Wat is het vermogen van Frans Bauer?

Er zijn weinig artiesten in Nederland die zo lang een succesvolle carrière hebben gehad als Frans Bauer. Hij treedt al op sinds de jaren 80 en is nog lang niet van plan om te stoppen. Wat is het vermogen van Frans Bauer en is hij veranderd door deze rijkdom? We zoeken het uit op deze pagina.

Wie is Frans Bauer?

Op 30 december 1973 werd François van Dooren geboren in Roosendaal. Hij kreeg de naam van zijn moeder omdat zijn ouders op dat moment nog niet waren getrouwd. Hij groeide op in een woonwagen, al op jonge leeftijd wilde hij zanger worden. Hij was zelf fan van Elvis Presley, Julio Iglesias en Koos Alberts. Met die laatste zou hij later op het podium staan.

De stille kracht achter Frans is natuurlijk Mariska, zijn echtgenote. Zij is meer dan de moeder van zijn 4 kinderen, zij is ook degene die altijd voor de zanger én de fans klaar staat. Zelfs toen Bauer een beroemd artiest was stond de deur altijd open voor fans die even ‘een bakkie’ wilde doen bij huize Bauer. Mariska is ook niet in val gelopen waar ‘vrouwen van’ maar al te vaak in vallen. Ze is niet van top tot teen verbouwd en niemand zal haar een ‘gecremeerde kroket’ noemen. In 2022 zou Mariska een herseninfarct krijgen. Ze is ondertussen goed hersteld maar niet volledig.

Het vermogen van Frans Bauer is zeker niet verkeerd, toch blijkt uit alles dat hij ‘gewoon’ is gebleven. Je kunt hem niet betrappen op excessieve luxe, hij is nooit uit de hoogte en hij blijft gewoon lekker werken. Er zijn veel artiesten die achter de schermen lang niet zo joviaal blijken te zijn, of in het geval van Jeroen Rietbergen en Ali B juist té joviaal. Frans schudt gewoon handjes met alle fans, crew en iedereen die hij tegenkomt. Het geheim van zijn succes is zijn authentieke karakter en daar zijn nog steeds geen scheurtjes in te ontdekken.

Waar heeft Frans Bauer mee verdiend?

Hoewel de grote bekendheid in de jaren 90 kwam zou hij in 1987 al een eerste single opnemen getiteld ‘Ben je jong’. Het antwoord is “ja” want hij was toen pas 14 jaar. Hij zou nationaal doorbreken in 1992. Niet als zanger maar als kandidaat in ‘All you need is love’. Hij mocht uit 2 fans een date kiezen. Dat was overigens een slimme marketing truc om deze artiest in de spotlights te krijgen. De zaadjes waren gelegd en in 1994 zou hij met ‘Als sterren aan de hemel staan’ zijn eerste grote hit scoren. Enkele jaren later zou hij ook de Duitse markt veroveren hoewel hij vooral bekend staat als Nederlandstalige zanger.

In 1998 zou Frans Bauer echt goed gaan verdienen. Platenmaatschappijen boden miljoenencontracten aan om deze volkszanger aan zich te binden. Hij wist het Ahoy in Rotterdam zonder problemen te vullen en in 2003 kwam De Bauers op televisie. Deze periode was het hoogtepunt van real life soaps met beroemdheden. Ze scoorde hiermee een Televizier Ring in 2004.

Hoeveel verdient Frans Bauer per maand?

Wat Bauer per maand verdient verschilt. In tegenstelling tot veel tourende zangers heeft Bauer ook een aardige televisie carrière opgebouwd. Als presentator maar vooral ook als reality tv ster. Als de ‘Bauers’ trokken ze de hele wereld over waarmee ze ongetwijfeld goed hebben verdiend. Eenmaal thuis aangekomen konden ze heerlijk uitrusten in hun luxe villa.

Frans Bauer vermogen

In 2001 kocht Frans samen met zijn vrouw Mariska een mooie vrijstaande woning in Fijnaart. Daar betaalde ze destijds 431.000 euro voor. Dat was een flink bedrag maar voor iemand die toen al zo bekend was is dat nog een schijntje. In 2020 zou de familie tijdelijk verhuizen naar een rijtjeswoning. Niet omdat ze de hypotheek niet konden betalen maar omdat de woning grondig werd verbouwd. Omdat het een bungalow betreft konden ze niet op de eerste verdieping verblijven. Eigenlijk vonden ze de buren best leuk hoewel ze ook in de bungalow genoeg mensen op de koffie kregen.

Wat is het salaris van Frans Bauer?

Op dit moment ligt het salaris van Frans Bauer per optreden rond de 10.000 euro. Als het grote optredens betreft of als er een live band bij wordt geboekt dan ligt het tarief hoger. Daarmee is hij zeker niet goedkoop maar een ‘jonge’ gast als Rob Kemps verdient aanzienlijk meer met zijn Snollebollekes act. Het verschil is dat Bauer al decennia lang populair is bij een zeer trouw publiek. Rond 2015 zou hij overigens wel steeds vaker ‘hoempapa’ muziek uitbrengen om de feestgangers aan te spreken. Toch moet hij het vooral hebben van smartlappen en gezellige Hollandse liedjes.

Is Frans Bauer miljonair?

Ja, daar kunnen we kort over zijn. Frans Bauer is miljonair. In een berekening uit 2014 werd de waarde van zijn holding al geschat op 18 miljoen. In meerdere BV’s had hij toen ook nog 3 miljoen zitten waarmee hij ruim boven de 20 miljoen aan kapitaal uitkomt. Is hij daarmee de rijkste artiest in Nederland? Bij lange na niet, DJ Tiësto heeft ruim 100 miljoen aan vermogen opgebouwd. Dat komt niet alleen door plaatjes draaien maar ook door slimme investeringen in muziek platforms.

Frans Bauer is miljonair, toch is hij geen grootschalig investeerder. Zo heeft hij één huis voor de familie terwijl hij met gemak een straat zou kunnen kopen. Hij zal ongetwijfeld goede adviseurs hebben om te helpen met zijn vermogen, toch lijkt hij tevreden te zijn met wat hij heeft.

Wist je dit over Frans Bauer?

De grote liefde van Frans Bauer is natuurlijk zijn echtgenote Mariska. Op het podium zagen we hem regelmatig met andere dames zoals Marianne Weber, Laura Lynn en recentelijk met Sieneke. Bauer en Weber bleken een gouden duo te zijn en in 2008 scoorden ze opnieuw platina.

In 2018 zou de familie Bauer een nieuwe auto ‘kopen’. Een Hyundai i10 die Frans zijn nieuwe ‘dorpsracer’ noemde. Niet echt een luxe wagen die je zou verwachten op de oprit van een miljonair. Waarschijnlijk heeft hij er niet eens voor hoeven te betalen en kreeg hij dit autootje cadeau van de dealer als promotie. Hij bezit overigens ook een Mercedes en BMW voor ritten buiten het dorp.

Frans Bauer op social media

Net zo toegankelijk als hij in het echte leven is kun je Frans Bauer op social media bereiken via meerdere kanalen. Uiteraard zijn er ook veel fan en nep accounts om je doorheen te worstelen.

Instagram Frans Bauer: @fransbauer

Youtube Frans Bauer: https://www.youtube.com/@debauers

Twitter Frans Bauer: @fransbauer_

Website Frans Bauer: https://fransbauer.nl