Wat is het vermogen van Joop van den Ende?

De Nederlandse televisie, bioscoop en het theater zouden er heel anders uitzien zonder Joop van de Ende. Als producent heeft hij op alle takken van cultuur zijn stempel gedrukt. Dit heeft hem geen windeieren gelegd want met het vermogen van Joop van de Ende staat hij al jarenlang hoog op de Quote 500 lijst met rijke Nederlanders. Hoe hij zoveel succes heeft weten te verwerven lees je op deze pagina.

Wie is Joop van den Ende?

Op 23 februari 1942 werd Johannes Adrianus van den Ende geboren in Amsterdam is een arbeidersgezin. Hij zou opleidingen volgen tot zowel timmerman en technisch tekenaar maar uiteindelijk kwam hij terecht in de showbusiness. Eerst zou hij zelf als toneelspeler de bühne op gaan, dit kon zijn vader niet waarderen. Al snel bleek dat hij meer talent had achter de schermen dan op het podium en hij zou manager worden van andere artiesten.

In de jaren 70 werd Joop van de Ende steeds bekender in het Nederlandse medialandschap. Zijn productiewerk op de televisie sloeg niet direct aan, met de film Spetters van Paul Verhoeven baarde hij opzien maar de film kreeg vernietigende kritieken te verduren. Hij zou wel successen boeken met ‘volksvermaak’ zoals twee films met André van Duin in de hoofdrol. Op televisie kwam het productiewerk in een stroomversnelling met Bassie en Adriaan, Dagboek van een Herdershond, Spijkerhoek en Goede Tijden, Slechte Tijden. Het was van den Ende die voor het eerst talent zag in Reinout Oerlemans.

Een circus tour met Bassie en Adriaan liep niet goed af, met Cyrano de Musical begon een nieuwe fase in zijn carrière. Sindsdien heeft heeft een flink aantal grote theaterproducties op poten gezet. Later zou hij gaan samenwerken met Albert Verlinde die met zijn theaterproducties ook veel successen wist binnen te slepen.

Waar heeft Joop van den Ende mee verdiend?

Toen hij pas 18 jaar oud was zou van den Ende de televisierechten voor Batman kopen. Daarmee werd een basis gelegd voor zijn investeringen in de toekomst. In die tijd trad hij nog zelf op als clown Tako in een programma voor kinderen. Hij was stand-up comedian en cabaretier maar hij ontdekte al snel dat de mensen om hem heen meer talent hadden. Toen begon hij met een theaterbureau en winkel in feestwinkel artikelen.

Joop van de Ende en André van Duin bleken een gouden duo te zijn, tot op de dag van vandaag zijn ze ook beste vrienden. Van Duin was nog onbekend toen van den Ende begon met een revue. Joop bleek een goed instinct te hebben voor talent. Ook Henny Huisman coachte hij tot een getalenteerd presentator. De eerste opnames met deze voormalige drummer moesten woord voor woord worden opgenomen omdat Huisman geen zin compleet kon afmaken vanwege spanning voor de camera.

Commerciële televisie heeft Joop van de Ende veel succes gebracht. Eerst met TV10 maar dat liep mede door de strenge mediawetgeving in Nederland verkeerd af. Een samenwerking met John de Mol via de Luxemburgse omroep RTL-Veronique verliep een stuk beter. Van den Ende en de Mol zijn de grondleggers van commerciële televisie in Nederland. Samen zouden ze Endemol oprichten. Daar zou hij later uitstappen om zich toe te leggen op theaterproducties. Hij kampte ook met gezondheidsproblemen.

Joop van de Ende vermogen

Over wat precies het vermogen is van Joop van de Ende lopen de cijfers uiteen. Forbes kwam uit op ongeveer 1 miljard euro terwijl Quote 1,6 miljard euro heeft berekend. Dit gaat uiteraard over het totale vermogen en niet alleen het saldo op zijn rekening.

Hoeveel verdient Joop van den Ende per maand?

We weten niet wat Joop van de Ende per maand verdient, het zal wel een flink bedrag zijn. In tegenstelling tot andere personen van pensioengerechtigde leeftijd hoeft hij niet te teren op een AOW of klein pensioen want hij is nog steeds niet gestopt met werken. Met duizenden werknemers wereldwijd hoeft hij gelukkig niet alles zelf te doen.

Wat is het salaris van Joop van den Ende?

Het mag duidelijk zijn dat het salaris van Joop van de Ende hoog ligt, het meest geld verdient hij tegenwoordig aan het theater. Met deze verschuiving van televisie naar theater zie je dat de Vlaming Gert Verhulst (Studio 100) goed heeft gekeken naar zijn voorbeeld in Nederland. Verhulst gaf onlangs aan dat zijn grote droom was om André van Duin in de musical 40-45 te krijgen.

Is Joop van de Enden miljonair?

Het zal niemand verbazen dat Joop van de Ende miljonair is. Technisch gesproken miljardair want hij heeft een vermogen van 1,2 miljard dollar volgens Forbes magazine. Ook is hij een vaste naam op de Quote 500 lijst van rijkste Nederlanders. Zijn voormalige zakenpartner John de Mol heeft nog iets meer met 1,4 miljard dollar vermogen maar als we het over dit soort bedragen hebben dan maakt het niet zoveel meer uit natuurlijk.

Wist je dit over Joop van de Ende?

Joop van de Ende heeft aangegeven gecharmeerd te zijn van Mark Rutte en zijn werk in de politiek. Hij is echter niet te spreken over het bezuinigen op de culturele sector. Zelf hoeft hij het niet te hebben van subsidies, hij geeft aan dat de situatie voor zijn dochter, die ook in deze sector werkzaam is, meer uitdagingen biedt dan vroeger.

Hij heeft nauwelijks herinneringen aan zijn ouders. Hij bezit een oude foto maar hij geeft aan dat er geen herinneringen naar boven komen als hij naar ze kijkt. Vanaf zijn veertiende levensjaar zou hij al gaan werken en daarnaast studeren. Zo had hij steeds minder contact met zijn naaste familie.

Hij vind het jammer dat hij lange tijd de Engelse taal niet sprak. Door zijn dyslexie was het lastig om een andere taal te leren, pas toen hij 44 jaar oud was vond hij een Amerikaan die hem wel de taal leerde spreken. Als hij al eerder Engels had geleerd dan was hij waarschijnlijk nog veel succesvoller geweest. Alsof ruim 1 miljard euro nog niet genoeg is…

De VandenEnde Foundation is een particulier cultuurfonds dat Joop samen met zijn vrouw Janine heeft opgericht in 2001. Ze promoten het culturele klimaat in Nederland. Zo delen ze studiebeurzen uit aan jongeren die binnen- en buitenland studeren.

Joop van den Ende op social media

Iemand die nog voor de boomers is geboren heeft niet zoveel op met internet, dat is niet zo vreemd. Je komt Joop van de Ende op social media niet tegen, naast de officiële accounts van zijn bedrijven.

Wikipagina Joop van de Ende