Wat is het vermogen van Milan Knol?

Voordat Enzo de meest bekende Nederlandse YouTube werd, timmerde zijn broer al hard aan de weg. De broertjes zijn samen goed voor pakweg 4 miljoen abonnees op YouTube waarvan de oudste van het duo ‘slechts’ een derde van de fans aan zich heeft weten te binden. Staat Milan in de schaduw van zijn broertje en wat is het vermogen van Milan Knol? Dat en meer bekijken we op deze pagina.

Wie is Milan Knol?

Op 13 september 1991 werd Milan Erkelens geboren in Groningen. Na de scheiding van zijn ouders zou hij zijn naam veranderen naar Knol, de achternaam van zijn moeder. De meest bekende vriendin van Milan Knol was Jill van Dooren, zelf ook een bekende vlogger. Ze zouden in 2017 uit elkaar gaan. Milan heeft geen kinderen.

In 2010 begon hij video’s te maken op het kanaal ‘DitIsMilan’. Hij maakte toen sketches en parodieën op andere video’s. Hij was nog maar net begonnen toen er een tweede kanaal bij kwam. Dit werd DagelijksHD wat later omgedoopt werd tot DagelijksHaaDee. In 2018 zou dit kanaal het hoofdkanaal worden. De naam werd omgedoopt tot Milan Knol waarmee het een solo project is geworden hoewel hij nog steeds vaak samenwerkt met andere vloggers.

Een ander populair kanaal is dat van StukTV. Samen met GameMeneer en JayJay Boske zou hij Team Stuk weten te verslaan met een aantal van 36 goudstaven. Hij zou wederom zijn opwachting maken in een ander programma van StukTV, Het Jachtseizoen. Ditmaal werd hij na 3 uur en 18 minuten gepakt door het team.

Hoewel deze pagina toch echt over Milan Knol gaat komen we er niet onderuit om zijn jongere broer te noemen. Milan zou zijn broer Enzo Knol op weg helpen met zijn eigen YouTube kanaal. Daar werden in eerste instantie vooral vlogs en fitness video’s op gepubliceerd. Dit kanaal zou uiteindelijk het grootste succes behalen met 2,7 miljoen abonnees. Milan zit op bijna 1,4 miljoen. Nog steeds een respectabel aantal volgers maar slechts 10 procent van bijvoorbeeld Kwebbelkop. Maar die vlogt in het Engels, de familie Knol houdt het op Nederlandstalige content.

Waar heeft Milan Knol mee verdiend?

Wat betreft geld verdienen op YouTube is Milan Knol zeker een pionier. Al in 2010 zag hij dit platform als manier om zijn creativiteit te delen met anderen. Toen zijn tweede kanaal DagelijksHD niet in aanmerking kwam om YouTube Partner te worden begon hij een derde kanaal genaamd genaamd DagelijksHaaDee. Hij zou op dit kanaal samenwerken met GameMeneer (Don Plevier), LinkTijger (Michael van Tielen) en Jeremy Frieser. Naast losse filmpjes waren er terugkerende onderwerpen zoals de Maandelijkse WTF Momentjes en Geven & Nemen. Door consistent nieuwe content uit te brengen groeide het kanaal gestaag.

Als artiest heeft Milan Knol verdient met zijn muzikale escapades. Hij streeft echter geen serieuze carrière na als muzikant. Zijn eerste hit was “Ik Wil Fietsen” die hij samen met YouTuber Dylan Haegens opnam. In 2018 kwam er een remake en sindsdien is het nummer in meerdere talen verschenen.

Hoeveel verdient Milan Knol per maand?

Met alleen views verdient Milan Knol geen fortuin. Op basis van zijn huidige aantal views gaat het om ruim 1000 euro per maand. Het kan zijn dat hij al ‘binnen’ is of elders goed bijverdient. Denk aan sponsor deals met merken. Wat Milan Knol heeft verdient met Legends of Gaming NL is niet duidelijk. Dit was een online gaming show die liep van 2016 tot 2019 en geproduceerd werd door Endemol, een bedrijf van John de Mol en Joop van den Ende. Hij deed 3 seizoenen mee en wist niet hoger te komen dan een zesde plek. Hij werd dan ook genomineerd voor een Legends of Gaming Fail Award.

Wat is het salaris van Milan Knol?

We hebben een salaris van bijna 15.000 euro per maand voorbij zien komen maar we denken niet dat Milan Knol dit nu verdient. Waarschijnlijk ligt zijn inkomen aanzienlijk lager. Hij zal nog niet in aanmerking komen voor de bijstand maar we houden het op een bovenmodaal inkomen. Naast YouTube is hij ook te vinden op Twitch, het streaming platform voor gamers. Met ruim 50.000 luisteraars op Spotify krijgt hij nog een kleine bonus bovenop zijn salaris.

Milan Knol vermogen

Is Milan Knol miljonair?

We weten niet zeker of Milan Knol miljonair is. Hij heeft een mooi huis en een leuke auto maar hij leeft geen extravagant VIP bestaan zoals andere influencers. De schattingen over het vermogen van Milan Knol lopen sterk uiteen, van 300.000 euro tot 1,7 miljoen. Hij lijkt er zich ook niet zo druk over te maken.

Wist je dit over Milan Knol?

De moeder van Milan en Enzo is ook actief op social media. Voor 35 euro kun je zelfs een gepersonaliseerde boodschap bestellen van Irma op Shoutout.vip. Ze is niet de enige media persoonlijkheid die hier te vinden is, ook Andy van der Meijde spreekt voor 75 euro een leuke boodschap in en F1 coureur Nyck de Vries vraagt er 150 euro voor. Hebben ze dit geld echt zo hard nodig of houden ze er gewoon van om in de belangstelling te staan? Of beide, dat kan natuurlijk ook.

Toverland organiseert jaarlijks YOUTUBERSxTOVERLAND, een evenement waarbij populaire influencers naar het pretpark in Limburg gaan om fans te ontmoeten. Milan is ook van de partij. In 2020 kon het event niet doorgaan vanwege Corona.

Milan Knol woont in Soesterberg, enkele jaren later kwam ook Enzo met zijn vriendin Myron Koops in dezelfde straat wonen op enkele huizen afstand van zijn grote broer.

Met tranen in zijn ogen moest hij afscheid nemen van zijn hond die te agressief bleek te zijn om te houden. Ook heeft hij ooit een kat verloren die in het verkeer is verongelukt. Wat meer positief dierennieuws: In zijn woonplaats Soesterberg werd een paard naar hem vernoemd. Om precies te zijn Knol Milan, een grappige woordspeling omdat ‘knol’ een andere naam is voor paard.

Milan Knol op social media

Zoals eerder aangegeven is het Enzo Knol die de YouTube koning is van de familie. Milan scoort ook goed maar moeder Irma blijft steken op bijna 70.000 abonnees. Haar video’s scoren slechts enkele duizenden views. Op Instagram scoort Milan Knol een nette 1 miljoen volgers.

Instagram Milan Knol: @milanknol

Youtube Milan Knol: https://www.youtube.com/@milanknol

Twitter Milan Knol: @MilanKnol

Twitch: www.twitch.tv/milanknol