Tradedoubler is een affiliate marketing organisatie dat bestaat sinds 1999. Met tientallen jaren ervaring in deze sector zijn de verwachtingen hoog gespannen, kunnen ze dit ook waarmaken? Op deze pagina kijken we naar het bedrijf, het platform en reviews van Tradedoubler affiliate marketing.

Wat is Tradedoubler?

Tradedoubler is een digital marketing bedrijf dat in 1999 werd opgericht in Zweden. Oorspronkelijk was de naam Netstrategy, later zou de naam gewijzigd worden. Het is één van de eerste Eurpese bedrijven die affiliate marketing diensten aanbood voor adverteerders en publicatie platformen. Een jaar na oprichting waren er al 260 programma’s beschikbaar, het aantal affiliates lag toen al op 70.000.

Hoe werkt Tradedoubler affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van samenwerking tussen het verkoopkanaal en een publicatie platform. Als je bijvoorbeeld een blog hebt over sieraden dan kun je in het artikel een koppeling maken naar een sieraden shop. Als iemand via deze link binnenkomt op de webshop en een aankoop verricht dan krijgt de eigenaar van het publicatieplatform een commissie voor het doorverwijzen.

Tradedoubler affiliate marketing is een compleet systeem voor zowel adverteerders als publicaties met wederzijds voordeel. Winkels krijgen meer klanten, de content creators verdienen geld door koppelingen te maken.

Het Tradedoubler aanbod

Tradedoubler is een affiliate marketing netwerk met ruim 3000 adverteerders, 180.000 actieve publishers en 2,4 miljard omzet voor klanten. Het bedrijf bestaat bijna 25 jaar en heeft kantoren in 10 landen. Ruim 260 medewerkers zijn actief in 81 landen wereldwijd. Wat heeft dit bedrijf te bieden aan adverteerders en publicatie platformen?

1. Tradedoubler voor adverteerders

Met bedrijven als Microsoft, HP, Accor Hotels en nog veel meer grote namen lijkt Tradedoubler een goede partner te zijn om advertenties te publiceren via affiliates. Zelf geven ze aan dat de top 100 adverteerders in de afgelopen 2 jaar 40 procent gegroeid zijn. Ze bieden een white-label partner management oplossing aan waarmee adverteerders zelf de controle kunnen behouden over de campagnes. Op basis van data-driven inzichten en AI worden adverteerders gekoppeld aan de meest toepasselijke affiliates. Waarom zouden adverteerders kiezen voor Tradedoubler affiliate marketing?

  • Online tool om meer inzicht te krijgen in de customer journey.
  • Groot bereik met kantoren in 10 landen en actief in 81 landen.
  • Team experts in alle belangrijke EMEA-markten.
  • Meerdere vormen van tracking en API.

2. Tradedoubler voor publicatie platformen

Als je een website hebt of een blog dan kun je met affiliate links extra inkomsten genereren. Met Tradedoubler heb je toegang tot duizenden merken en kun je op meerdere manieren de band met jouw publiek en leveranciers versterken. Naast het doorklinken van webshops kun je ook denken aan:

  • Cashback / loyalty programma’s
  • Vouchers en korting codes
  • Prijzen vergelijken
  • Mail
  • Mobiel
  • Social media
  • Video

Er zijn nog meer sites die gebruik maken van het Tradedoubler affiliate platform dus je moet nog steeds werken voor die kliks. Het voordeel is dat je gebruik kunt maken van een robuust systeem waardoor je meer tijd overhoudt om goede content te produceren.

3. Tradedoubler voor influencers

Influencers kunnen terecht bij Metapic, een dienst van Tradedoubler specifiek gericht op influencer marketing. Deze tak werd opgericht in 2014 en biedt de mogelijkheid om in contact te komen met ruim 1000 adverteerders. Met deze tools kun je eenvoudig producten aanbieden via social media en zo inkomsten genereren via Instagram, TikTok en Facebook.

Goed om te weten over Tradedoubler

  • In 2001 won het bedrijf de ‘Guldmusen’ prijs als IT-rookie van het jaar. Dit is een prestigieuze IT prijs in Zweden.
  • Vanaf 2002 wordt er winst gemaakt met destijds ruim 200 miljoen aan advertentie inkomsten.
  • In 2004 kreeg het bedrijf een ‘Export Hermes’ award van kroonprinses Victoria in Zweden.
  • In 2005 werd Tradedoubler op de NASDAQ in Stockholm geïntroduceerd, toen werd ook de whitelabel applicatie uitgerold.
  • In 2015 werd een tracking systeem zonder cookies gelanceerd dat werkt op basis van apparaatherkenning.
  • In 2019 werd aangekondigd dat Tradedoubler een open platform wil worden waarbij de blockchain wordt gebruikt voor het opslaan van data.
  • In 2020 zou Tradedoubler een gecertificeerde TikTok partner worden.

Tradedoubler affiliate marketing reviews

Als je kijkt naar Tradedoubler affiliate marketing reviews dan moet je onderscheid maken tussen aanbieder en affiliates. Bij deze aanbieder is het ook interessant om te kijken naar de verschillen tussen reviews van experts en gebruikers. Daar zien we namelijk een behoorlijk contrast.

TradeDoubler affiliate marketing

Websites die ervaring hebben met meerdere platforms zien Tradedoubler als één van de beste affiliate marketing aanbieders, gebruikersreviews laten echter een ander beeld zien. Met name affiliates zijn overwegend negatief in hun beoordeling. Waarom is dit? De meeste reviews geven aan dat de helpdesk slecht bereikbaar is en er wordt onterecht geld afgeschreven.

Een belangrijke reden voor de kritiek is de onduidelijke informatie bij het opzetten van een affiliate programma. Er wordt aangegeven dat je gratis kunt starten maar hiermee wordt bedoeld dat je gratis de setup kunt uitvoeren. Als je live gaat dan worden er wel degelijk kosten berekend en dat is niet voor iedereen duidelijk. V

ervolgens blijkt het lastig te zijn om een overeenkomst te verbreken. Tradedoubler is niet direct misleidend in hun informatie en aanbod maar de informatie op de website blijkt niet volledig of duidelijk genoeg te zijn. Als je besluit om met Tradedoubler affiliate marketing aan de slag te gaan let dan goed op de rechten, plichten en voorwaarden bij het aangaan van een overeenkomst.

Wat vinden adverteerders die hun merken en producten aanbieden via het Tradedoubler affiliate netwerk? Die lijken meer tevreden te zijn al is er wel kritiek op de interface die duidelijker mag zijn.

Is Tradedoubler goed voor affiliate marketing?

De vele vormen van tracking zijn zeker interessant, wat dacht je van:

  • Tracking zonder cookies
  • Tracking over meerdere apparaten
  • Tracking op product niveau
  • Tracking voor mobiel
  • Tracking met vouchers
  • Tracking wereldwijd

Met API’s kun je het systeem van Tradedoubler implementeren binnen je eigen, vertrouwde omgeving. Aanbieders kunnen kiezen voor ‘Grow’, een gestroomlijnd affiliate programma waarbij je als verkoper zelf de commissie bepaalt.

Op de website van Tradedoubler staan de kosten niet direct vermeld. Dat is jammer, de website is er vooral op gericht om nieuwe klanten te trekken. Een beetje meer openheid van zaken was prettig geweest. Als je echter serieus aan de slag wilt gaan met affiliate marketing dan is Tradedoubler één van de grootste aanbieders met een lange historie.