Voormalig coureur Robert Doornbos is niet zo bekend als Max Verstappen, toch is ook hij tot “Rookie of the Year” uitgeroepen maar dan wat eerder. Het vermogen van Robert Doornbos komt dan ook voor een deel uit zijn carrière als professioneel autocoureur, toch had het heel anders kunnen lopen als tennisser.

Momenteel woont hij in Amsterdam met zijn vrouw Chantal en twee kinderen Josh en Jada. Racen op het F1 circuit doet hij niet meer, soms wel op de openbare weg. Waarom hij met 326 km/u toch zijn rijbewijs mocht houden lees je op deze pagina.

Wie is Robert Doornbos?

Op 23 september 1981 werd Robert Michael Doornbos geboren. Hoewel zijn naam synoniem is komen te staan met autoracen zou hij eerst als tennisser het toneel betreden. Toen hij als VIP de Formule 1 GP van België bezocht ontdekte hij zijn ware passie. De wereldtitel houder Jacques Villeneuve zou hem aansporen om zijn tennisracket te verruilen voor een auto stuur.

Robert bleek een waar talent te zijn, een jaar nadat hij de carrière wisseling maakte zou hij vice kampioen worden in de Opel Lotus klasse. Hij stapte over naar Formule Ford om vervolgens in de Formule 3 serie te gaan rijden. De eerste positie wist hij doorgaans niet te behalen maar de titel “Rookie of the Year” was welverdiend. De successen als coureur zou voor Robert Doornbos’ vermogen geen slechte zaak zijn.

In 2004 mocht Doornbos na de F3000 achter het stuur van een ‘echte’ Formule 1 auto kruipen. Hij zou als testrijder voor Jordan 3 keer rijden in de F1. Hij presteerde goed in de trainingen en zou in China voor het eerst een officiële rit maken. In Brazilië kwam hij als eerste van zijn team uit de bus.

De waarde van Robert Doornbos zat sterk in de lift. Vanwege diverse redenen werd hij meerdere malen gepasseerd door andere rijders. Niet op de baan maar binnen het team, zo liep hij diverse kansen mis. Toen hij eindelijk een race mocht rijden in Duitsland eindigde hij op de 18e positie.

Waar heeft Robert Doornbos mee verdiend?

Hoewel je zou denken dat racen in de Formule 1 en andere klassementen veel geld oplevert valt dit reuze mee. Of beter gezegd valt het tegen want er moest 11 miljoen geïnvesteerd worden om zijn F1 carrière van de grond te krijgen. Dit kwam niet uit Robert Doornbos’ vermogen maar vanuit een externe investeerder.

Het vermogen van Robert Doornbos komt voor een groot deel uit de auto industrie. Niet eens zozeer in zijn carrière als coureur maar dankzij het merk dat hij als persoon wist op te bouwen. Na het racen kwamen de lezingen, sponsorships en andere mogelijkheden waar hij als geboren zakenman gretig gebruik van maakte. Als F1-analist voor Ziggo Sport ontvangt hij een aantrekkelijke vergoeding.

Sinds 2021 verdient Robert Doornbos zijn geld met auto’s verkopen. Pon Luxury Cars in Rotterdam is gespecialiseerd in Porsche, Lamborghini en Bentley. Daar is een team van 50 personen werkzaam. Hij is niet de eigenaar van dit bedrijf en heeft hier de opdracht zoveel mogelijk auto’s te verkopen.

Er is nog een reden waarom het vermogen van Robert Doornbos zo hoog is, dit heeft echter niets te maken met racen. Hij is namelijk betrokken bij een Amsterdams bedrijf in seksspeeltjes voor de internationale markt. De seks industrie is een lucratieve markt maar wel een niche waar veel mensen liever niet over naar buiten treden.

Robert Doornbos vermogen

Hoeveel verdient Robert Doornbos per maand?

