorde (enkele jaren geleden) beter. Maar dat komt omdat hij in de Engelse taal vlogt terwijl de Jong het op een Nederlandstalig publiek houdt. Daarmee komt zijn werkwijze overheen met Gio Latooy die iedere dag om 17.30 een nieuwe vlog heeft. Het komt dus goed uit dat Don om 17.00 publiceert als je helemaal wild bent van vloggers.

Met alleen filmpjes maken kun je aardig geld verdienen maar echt heel rijk word je daar niet van, zeker niet als je beperkt bent tot een Nederlandstalig publiek. Het vermogen van Don de Jong wordt verder gespekt met zijn aandeel in bedrijven als Focus Drink en Beat my Boxer. De webshop van Don met shirts en dat soort zaken werd in januari 2021 voor onbekende redenen gesloten. Alleen de after-sales service gaat nog door. Op zijn officiële pagina is verder niets nieuws te vinden. Er is wel een pagina met een teller van zijn abonnees en het aantal weergaven met een link naar zijn meest recente video. Deze pagina blijft dankzij wat eenvoudige code altijd up to date.

Hoeveel verdient Don de Jong per maand?

Don de Jong verdient zijn basisinkomen aan zijn vlogs op YouTube. Als je rekent dat je 1000 euro kunt verdienen met 1 miljoen views dan zijn er video’s waar hij duizenden euro’s mee verdient. De meeste dagelijkse vlogs scoren op dit moment rond tussen 150.000 en 200.000 views in de eerste paar weken. Daarna loopt het langzaam maar zeker op tot pakweg 250.000 views. Dan verdient hij dus iedere dag gemiddeld een paar honderd euro. Aangezien hij een dagelijkse vlogger is loopt het inkomen lekker op voor iemand van zijn leeftijd.

Wat is het salaris van Don de Jong?

Als je het het salaris van Don de Jong alleen berekend in YouTube inkomsten dan mis je het grootste deel van zijn verdiensten. Hij had namelijk een eigen webshop met merch en hij gaat lucratieve deals aan met sponsoren. Volgens bronnen die wij hebben gevonden verdient hij zo pakweg 3 ton per jaar. Het salaris van Don de Jong zal rond de 25.000 euro per maand uitkomen. Hij zal wel wat onkosten hebben, het is niet duidelijk of zijn vrienden ook geld verdienen voor hun bijdragen.

Don de Jong vermogen

Is Don de Jong miljonair?

Op dit moment zijn we er vrij zeker van dat Don de Jong miljonair is. Hij is nog niet rijp voor een plekje op de lijst van jonge miljonairs in de Quote 500 maar hij is goed op weg. In Roelofarendsveen kocht hij een mooie villa waar hij 8 ton voor heeft betaald. Waarschijnlijk met een hypotheek maar de meeste huishoudens zouden zo’n lening nooit voor elkaar krijgen. Hij bezit meerdere auto’s, het is duidelijk dat Audi zijn favoriete merk is. Of hij bij de dealer een goede deal krijgt weten we niet maar gezien het ondernemerstalent van Don is dat zeker mogelijk. Net als Mo bicep heeft hij ooit een Lamborghini Huracan gekocht maar dat was niet echt de bolide voor hem. Voor Lamborghini is de opkomst van influencers zeker niet verkeerd geweest voor hun omzet. Het is dan ook een mooie aankoop om op social media mee te pronken.

Wist je dit over Don de Jong?

Na zijn Lamborghini Huracan kocht hij een Audi RS6. Een stap terug? Voor hem niet, hij vond de Lambo toch wat te ver van hem als persoon af staan. Die sportauto is niet zo handig als je met je matties op pad gaat. Uiteraard was de standaard uitvoering niet voldoende en wilde hij een ‘bizarre bodykit’ laten installeren. Uiteraard werd dit avontuur breed uitgemeten op de vlog. Die investering moet natuurlijk wel worden terugverdiend. De auto werd geleverd in lichtblauw, daarmee past deze auto goed in het wagenpark van rapper / bodybuilder Kosso die zijn wagenpark in baby blue heeft laten spuiten.

Don de Jong draagt een pacemaker, hij heeft hierover vertelt in zijn vlogs. Dit is de reden dat hij moest stoppen met krachttraining. Hoewel hij in het verleden eigenlijk geen last had van dit kastje bleek het toch teveel risico op te leveren als hij intensief zou trainen.

Samen met Mobicep heeft Don een merk sportkleding gehad genaamd Donza. Hoewel het bedrijf succesvol was besloot Don zich terug te trekken uit deze zaak. Donza staat voor “Doorzettende Ondernemer Zal Altijd blijven doorgaan”. Wat er met letters ‘B’ en ‘D’ is gebeurd blijft een mysterie.

Don de Jong op social media

Je kunt Don de Jong op social media vinden via kanalen als YouTube en Instagram. Op die eerste zit hij ruim over een miljoen volgers en op de tweede heeft hij ruim 650.000 volgers. Daarmee mag hij zich met recht een influencer noemen wat voor het vermogen van Don de Jong natuurlijk niet verkeerd is.

Instagram Don de Jong: @dondejong_

Youtube Don de Jong: https://www.youtube.com/@NLxDon

Twitter Don de Jong: @NLxDon

Website Don de Jong: https://www.dondejong.nl