Wat zeg je? Geld verdienen door je mening te geven? Met iSay is het mogelijk. Door enquêtes in te vullen kun je een leuk bedrag bij elkaar sparen dat je kunt laten uitkeren in vouchers voor bijvoorbeeld Bol.com.

Wat maakt iSay beter dan andere onderzoekssites? Wat reviewers en deelnemers zeggen over dit spaarprogramma lees je op deze pagina.

Wat is iSay?

iSay valt onder de Ipsos Group, een organisatie die in 1975 werd opgericht. Ipsos staat voor “Institut Public de Sondage d’Opinion Secteur” en het bedrijf is gevestigd in Frankrijk. Sinds 1999 staat het moederbedrijf achter iSay genoteerd op de beurs van Parijs.

Ipsos isay

Ten tijde van de oprichting was Ipsos uniek in Frankrijk met het meten van resultaten van marketing campagnes. In de jaren negentig zou de organisatie zich uitbreiden in meerdere Europese landen en later ging het bedrijf de hele wereld over waaronder Nederland.

Als marktonderzoeksbureau staan ze op de vijfde positie wereldwijd op basis van inkomsten. Achter iSay gaat dus een grote en betrouwbare organisatie schuil.

Ipsos iSay is een online community waar je als deelnemer vragenlijsten kunt invullen tegen een beloning. De vergoeding per enquête verschilt op basis van het aantal vragen en de tijd die het kost om de lijst af te ronden.

Je krijgt niet uitbetaald in euro’s maar de punten die je verdient kun je omzetten naar kortingen en vouchers voor webshops als Bol.com. Naast vragenlijsten is het mogelijk dat er acties zijn waarbij je producten kunt testen. In dat geval vergoed iSay de portokosten, deelname is altijd gratis.

Hoe werken enquêtes bij iSay?

Eerst moet je een account aanmaken bij iSay. Je moet hiervoor een geldig mailadres hebben en na registratie vul je zoveel mogelijk gegevens over jezelf en de thuissituatie in. Als je meer specifieke informatie geeft dan krijg je ook meer relevante onderzoeken in de mailbox.

Het aantal oproepen is afhankelijk van jouw situatie. Je kunt tot enkele uitnodigingen per dag ontvangen maar in de meeste gevallen ligt de frequentie lager. Ook word je op de hoogte gehouden van acties en ontvang je informatie per mail.

Het invullen van de enquêtes gaat via de browser van je toestel. Je klikt op de link in de mail en je wordt doorverwezen naar de juiste pagina. Er is een app voor mobiel maar de site werkt ook op de meeste smartphones en tablets.

De app vind je in de App Store van zowel Apple als Google. Zo kun je overal en op ieder moment even een vragenlijst invullen. Maak een enquête altijd helemaal af, anders riskeer je dat er iets misgaat en je geen punten krijgt voor de tijdsinvestering.

Het iSay enquête aanbod

Normaal gesproken zul je niet meer dan één enquête aanvraag per dag ontvangen. Het is mogelijk dat er extra acties zijn, in dat geval wordt je hierover ingelicht. Een minimum aanbod aan enquêtes op iSay is eenmaal per maand.

Als je het profiel volledig invult dan maak je meer kans om uitgenodigd te worden voor een onderzoek. Wees er op tijd bij want vol = vol. Er worden altijd meer deelnemers uitgenodigd voor een onderzoek dan er nodig zijn.

Wil je sneller geld verdienen met iSay? Breng dan vrienden aan die via jouw uitnodiging gaan meedoen. Ook zijn er regelmatig trekkingen om het spannend te houden.

Goed om te weten over iSay

  • Het bedrijf achter iSay bestaat al sinds 1975.
  • Je spaart punten die je kunt inwisselen voor prijzen en vouchers.
  • Naast vragenlijsten zijn er ook producten die je thuis kunt uitproberen.
  • Breek je een vragenlijst voortijdig af? Dan moet je 10 minuten wachten voordat je het nogmaals kunt proberen.
  • Er zijn enquêtes die alleen voor mobiel of juist voor desktop / laptop computers beschikbaar zijn.
  • Je kunt ook geld verdienen met iSay door vrienden door te verwijzen of aan prijstrekkingen mee te doen.

iSay reviews

Als we naar de professionele reviews van iSay kijken dan staat dit spaarprogramma steevast in de top 10 beste enquête sites ter wereld. Dat is een goede score, het is dan ook een bedrijf met jarenlange ervaring.

Ze hebben een reputatie hoog te houden en dat blijkt ook wel uit reviews van consumenten. Er zijn veel recensies te vinden via onafhankelijke bronnen en de meeste reviews van iSay zijn lovend over dit spaarprogramma. Enquêtes invullen is eenvoudig en het saldo wordt snel uitgekeerd.

Vouchers voor Bol.com werken naar behoren al is het niet voor iedereen direct duidelijk hoe dit werkt. PayPal transacties duren aanzienlijk langer. Dit staat duidelijk aangegeven maar niet iedereen is hiervan op de hoogte.

De meeste kritieken zijn het gevolg van fouten door deelnemers. Een verbeterpunt van iSay is daarmee een heldere uitleg over hoe alle facetten van dit programma werken. Met name omdat cadeaubonnen net iets minder eenvoudig werken dan geld op je bankrekening laten overmaken.

Is iSay goed voor online enquêtes?

De website van Ipsos iSay is er heel duidelijk over dat je niet rijk zult worden van het deelnemen aan vragenlijsten. Ze waarschuwen er zelfs voor dat websites die gouden bergen beloven niet te vertrouwen zijn.

Daar hebben ze gelijk in, als je enkele euro’s per week of maand verdient dan ben je al goed bezig. Uiteraard kun je ook aan andere spaarprogramma’s meedoen zodat je alles bij elkaar een leuk bedrag kunt bijverdienen.

Punten blijven geldig zolang jouw account actief is. Als je besluit om je account te beëindigen neem dan eerst je tegoed op.

iSay is betrouwbaar en keert vlot uit. Het is jammer dat je geen geld kunt laten overmaken naar je rekening maar cadeaubonnen zijn ook niet verkeerd. Ervaar je problemen met het invullen van vragenlijsten of krijg je de punten niet toegekend?

Maak altijd even een schermafbeelding als er iets niet lijkt te kloppen en stuur de klantenservice van iSay een mailtje. Dan proberen ze het probleem op te lossen. Als enquête site is Ipsos iSay niet voor niets één van de grootste spelers in de markt. Je kunt hier zeker geld mee verdienen.

Je kunt het saldo laten uitkeren voor vouchers, producten of geld schenken aan een goed doel. Let bij waardebonnen altijd op de vervaldatum.

Die is doorgaans ruim maar het zou jammer zijn als je de vouchers niet op tijd inwisselt. Heb je niets ontvangen? Kijk dan in de spam map van je mailprogramma, daar komen ze soms terecht.