Met zoveel inkomstenbronnen is het onmogelijk om exact te berekenen hoeveel Robert Doornbos verdient per maand. Hij verdient met de verkoop van auto’s, lezingen voor grote bedrijven en ook zijn aandeel in een erotiek bedrijf uit Amsterdam. De aandelen uit die laatste business gebruikt hij om een schuld uit zijn Formule 1 carrière af te lossen.

Wat is het salaris van Robert Doornbos?

Er is geen vast salaris van Robert Doornbos bekend. Waarschijnlijk krijgt hij bij PON een vergoeding voor de verkoop van luxe auto’s en per verkocht exemplaar zal hij een bonus incasseren. Verder wordt het salaris van Robert Doornbos aangevuld met het geven van lezingen en verschijnen op diverse evenementen. Autoracen doet hij al jaren niet meer, daar verdient hij zijn geld niet meer mee.

Is Robert Doornbos miljonair?

Je mag met een geschat vermogen van 15 miljoen euro stellen dat Robert Doornbos miljonair is. Toch is hij mogelijk niet zo rijk als je zou denken. Zo werd het F1 avontuur betaald door zakenman Muermans die 11 miljoen euro investeerde in deze carrière.

Doornbos noemde dit een gift, Muermans een lening. Dit zou leiden tot een rechtszaak die de voormalig coureur in hoger beroep zou verliezen. Als hij daadwerkelijk het volledige bedrag terug moet betalen dan is hij in één klap een flink deel van zijn vermogen kwijt.

Wist je dit over Robert Doornbos?

Robert Doornbos heeft twee kinderen, zijn dochter Jada bleek op 2,5 jarige leeftijd nierkanker te hebben. Mede dankzij de hulp in het Prinses Máxima Centrum wist ze geheel te herstellen van deze aandoening. Als blijk van dank schonk hij in 2021 een F1-simulator die met ronkende motor klaar staat voor alle kinderen in het PMC Utrecht. Geen echte motor uiteraard maar een Xbox met groot beeldscherm en authentieke coureur stoel voor wat broodnodige ontspanning in dit kinderziekenhuis voor kinderen met kanker.

Op de officiële website van Robert Doornbos lees je vooral over zijn verleden als coureur en zijn huidige werkzaamheden die gerelateerd zijn aan racen en sportauto’s. Daarnaast is hij ook betrokken bij een succesvol bedrijf in seksspeeltjes genaamd KIIRO. Zo ontwikkelden ze een vibrator die via internet op afstand bediend kan worden.

Toen Robert informeerde naar een hotelkamer in Las Vegas vanwege een kampioenschap autoracen kreeg hij een offerte van 64.000 dollar voor 2 nachten voorgeschoteld. Voor een selfmade miljonair was dit toch wat teveel van het goede. Hij mailde het hotel met de vraag of ontbijt was inbegrepen, dit bleek niet het geval te zijn. Hij is niet op het aanbod ingegaan, wat ons betreft een slimme keuze.

Er zijn maar weinig mensen die hardop mogen zeggen dat ze 326 km/u hebben gereden in Nederland zonder hun rijbewijs in te leveren. Robert Doornbos mocht in 2006 met toestemming van Rijkswaterstaat op een afgesloten deel van de Afsluitdijk (de naam zegt het al) het gaspedaal van zijn Red Bull auto helemaal indrukken. Zo snel heeft hij op de racebaan nooit gereden voor Red Bull.

Robert Doornbos op social media

Naast zijn persoonlijke interesse in de autosport maakt dit ook deel uit van zijn merk imago. Geen wonder dus dat hij actief is via diverse social media kanalen.

Facebook Robert Doornbos: https://www.facebook.com/roberdoornboss

Instagram Robert Doornbos: @robertdoornbos

Twitter Robert Doornbos: @roberdoornboss

LinkedIn Robert Doornbos: https://www.linkedin.com/bobbydracing

Website Robert Doornbos: https://www.robertdoornbos.com

 

Wiki Robert Doornbos