Wat is het vermogen van Lewis Hamilton?

In sport is het heel normaal om partij te kiezen, bij voorkeur iemand uit je eigen land. Nu Max Verstappen zoveel opzien baart hebben Nederlandse fans in Lewis Hamilton een ‘vijand’ gevonden. Of de vermeende ‘ruzie’ tussen deze autocoureurs echt zo verhit is kan in twijfel worden getrokken. Wat betreft het vermogen van Lewis Hamilton en Max Verstappen is er een duidelijke koploper en dat is … lees verder voor het antwoord!

Wie is Lewis Hamilton?

Op 7 januari 1985 werd Lewis Carl Davidson Hamilton geboren in Stevenage, Groot Brittannië. Toen hij twee jaar oud was besloten zijn ouders te scheiden, hij zou met zijn halfzussen bij hun moeder blijven. Toen hij 12 was verhuisde hij naar zijn vader waar zijn halfbroer Nicolas woonde, die tegenwoordig ook een professioneel coureur is. De liefde voor de autosport begon al op vijfjarige leeftijd toen hij een op afstand bestuurbare auto kreeg. Op zesjarige leeftijd zou hij een go-kart krijgen van zijn vader op voorwaarde dat hij hard zou werken op school.

In 1993 begon hij met karten en twee jaar later was hij de jongste winnaar van de Cadet Karting Championship op tienjarige leeftijd. In 1998 zou Hamilton in het McLaren programma voor jonge coureurs gaan trainen, in 2007 reed hij voor het eerst in de Formule 1. Hij zou snel laten zien dat hij zich kon meten met de beste coureurs en haalde al snel meerdere overwinningen binnen. In 2008 zou hij de jongste F1 kampioen ooit worden. Hij presteerde zeer goed voor het McLaren team, in 2013 zou hij de overstap maken naar Mercedes.

Dit zou het vermogen van Lewis Hamilton een flinke boost geven. Tussen 2017 en 2020 zou hij vier titels op rij winnen. In 2021 liet hij zijn achtste titel op de valreep schieten en zou Max Verstappen er met de grote prijs vandoor gaan. De wijze waarop deze overwinning tot stand kwam verdiende geen schoonheidsprijs. Hoewel overwegend de mening bestaat dat Verstappen dat seizoen inderdaad beter reed was het die laatste race waar fouten werden gemaakt door de organisatie. Daarmee was het weliswaar een terechte overwinning maar wel eentje die zou leiden tot veel discussie.

Lewis Hamilton is niet getrouwd en hij heeft geen kinderen. Hij heeft de focus volledig op zijn carrière gericht. In 2022 gaf hij aan na zijn achtste wereldkampioenschap met pensioen te gaan. Gezien zijn prestaties in dat jaar valt het te betwijfelen of hem dit gaat lukken.

Lewis Hamilton vermogen

Waar heeft Lewis Hamilton mee verdiend?

De meeste wereldkampioenschappen op zijn naam, de meeste overwinningen, pole positions en plekken op het podium zijn slechts enkele wapenfeiten van deze succesvolle coureur. Sommige titels moet hij delen met grootheden als Michael Schumacher en er hij heeft enkele records op naam staan die onder druk staan door Verstappen. Toch mag het duidelijk zijn dat hij tot de beste coureurs van zijn generatie behoort. Ook tot de meest rijke trouwens want het vermogen van Lewis Hamilton komt voor een flink aandeel uit zijn contracten in de F1.

Hoeveel verdient Lewis Hamilton per maand?

Als we naar het gemiddelde kijken van zijn inkomen in de jaren sinds hij in de wereldtop rijdt, dan liggen de verdiensten op jaarbasis rond de 50 miljoen euro. Je kunt stellen dat Lewis Hamilton ruim 4 miljoen euro per maand verdient. Hij is de beste betaalde F1 coureur ooit en dat blijkt uit de cijfers!

Op de Britse ‘Powerlist’, een lijst voor invloedrijke Engelse personen met donkere huidskleur, scoort Hamilton al jarenlang hoog. Dit heeft niet alleen te maken met het vermogen van Lewis Hamilton maar ook met zijn activisme en inzet voor goede doelen. In 2022 heeft Hamilton geen enkele race gewonnen. Hij geeft zijn nieuwe Mercedes met nieuwe technologie de schuld, het is uiteraard mogelijk dat hij gewoon een dagje ouder en wat langzamer wordt.

Wat is het salaris van Lewis Hamilton?

Naar eigen zeggen verdient hij geld in 20 landen wereldwijd en betaalt hij overal netjes belasting. Wat het salaris van Lewis Hamilton precies is kunnen we daarom moeilijk vaststellen. Naast verdiensten bezit hij ook internationaal vastgoed. Daarmee zit een deel van zijn vermogen in stenen. Hij krijgt in de Formule 1 een flink bedrag, daarnaast lopen er nog contracten met sponsors.

Is Lewis Hamilton miljonair?

De Britse autocoureur is miljonair en niet zo’n beetje ook. Het vermogen van Lewis Hamilton loopt ondertussen tegen de 300 miljoen euro aan. Dit zit voor een deel in allerlei investeringen, hoeveel liquide middelen hij heeft blijft gissen.

Op dit moment is Lewis Hamilton rijker dan Max Verstappen. Dat is niet zo verbazingwekkend want Hamilton werkt al wat langer aan zijn omvangrijke vermogen. In 2008 zou hij beticht worden van belastingontduiking. Hij zou de BTW op zijn privéjet hebben omzeild door het zakelijk op te voeren. In 2009 zou hij in de top 5000 van Britten die de meeste belasting afdragen behoren.

Wist je dit over Lewis Hamilton?

De vader van Hamilton moest tot vier banen nemen om de carrière van zijn zoon te bekostigen. Tot 2010 zou hij zijn manager zijn. Zonder de steun van zijn vader zou Lewis nooit zover zijn gekomen in de racewereld, een dure hobby. Later zou Anthony Hamilton een eigen IT-bedrijf opstarten.

Nicolas Hamilton, de halfbroer van Lewis, is ook professioneel autocoureur. Nicolas rijdt in de British Touring Car Championship. Zijn auto is aangepast omdat hij lijdt aan hersenverlamming. Als coureur zal hij zijn halfbroer niet voorbij rijden, hij is wel sinds 2016 presentator op de Engelse televisie waardoor ook hij goed verdient.

Lewis Hamilton is de eerste gekleurde racer in de Formule 1. Zijn vader heeft Afrikaanse roots terwijl zijn moeder van Europese afkomst is. Zelf identificeert hij zich als ‘gekleurd’ of ‘zwart’. Sinds zijn jeugd heeft hij te kampen gehad met pesten en discriminatie op basis van zijn huidskleur, hij was van jongs af aan een buitenbeentje in de racewereld. Daarmee vertoont zijn carrière overeenkomsten met die van Tiger Woods, die in golf ook opviel door zijn huidskleur en er ondanks alles flink rijk van is geworden.

Lewis Hamilton op social media

Op dit moment is de enige informatie op zijn officiële website een link naar zijn Instagram account. Daar heeft hij 31 miljoen volgers. Max Verstappen heeft zich uitgesproken tegen alle haat en nijd op social media ten opzichte van coureurs, Hamilton heeft zich aangesloten bij deze uitspraak. Ze vinden dat de reacties steeds verder verzuurd raken.

Facebook Lewis Hamilton: https://nl-nl.facebook.com/LewisHamilton

Instagram Lewis Hamilton: @lewishamilton

Twitter Lewis Hamilton: @LewisHamilton

Website Lewis Hamilton: https://www.lewishamilton.com