Wat is het vermogen van Johan Derksen?

Voetbal is niet alleen oorlog, het is ook een goed verdienmodel. Het vermogen van Johan Derksen is na zijn voetbalcarrière alleen maar toegenomen, niet in de laatste plaats door te ‘lullen’ over voetbal. Daarnaast ontplooit hij ook andere werkzaamheden waarbij een flink deel van zijn inkomen direct naar het goede doel gaat.

Als succesvolle televisiepersoonlijkheid heeft Johan Derksen een salaris waar je jaloers op kunt zijn. Zijn inkomsten uit uitgeverij Inside levert echter nog meer op dan zijn televisie optredens. Wat is het vermogen van Johan Derksen en hoe is hij miljonair geworden? Dat en meer bekijken we op deze pagina.

Wie is Johan Derksen?

Johan Derksen werd geboren op 31 januari 1949 in Heteren. Hij zou in zijn jeugd verhuizen van Gelderland naar Drenthe. Voetbal was al op jonge leeftijd zijn lust en zijn leven. Zo speelde hij voor SDOO Heteren en later als amateur bij Nieuw Buinen en Rolder Boys. Door zijn onmiskenbare talent op het veld trok hij snel de aandacht van professionele clubs. Hij zou zijn talenten verder ontwikkelen bij Go Ahead maar het eerste team haalde hij niet. Dat was wel mogelijk bij Cambuur waar hij in 1968 naartoe zou gaan.

Hij was beroemd om zijn voetbaltalent maar ook berucht vanwege zijn agressieve speelstijl. Zijn carrière in de eredivisie was slechts van korte duur, als journalist zou hij een tweede carrière opstarten. Het vermogen van Johan Derksen was in die tijd nog bescheiden, het was zijn rol als journalist waarmee hij beter ging verdienen. Toen hij in het jaar 2000 hoofdredacteur werd van VI zou zijn roem steeds verder toenemen wat uiteindelijk zou resulteren als een bekend gezicht in diverse talkshows.

De naam Johan Derksen roept positieve of negatieve gevoelens op, een middenweg lijkt er niet te zijn. Hij neemt geen blad voor zijn mond maar dat is bij meer mensen het geval. Het probleem bij de critici ligt in het feit dat hij soms controversiële uitspraken doet die een persoon of een groep beledigen.

Zo werd Johan in het verleden beticht van racisme en zijn anekdote over een dame en kaars schoot bij veel kijkers in het verkeerde keelgat. Derksen is echter geen persoon om zomaar zijn excuses aan te bieden, het verhaal over de kaars heeft hij kort daarna wel flink afgezwakt.

Waar heeft Johan Derksen mee verdiend?

Een deel van het Johan Derksen vermogen komt uit de uitgeverij Voetbal Inside Boeken. Dit is een onderdeel van Overamstel Uitgevers. De naam zou na de verhuizing van het televisieprogramma naar Veronica aangepast worden naar Inside. Deze uitgever is vooral bezig met de productie van boeken over voetballers en de voetbal wereld. In 2021 zou een biografie verschijnen over Johan Derksen. Het is niet duidelijk hoeveel hij hiermee heeft verdiend maar dit zal ongetwijfeld een flink bedrag zijn.

Hoeveel verdient Johan Derksen per maand?

Het inkomen van deze beroemdheid fluctueert omdat hij meerdere activiteiten heeft als actieve 70-plusser. Zo verdient Johan Derksen momenteel een vast inkomen bij Vandaag Inside op SBS6 en daarnaast is hij mede-eigenaar van een uitgeverij die meerdere succesvolle titels heeft uitgebracht.

Derksen lijkt niet bepaald geldbelust te zijn. Zo zou hij voor een reclame bij de NEM 20.000 euro hebben ontvangen. Natasja Froger kreeg voor een soortgelijke opdracht het tienvoudige bedrag. Hij lijkt dan ook niet veel tijd te besteden aan onderhandelen. Wat Johan Derksen verdient aan reclames geeft hij overigens aan goede doelen, dit behoort daarmee niet tot het vermogen van Johan Derksen.

Johan Derksen vermogen

Wat is het salaris van de heer Derksen?

Bij Talpa zou het salaris van Johan Derksen naar schatting op 500.000 euro hebben gelegen. Dat is bruto, na belastingen gaat hier ongeveer de helft vanaf. Het maandsalaris komt dan uit op ongeveer 20.000 euro wat nog steeds een aardige boterham is. Hij geeft de helft van zijn vermogen aan goede doelen, hierbij moet je wel de inkomsten uit zijn uitgeverij en reclames optellen.

Volgens cijfers wordt hij het minst betaald van het trio Genee, van der Gijp en Derksen. Zijn collega’s zijn wat scherper tijdens de onderhandelingen, zelf is hij niet zo geldbelust. Aandacht daarentegen kan hij blijkbaar niet genoeg krijgen. Hoewel hij de pensioengerechtigde leeftijd ruim heeft overschreden blijft hij terugkeren op de televisie en andere media.

Is Johan miljonair?

Je mag gerust stellen dat Johan Derksen miljonair is, of hij in aanmerking komt voor de titel multimiljonair is niet te bevestigen. Quote heeft in 2016 het vermogen van Johan Derksen geschat op 1 miljoen euro maar dat is alweer lang gelegen. Hij heeft sindsdien veel werk verzet, niet in de laatste plaats op de televisie. Bij iedere ‘transfer’ ging zijn gage weer omhoog. Het is wel zo dat hij veel geld aan goede doelen geeft waarmee pakweg de helft van zijn inkomen naar zaken als onderzoek naar kanker gaat.

Ook moet hij nog een flink bedrag aan belasting betalen. Als je dus naar zijn bankrekening kijkt dan is Johan Derksen wellicht geen miljonair, als je zijn huis meetelt dan haalt hij dit bedrag met gemak. Maar met de huidige huizenprijzen is het aantal miljonairs in Nederland de laatste jaren toch al enorm toegenomen.

Wist je dit over Johan Derksen?

Hoewel Johan Derksen geboren lijkt te zijn voor talkshows begon hij pas met zijn televisie carrière op 51-jarige leeftijd. Zo was hij een vaste gast in het programma ‘Sport aan Tafel’. Dit zou later ‘Sunday United’ worden worden en daarna ‘Voetbal Insite’. Later zouden nog drie naamswijzigingen volgen.

Johan Derksen vormt samen met Wilfred Genee en René van der Gijp een herkenbaar trio op de televisie. Hoewel voetbal jarenlang de boventoon voerde in de verschillende programma’s zou de focus langzaam maar zeker verschuiven naar een algemeen discussieprogramma waar voetbal steeds meer naar de achtergrond zou verdwijnen.

Johan Derksen heeft voor meerdere radio-stations gewerkt als DJ. Ook was hij tussen 1995 en 1998 manager voor Cuby + Blizzards. Hij zou in 2014 een serie maken over popmuziek in Nederland. Zijn favoriete genres zijn blues, soul en country. Toen hij op televisie een verhaal vertelde over een misstap in zijn jongere dagen leek het even alsof hij niet langer welkom was als presentator op de radio maar dit liep uiteindelijk met een sisser af.

Johan Derksen op social media

Je zult Johan Derksen niet snel tegenkomen op social media. Hij heeft geen officiële accounts op Facebook, Instagram, Twitter of TikTok. Ook op johanderksen.nl vind je geen website. Er zijn wel diverse fan accounts van Johan Derksen op social media te vinden.

Bekijk hier meer over het vermogen van bekende Nederlanders

Wiki Johan Derksen