Wil je astronaut worden? Bij de brandweer werken of een prinses zijn? De meest populaire carrière voor de jeugd is ‘influencer’ maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Of toch wel? Je kunt bij Toluna influencer worden. Door jouw mening te delen over allerlei onderwerpen beïnvloed je grote bedrijven in het maken van beslissingen. En het mooiste is dat je er nog voor betaald krijgt ook! De voordelen en nadelen van Toluna lees je op deze pagina. Hoeveel invloed heb jij?

Wat is Toluna?

Toluna is een internationaal marktonderzoeksbureau dat ook in Nederland en België actief is. Wereldwijd zijn er miljoen deelnemers die dagelijks enquêtes invullen en zo sparen voor leuke prijzen zoals cadeaubonnen of PayPal tegoed. Het bedrijf werd opgericht in 2000 door Frédéric-Charles Petit in de Verenigde Staten. Er zijn ook nog meerdere dochtermaatschappijen:

  • Toluna USA Inc.
  • Toluna Netherland BV
  • dPolis Inc.
  • Brainyak Inc.
  • Cjudge SAS
  • Yourneus Limited
  • Toluna UK Limited
  • Speedfacts Online Research GmbH

Met zo’n groot bereik is het niet vreemd dat de app ‘Toluna Influencers’ heet want de miljoenen deelnemers hebben samen heel wat invloed op bedrijven en organisaties. Toluna geeft aan dat er 21 miljoen gebruikers zijn verspreid over 50 landen, de enquêtes worden in 28 talen verspreid.

Hoe werken enquêtes bij Toluna?

Bij marktonderzoek willen bedrijven en andere organisaties weten hoe consumenten denken over bepaalde onderwerpen. Ze schakelen dan Toluna in om vragenlijsten uit te zetten bij het panel. Op basis van het persoonlijk profiel wordt bepaald wie uitgenodigd wordt om mee te doen aan een onderzoek. Het is mogelijk dat er aanvullende vragen gesteld worden om te bepalen of je past binnen de doelgroep van het onderzoek. Je wordt uitgenodigd via mail en soms per SMS, afhankelijk van het onderzoek. Als je gebruik maakt van een mobiel apparaat dan kun je hiervoor de Toluna app installeren. Meedoen is altijd gratis.

Je spaart voor punten die je later kunt inwisselen voor cadeaubonnen. Het is ook mogelijk om de punten over te hevelen naar een PayPal account. Dan kun je het geld vrij besteden.

Het Toluna enquête aanbod

De vragen die je krijgt zijn heel divers. Er zijn geen garanties voor het aantal vragenlijsten, dit hangt ook af van het profiel. Over het algemeen zul je zeker iedere week wel een uitnodiging ontvangen, sommige deelnemers worden zelfs dagelijks uitgenodigd. De vergoeding varieert van 15 tot 50.000 punten per enquête. Dit wordt gebaseerd op het aantal vragen, hoeveel tijd je zult besteden aan de vragenlijst en hoe belangrijk het onderzoek is voor de opdrachtgever.

Toluna

Hoewel vragenlijsten op Toluna het grootse deel van de activiteit vertegenwoordigen zijn er ook andere dingen om te doen. Zo kun je spelletjes spelen waarvoor je soms beloond wordt maar niet altijd. Door games aan te bieden is er meer variatie dan bij andere enquête sites het geval is. Dit kan motiverend werken. Het spelen van games is optioneel, je kunt ook alleen vragenlijsten invullen als je dit prettiger vindt.

De enquêtes worden voor een deel door Toluna opgezet, ze kunnen ook aangeleverd worden door bedrijven. Omdat er zoveel enquêtes dagelijks worden verspreid is het mogelijk dat er soms iets niet klopt. Als dit het geval is neem dan contact op met de klantenservice. Die proberen dan technische problemen te verhelpen. Dit lukt niet altijd en niet altijd snel maar dan is eigenlijk zo bij iedere enquête site.

Goed om te weten over Toluna

  • Voor aanmelding ontvang je een aanmeldbonus.
  • Toluna is wereldwijd actief met miljoenen gebruikers.
  • Punten zijn om te zetten in waardebonnen van grote bedrijven.
  • Je kunt punten inwisselen voor PayPal tegoed om zelf te besteden.
  • Er zijn diverse games om te spelen binnen de community.

Toluna reviews

De professionele reviews zijn lovend over Toluna marktonderzoek. Het is groot bedrijf dat al meer dan 20 jaar bestaat en in veel landen vertegenwoordigd is. Er zijn diverse manieren om jouw tijd om te zetten naar geld of cadeaus en je kunt zelfs games spelen als je even niets te doen hebt.

Deelnemers zijn in de reviews wat minder enthousiast. Met een enorme groep participanten is het onvermijdelijk dat het af en toe niet helemaal goed loopt. De app schijnt niet altijd goed te werken maar de wijze waarop enquêtes opgezet zijn levert de meeste kritiek op. Zo is het mogelijk dat je op de helft van een vragenlijst niet bij de doelgroep blijkt te passen. Dan is het jammer maar je krijgt geen punten omdat je de enquête niet kunt afronden. Dit is een vaak gehoord nadeel van online vragenlijsten invullen. De opdrachtgever moet eerst bepalen of je er geschikt bent en voor die toetsing krijg je geen punten. Dat is jammer maar dit is ook bij andere enquête sites het geval.

Dat de support Engelstalig is vinden we ook wel een nadeel van Toluna. We begrijpen dat het een internationale organisatie betreft maar Engelstalig personeel kan niet zo goed overweg met Nederlandstalige vragen en opmerkingen. Als je dus een beroep moet doen op de helpdesk dan kun je voor ongewenste situaties komen te staan. Werkt het systeem wel goed in jouw situatie? Dan kun je zeker op Toluna vertrouwen. Er zitten geen vreemde addertjes onder het gras.

Is Toluna goed voor online enquêtes?

Als marktonderzoeksbureau zien we Toluna vaak terugkeren in de top 10 lijsten van beste enquête sites. Dat is een goed teken. Helaas zien we ook regelmatig negatieve gebruikersrecensies voorbij komen wat minder positief is. Over het algemeen kunnen we stellen dat Toluna een goede review site is met ruimte voor verbetering. Dankzij de games is er meer variatie en er zijn zo ook meer mogelijkheden om extra punten te verdienen. Houd er rekening mee dat je niet in aanmerking zult komen voor ieder onderzoek.

Wil je meer geld verdienen met online enquêtes invullen? Schrijf je dan in voor meerdere marktonderzoeksbureaus zodat je meer uitnodigingen ontvangt. Het is niet toegestaan om jezelf meerdere keren aan te melden voor dezelfde enquête site. Dan loop je het risico dat jouw account wordt afgesloten. Gelukkig zijn er naast Toluna ook andere betrouwbare enquête sites waar je gratis aan mee kunt doen. Begin met de top 5 of zelfs top 10 en verdien een leuk zakcentje bij met het geven van jouw mening.