Met zijn voornaam en achternaam mag duidelijk zijn dat Lil Kleine niet van plan is om op te groeien. Toch is hij zeker geen kleine speler in het BN’er landschap, heeft zijn bekendheid veel invloed gehad op het vermogen van Lil Kleine? Met zijn optredens lijkt hij ondanks alle privé problemen lekker te scoren, met andere werkzaamheden duikt hij mogelijk diep in de schulden. Hoe rijk is Lil Kleine en kan hij zijn ‘Drank & Drugs’ imago waarmaken?

Wie is Lil Kleine?

Een kleine rapper die je niet over het hoofd ziet, dat is in het kort Lil Kleine. Hij werd geboren op 15 oktober 1994 in Amsterdam en is sinds 2005 te zien op televisie en later op het podium. Hoewel hij bekend zou worden als rapper rond 2012 zou hij al veel eerder in het programma ‘Praatjesmakers’ verschijnen en in 2005 speelde hij een rol in de speelfilm Diep. Zijn echte naam is Jorik Scholten, hij heeft ook een kledinglijn genaamd JORIK.

Binnen het collectief New Wave zou Lil Kleine aan zijn carrière als rapper werken. Zijn grootste hits heeft hij niet solo behaald maar samen met andere artiesten. Zo kwam hij in 2012 voor de eerste keer in de Top 100 met het nummer ‘Zo Verdomd Alleen’ met Danny de Munk. In 2015 zou zijn echte doorbraak komen met ‘Drank & Drugs’, samen met rapper Ronnie Flex.

Een prettige jeugd heeft Jorik niet gehad. Toen hij één jaar oud was moest hij geopereerd worden voor leukemie aan zijn rug. Hij moest tot zijn vijfde een korset dragen. Zijn ouders zouden scheiden en de relatie met zijn moeder verliep niet soepel waardoor hij vanaf zijn zevende bij zijn vader zou gaan wonen. Een jaar later leek het beter te gaan toen hij ging dansen en acteren.

De letters ‘Lil’ staan voor ‘little’, een afkorting die ook wordt gebruikt door rappers als Lil’ Jon en Lil Nas X. Met 1,77 meter valt het reuze mee met de lengte van Jorik, aan zijn gedrag te zien lijkt hij wel een Napoleon Complex te hebben. Zijn collega rapper Ronnie Flex is rond de 1,71 meter, hoe flexibel hij is konden we niet achterhalen.

Waar heeft Lil Kleine mee verdiend?

Het grootste deel van het vermogen dat Lil Kleine heeft opgebouwd komt uit zijn carrière als muzikant. Hij treedt vaak op en krijgt hier een flinke vergoeding voor. Daarnaast is hij betrokken bij een snackbar, een café, een eigen kledingmerk en het drankje Fiorito. Deze nevenactiviteiten lijken echter niet winstgevend te zijn, ook een samenwerking met John de Mol zou niet het beoogde succes opleveren.

De dominantie van Lil Kleine in de officiële hitlijsten is voorbij maar zijn streams worden nog vaak beluisterd. Zo behoort hij tot de meest populaire Nederlandse artiesten op Spotify, dit levert echter relatief weinig aan inkomsten op.

Naast muziek wordt het vermogen van Lil Kleine beïnvloed door nevenactiviteiten zoals vastgoed, horeca en fashion. De omzet die uit deze bedrijven wordt gegenereerd is niet duidelijk, het is heel goed mogelijk dat hij hier juist geld mee verliest.

lil Kleine vermogen

Hoeveel verdient Lil Kleine per maand?

Naar schatting verdient Lil Kleine 125.000 euro per maand aan optredens, hieronder kun je daar nog wat meer over lezen. Daarnaast heeft hij een kledinglijn en bezit hij vastgoed. Met zijn televisiewerk verdient Lil Kleine niet veel meer, nog voor zijn openbare ruzie met Jamie Vaes lag hij al overhoop met zangeres Anouk. Zijn bijdrage aan The Voice zou volgens haar minimaal zijn, daarmee was hij voor Ali B de eerste rapper die dit programma onder vervelende omstandigheden zou verlaten.

Wat is het salaris van Lil Kleine?

Voor een optreden vraagt de rapper een bedrag van 15.000 euro. Hij treedt ongeveer 100 keer op per jaar waarmee we uitkomen op 1,5 miljoen per jaar. Daarmee kun je stellen dat het salaris van Lil Kleine op 125.000 per maand uitkomt. Uiteraard zullen er schnabbels tussen zitten die minder verdienen of wat duurder zijn, met name tijdens de Corona lockdown waren zijn inkomsten uit optreden een tijd lang opgedroogd.

Is Lil Kleine miljonair?

Op papier lijkt Lil Kleine miljonair te zijn met een geschat vermogen van 2,5 miljoen euro. Meerdere websites hebben zich gebogen over zijn financiën waarbij zijn BV Kleine Moeite het middelpunt is. Dit is een miljoenenbedrijf maar er staan heel wat schulden op de balans. Als je kosten en baten verrekent dan kom je hooguit op enkele tonnen uit, waarbij het de vraag is of de som in het rood of zwart staat. Lil Kleine leeft als miljonair met mooie auto’s en een extravagante leefstijl maar het is onwaarschijnlijk dat het persoonlijk vermogen van Lil Kleine voldoende is om als miljonair aangemerkt te worden.

Wist je dit over Lil Kleine?

In plaats van zijn huidige artiestennaam had hij wellicht beter kunnen kiezen voor “Kort Lontje” want het aantal vechtpartijen en ruzies ligt hoger dan de hits die hij heeft gescoord met zijn muziekcarrière. Kort na zijn eerste nederrap hit in 2015 zou hij betrokken raken bij een vechtpartij. Hij maakte sindsdien ruzie met politieagenten, fans en wordt verdacht van het mishandelen van zijn toenmalige verloofde Jamie Vaes.

Jamie Vaes is de ex-verloofde van Jorik, in 2022 werden er meerdere meldingen gemaakt van mishandeling. Samen hebben ze een zoon waarvan Vaes het voogdijschap heeft. Na het eerste (publiekelijke) incident zou de relatie voortgezet worden maar later zou het stel definitief uit elkaar gaan.

Zijn tweede solo album “Alleen” wist een Buma NL Award in de wacht te slepen voor Meest Succesvolle Album. De plaat stond 295 weken in de Nederlandse hitlijsten. Zijn volgende album kwam nog maar tot 64 weken, het album daarna 13 weken maar Ibiza Stories uit 2022 scoorde weer wat beter. Waarschijnlijk mede door de commotie rond zijn relatie. Het album ‘Jongen van de Straat’ uit 2020 werd het meest gestreamde Nederlandse album ooit op Spotify.

snel online geld verdienen

Lil Kleine op social media

De activiteit van Lil Kleine op social media is in de laatste jaren flink afgenomen. In 2018 zei hij vaarwel tegen Twitter, sinds februari 2022 is er geen update meer op zijn (Top Notch) Facebook pagina.

Facebook Lil Kleine: https://www.facebook.com/Lil-Kleine

Instagram Lil Kleine: @lilkleine

Youtube Lil Kleine: @TopNotchNL

Twitter Lil Kleine: @LilKleine

Website Lil Kleine: www.lilkleine.nl

 

lil Kleine Wiki