Je hoeft niet naar school voor de Bitcoin Meester. Dit is namelijk de naam voor een Nederlandse crypto broker die alles voor je regelt. Je kunt zelfs crypto met iDeal kopen wat … nou ja ideaal is! Wat je moet weten over de voordelen en nadelen van Bitcoin Meester en alle soorten cryptovaluta die je hier kunt kopen lees je op deze pagina. Want ondanks de naam kun je hier ook terecht voor Ethereum, XRP, Arbitrium en nog veel meer.

Wat is Bitcoin Meester?

Bitcoin Meester is een platform waar je cryptovaluta kunt kopen en verkopen. Het is een Nederlandstalige website met support in Nederland, je kunt hier naast bitcoin ook terecht voor 200+ andere crypto munten.

Naast de website kun je gebruik maken van de app voor zowel Apple iOS als Google Android toestellen. Achter de merknaam Bitcoin Meester gaat het Coin Meester B.V. schuil. Dit bedrijf is een officieel geregistreerde organisatie dat geleid wordt door Boyd Meuleman en Mitchell Zandwijken.

Naast handelen in crypto kun je ook de koersen bekijken van alle valuta die je kunt kopen en verkopen. Daarnaast kun je op deze manier ook makkelijk geld verdienen met crypto. De koerswisselingen worden real time geüpdatet en je ziet alles overzichtelijk in een overzicht. Zeker als nieuwkomer zul je snel overweldigd raken door het enorme aanbod, waar moet je uit kiezen?

In de interface van Bitcoin Meester zie je het koersverloop en je ziet ook de stijging of daling van iedere munt. Dit zijn altijd momentopnames, let ook zeker op het verloop op de lange termijn en trends.

Hoewel er veel namen zijn betekent dit niet dat iedere coin compleet anders is. Zo zijn er veel coins die werken op basis van Ethereum maar dan met specifieke regels en voorwaarden. Je kunt via Bitcoin Meester voor iedere munt een korte beschrijving vinden met de voornaamste kenmerken. Hoewel de naam dus Bitcoin Meester is kun je hier handelen in ruim 200 munten.

Bitcoinmeester

Een Wallet openen

Als je gaat handelen in crypto dan heb je een Wallet nodig. Dit kun je vergelijken met een bankrekening maar dan voor digitaal geld. Het is mogelijk om met een bestaande Wallet op Bitcoin Meester aan de slag te gaan, je kunt hier ook een Wallet openen. Dit heeft als voordeel dat je direct met ruim 200 cryptomunten kunt gaan handelen zonder steeds saldo over te boeken. Maar als je elders je Wallet hebt ondergebracht dan is dit zeker mogelijk.

Er is een minimum van 5 euro voor iedere munt om in te leggen. Dit minimumbedrag wordt ook gehanteerd voor het wisselen van munten. Er is geen maximumbedrag van toepassing. Er zijn twee manieren om geld te verplaatsen. Je kunt storten als je coins tussen Wallets wilt delen, je kunt versturen als je coins in dezelfde Wallet wilt verhuizen.

Als je aan de slag wilt gaan met Bitcoin Meester dan moet je eerst een account openen. Als je daarmee klaar bent dan kun je direct geld toevoegen om te gaan handelen. Dit kan via iDeal, een Wallet die je elders hebt geopend of een andere betaalmethode.

Hoe werken koersen op Bitcoin Meester?

Er zijn verschillende manieren om de koers te bepalen. Het is dus mogelijk dat er behoorlijk wat verschil zit tussen koersen per platform. Ook Bitcoin Meester bepaalt hun eigen koersen op basis van diverse internationale handelsplatformen in combinatie met hun eigen gebruikersgroep.

De koers kan fluctueren en je wordt beloond als je meer coins koopt. Bij een hogere waarde krijg je namelijk meer korting op de kosten. Zo kan het tarief van 1 procent naar 1/10 procent gaan. Dan zit je wel op bedragen hoger dan 1 miljoen euro. Er zijn 10 VIP schalen, al vanaf 500+ euro kom je in aanmerking voor korting.

Voor veel handelaars is staking heel interessant. Je legt dan een bedrag vast waar je een mooi percentage op krijgt. Dit is een manier voor cryptovaluta om te groeien. Er zijn altijd risico’s aan verbonden, als de koers mocht dalen dan kun je (een deel van) de inleg verliezen. Je kunt bij Bitcoin Meester staken, daarmee waren ze in 2021 de eerste in Nederland.

Moet ik belasting betalen op crypto?

De tijd van Wild West praktijken in de crypto handel is een beetje voorbij. Dit betekent dat er meer toezicht is op de markt wat enerzijds jammer is maar het biedt wel meer bescherming. Het is in Nederland verplicht om crypto zoals bitcoin op te geven op je belastingaangifte.

Particulieren moeten de waarde van de Wallets opgeven onder box 3 van het aangiftebiljet onder sparen en beleggen. Je betaalt vermogensbelasting en een stijging van de koers wordt beschouwd als winst. De peildatum van de waarde ligt op 1 januari van het aangiftejaar.

Als je dus aangifte doet over 2022 dan moet je de waarde op 1 januari 2022 als uitgangspunt nemen. Ook als de koers op 31 december hoger of lager ligt.

Is Bitcoin Meester de beste crypto site?

Wat de beste crypto site is zal per persoon verschillen maar Bitcoin Meester is zeker een waardige kandidaat. Zowel de website als de support is Nederlandstalig, je kunt ook met iDeal crypto kopen. Wat betreft security zit het wel goed want Bitcoin Meester is officieel geregistreerd bij de Nederlandsche Bank als aanbieder van cryptovaluta.

Je kunt ervoor kiezen om je account te beheren via de website. Als je gebruik maakt van smartphone of tablet dan kun je hiervoor een app installeren. De functionaliteit is hetzelfde maar de indeling is wat anders. De apps worden regelmatig geupdate en verbeterd, zo kun je nu ook staking via de app regelen.

Het is prettig dat je op voorhand duidelijk ziet wat de kosten zijn voor diensten. Bij andere sites kom je er soms pas te laat achter dat er verborgen kosten zijn. Op het eerste gezicht lijkt Bitcoin Meester daarom wat duurder dan andere aanbieders maar dit valt dus reuze mee.

Daarnaast nemen ze je veel werk uit handen door het proces van crypto kopen en verkopen eenvoudig te maken. De support is Nederlandstalig, ze reageren doorgaans snel en problemen worden netjes opgelost.

Als je een flinke Wallet hebt dan wil je uiteraard dat jouw vermogen goed beheerd wordt en daar scoort Bitcoin Meester absoluut zeer goed. Je hoeft ook niet bang te zijn dat een coin op is want ze hebben een ruime voorraad aangelegd.

Nieuwe naam Bitcoin Meester

De nieuwe naam van Bitcoin Meester is geworden BCM. Met de introductie van BCM verdwijnt de naam Bitcoin Meester, maar onze passie en toewijding voor crypto en blockchain blijven onveranderd.

BCM Bitcoinmeester