Wat is het vermogen van Rob Kemps?

Je kunt van links naar rechts gaan, let wel op want de vloer is lava! Je hoort de stampende beats al in je oren want we hebben het natuurlijk over Snollebollekes, de band van Rob Kemps. Met zijn rode pak en gele stropdas is het niet verbazingwekkend dat hij kleurenblind is, daarover later meer. We kijken namelijk vooral naar het vermogen van Rob Kemps en hoe hij daar gekomen is.

Wie is Rob Kemps?

Op 13 september 1985 werd Rob Kemps geboren in de Brabantse gemeente Best. Een man van vele gezichten; dat is Rob Kemps. Hij staat ‘s avonds op het podium met feestmuziek terwijl hij persoonlijk van Franse chansons houdt. Hij is naar eigen zeggen geen ‘geleerd’ persoon maar wist wel de titel ‘Slimste Mens’ binnen te halen. Hij is bekend als zanger maar hij is niet de stem die we horen op de tracks van Snollebollekes…

Waar heeft Rob Kemps mee verdiend?

Kemps is geen persoon om thuis stil te zitten, hij werkt liever voor zijn centen. Zo begon hij op 16-jarige leeftijd met friet bakken (geen patat!) en dit hield hij zo’n 6 jaar vol. Dit was een passie die na voetballen nog steeds op de tweede plek staat.

Veel mensen weten niet dat Rob Kemps in 2007 nummer twee werd in het televisieprogramma “Lama Gezocht”. Ad-Just Bouwman zou winnen, toch was het Kemps die de grootste ster zou worden. Dit duurde nog wel een aantal jaren, toen hij aan een carrière in feestmuziek begon.

Hij zou na de populariteit van Snollebollekes weer terugkeren op de televisie. Zo nam hij in 2022 de presentatie over van Linda de Mol voor het programma Ik Hou van Holland vanwege relatieproblemen.

In 2013 werd Snollebollekes opgericht. Rob Kemps is de entertainer van het collectief, daarnaast werkt hij met Maurice Huismans, Jurjen Gofers en Adrie van der Berk. Hoewel het dus een feestband is herkennen de meeste mensen alleen de ‘bandleider’ Rob Kemps. Met hits als ‘Links, Rechts’, ‘De Vloer is Lava’ en ‘Vrouwkes’ wisten ze Nederland te veroveren. ‘Het dak eraf’ is het motto van Rob Kemps.

Als je minder dan 20 mille in kas hebt dan hoef je niet op een optreden van Snollebollekes te rekenen. Dat is het startbedrag dat we op de boeking site aantreffen in 2023.

Rob Kemps vermogen

Hoeveel verdient Rob Kemps per maand?

In 2016 verdiende Rob Kemps zo’n 2000 euro exclusief BTW voor een optreden van een half uur. In dat jaar trad hij tot wel 30 keer per week op. Dat is dus 60.000 euro per week. Deze bedragen verdient hij vooral tijdens het Carnaval seizoen maar dat Rob Kemps een goed salaris heeft mag duidelijk zijn.

Is 2000 euro per optreden veel? In die periode verdiende de Lawineboys met hun Après-ski repertoire ongeveer hetzelfde bedrag. Dat is wel een duo maar het geeft aan dat ook minder bekende artiesten goed kunnen verdienen met feestmuziek.

Bij Carnavalsartiesten zijn er ook veel parttime formaties die het vooral voor de lol doen, voor Rob Kemps is Snollebollekes een fulltime baan geworden. Wat verdient hij er nu mee? Volgens zijn boekingskantoor meer dan 20.000 euro per optreden. Dat is zelfs met inflatiecorrectie een flinke stijging.

Volgens het management is Snollebollekes de populairste feestact van Nederland met 300 live shows op jaarbasis. Ze hebben meer dan 100 miljoen streams en views verzameld. Dat legt dus een goede basis voor het vermogen van Rob Kemps. Zijn televisiewerk zal ook goed betalen maar niet zoveel als hij met optreden verdient.

Wat is het salaris van Rob Kemps?

We hoeven niet te rekenen want dat heeft hij al voor ons gedaan. Over het salaris van Rob Kemps zegt hij zelf: In het GelreDome passen 30.000 mensen die per persoon 20 euro betalen. Dat is 600.000 euro totaal. Maar dat is niet zijn salaris, alle kosten moeten hier nog vanaf. Er is een belastingheffing, ze werken in een team van 4 personen. Hoewel hij zeker een riant inkomen heeft zal hij met een paar optredens geen miljonair worden. Maar hij treedt vaak op en heeft geen live band om een salaris uit te keren.

Is Rob Kemps miljonair?

Er bestaat weinig twijfel over dat Rob Kemps miljonair is. Niet alleen verdient hij veel met Snollebollekes en zijn televisie carrière, hij is ook niet iemand die veel op heeft met luxe artikelen. Zo beweert hij het merk Gucci niet te kennen en geen 800 euro te betalen voor een broek.

Als kanttekening moet worden vermeld dat hij wel heel knap een persoon neerzet dat nuchter is, een gemoedelijke Brabander zonder pretenties. Dit kan authentiek zijn maar ook dit kan (voor een deel) een act zijn.

Wist je dit over Rob Kemps?

Zelf is Kemps kleurenblind. Hij heeft altijd iemand nodig om met hem kleding te kopen. Hij weet wel dat zijn kostuum opvalt en herkenbaar is met rood, geel en zwart. Dit hoort bij zijn merk Snollebollekes. Hij laat zich adviseren in zijn kledingkeuze door zijn vriendin of manager.

Rob woont met zijn vriendin en twee kinderen in een vrijstaande woning in Best. Een grote verhuiswagen was niet nodig want daarvoor woonde hij twee deuren verder in dezelfde straat. Hij kocht dit pand met een hypotheek van 750.000 euro in 2019. Het vermogen van Rob Kemps is dankzij dit vastgoed alweer flink toegenomen want hij kocht deze woning vlak voor de stijging van huizenprijzen in de Corona periode.

Snollebollekes is een act en daar is hij open in. Het liefst blijft hij thuis, rustig op de bank met zijn gezin. Maar als hij op het podium staat dan doet hij er alles aan om zijn fans een goede avond te bezorgen. Het is dus echt een baan en niet een uit de hand gelopen hobby van een feestbeest. Wel geeft hij aan dat hij het vroeger al leuk vond om zijn klasgenootjes te vermaken.

Snollebollekes was de eerste feestact die het GelreDome in Arnhem heeft uitverkocht. In minder dan 1 uur tijd waren de 30.000 plaatsen verkocht en een extra show was ook in mum van tijd uitverkocht. Dat was in 2019, in 2021 zouden ze dit stadion nog viermaal tot de rand toe vullen.

Rob Kemps op social media

Met nul Tweets mogen we gerust stellen dat Rob Kemps op social media niet echt heel actief is. De meeste publicaties lopen via zijn management. Toch zijn er enkele social media profielen die wellicht de moeite waard zijn.

Instagram Rob Kemps: @robkemps13

Twitter Rob Kemps: @RobKemps

Website Rob Kemps (Snollebollekes): https://www.snollebollekes.nl

Wiki Rob Kemps