Geld verdienen om je mening te geven, dat klinkt goed. Meestal wordt er niet geluisterd als je gratis je vrienden de les leert. AttaPoll is een online enquête dienst voor mobiel waarmee je voor ieder ingevuld onderzoek geld krijgt.

Je hoeft niet lang te wachten op je zuurverdiende centen want je kunt al vanaf 3 euro het bedrag laten uitbetalen. De drempel ligt laag maar er zijn naast de voordelen van AttaPoll ook enkele nadelen te noemen. Lees verder voor onze review van AttaPoll.

Wat is AttaPoll?

AttaPoll is een app voor Android en iOS waarmee je online enquêtes kunt invullen. Je krijgt voor iedere vragenlijst een bedrag uitgekeerd, je ziet vooraf hoeveel je ermee verdient. Je kunt meer verdienen via het referral model. Het bedrijf is gevestigd in Wales en het Verenigd Koninkrijk.

Je kunt de app in Nederland gebruiken en uitbetalen kan op verschillende manieren maar het bedrijf is niet gevestigd binnen de EU. Dit kan gevolgen hebben voor de regels waar het bedrijf zich wel/niet aan moet houden.

Dat de website oorspronkelijk in de Engelse taal is geschreven kun je duidelijk merken. In plaats van een vertaling door een Nederlandstalig persoon lijkt het er sterk op dat de website even door Google Translate is gehaald.

AttaPoll Enquêtes

Dit wekt niet direct vertrouwen op, toch is AttaPoll wel degelijk een betrouwbare organisatie die echt geld uitkeert. Omdat de focus niet op Nederland ligt zul je hier wat minder keuze hebben in enquêtes maar er zijn zeker mogelijkheden om geld te verdienen met AttaPoll.

Hoe werken enquêtes bij AttaPoll?

De laagdrempelige aanpak bij AttaPoll is prettig. Je kunt op je Android of iOS toestel de app installeren, maak een account aan en je kunt starten. Je hoeft dus niet achter een laptop te gaan zitten en kunt tijdens een toiletbezoek even je ongezouten mening geven. Met sommige vragenlijsten ben je in een paar minuten klaar maar het kan oplopen tot wel 20 minuten per vragenlijst.

Het AttaPoll enquête aanbod

Maak een account, kijk welke vragenlijsten er aansluiten op jouw profiel en ga aan de slag. Het aanbod enquêtes bij AttaPoll is niet overweldigend en de vergoeding per vraag is niet bijster hoog. Het is wel heel eenvoudig om een vragenlijst in te vullen en je krijgt snel uitbetaald. Je kunt het geld opnemen via:

  • PayPal betalingen, hiervoor moet je dus een PayPal account hebben.
  • Cadeaukaarten van bekende winkels, het aanbod kan variëren.
  • Goede doelen waar je de opbrengst als donatie aan kunt schenken.

Naast vragenlijsten invullen kun je ook geld verdienen op AttaPoll door vrienden uit te nodigen. Je helpt daarmee vrienden ook aan een leuke extra bron van inkomsten en zelf krijg je 10 procent voor ieder aangebracht lid.

Als je bijvoorbeeld 10 vrienden hebt die via jouw persoonlijke code ieder 50 euro verdienen dan verdien jij 10×5 euro dus ook 50 euro. Als er veel mensen zich aanmelden via jouw persoonlijke code dat tikt het dus lekker aan!

Goed om te weten over AttaPoll

  • Geld uitkeren vanaf 3 euro.
  • App voor Android en iOS.
  • Minimumleeftijd 18 jaar.
  • Uitbetalen via PayPal, cadeau kaarten of als donatie.
  • Commissie voor doorverwijzingen.

Ook belangrijk om te weten over AttaPoll: Neem altijd je verdiensten op voordat je de account verwijdert als je wilt stoppen. Je kunt namelijk eenvoudig jouw account verwijderen maar dan ben je ook het geld in je account kwijt. Eerst even opnemen dus.

AttaPoll review

Er zijn 2 punten van kritiek die reviewers aangeven. Beide punten zijn niet direct gekoppeld aan AttaPoll maar aan de gebruikers. Het gaat om de volgende zaken:

  • Misleidende doorverwijzingen: Verder op deze pagina kun je hier meer over lezen. In het kort komt erop neer dat gebruikers een inschrijf bonus beloven die er niet is.
  • Lastig om vragenlijsten af te ronden: Soms word je gediskwalificeerd op een later moment in het onderzoek en krijg je geen vergoeding.

Het komt regelmatig voor dat je aan het einde van een vragenlijst ontdekt dat je niet in de doelgroep past en daardoor de enquête niet kunt afronden. Of dat er op het laatste moment een serie vragen komt die niet te beantwoorden zijn.

Je krijgt alleen geld als alle vragen juist beantwoord zijn. Dit kan een foutje in het systeem zijn of bedrijven stellen bewust vragenlijsten op die niet uitvoerbaar zijn. De data kan zo onderschept worden zonder ervoor te betalen. Of dit echt zo is hebben we niet kunnen verifiëren, je zult daar zelf snel achter komen. Gelukkig verlies je er hooguit wat tijd mee als een enquête niet goed werkt.

Is AttaPoll goed voor online enquêtes?

Het aantal vragenlijsten op AttaPoll is beperkt, zeker in Nederland. Daarmee kun je niet zoveel geld verdienen via deze dienst. Het wordt je met de app wel heel eenvoudig gemaakt om vragenlijsten in te vullen en ze keren snel uit.

Als je aan 3 euro komt dan kun je al het geld incasseren en het bedrag staat vrijwel direct op je rekening. Dat je ook kunt kiezen voor cadeaukaarten en goede doelen is ook mooi meegenomen. Zo kun je zonder veel moeite te doen geld verdienen voor een goed doel.

Er is een minpunt dat zeker even genoemd mag worden en dat is het referral systeem. Op zich is het heel goed dat je 10 procent commissie kunt verdienen op de verdiensten van nieuwe deelnemers maar dit leidt tot misleidende praktijken.

Aan jouw account wordt een referral code gekoppeld. Als je die deelt en iemand voert deze code in dan krijg jij als doorverwijzende partij de bonus. Het probleem hierbij is dat mensen in reviews en in reacties hun code geven met de belofte dat de nieuwe deelnemer een bonus van 5 tot 50 euro krijgt.

Dat is dus niet het geval. Dit is niet direct een tekortkoming van AttaPoll maar wel jammer dat veel mensen al direct bij aanmelding worden misleid door de collega-gebruikers. Het is wel goed dat je geld kunt verdienen van andere deelnemers maar niet goed dat nieuwe participanten zo eenvoudig misleid kunnen worden.

Zoals bij de meeste enquête sites het geval is kun je het beste een account bij meerdere sites nemen. Je kunt hier wat euro’s verdienen en elders om zo tot een leuk bedrag te komen. Als enige bron van inkomsten zul je er niet rijk van worden, het kost gelukkig weinig moeite om hier een paar euro bij te verdienen.