Spaarprogramma’s laten gebruikers sparen voor geld, prijzen of kortingen. Hiervoor moet de deelnemer bepaalde activiteiten ondernemen zoals websites bezoeken, mails lezen, vragenlijsten invullen of klikken op banners. Er zijn tientallen spaarprogramma’s om aan mee te doen, de voorwaarden voor deelname verschillen per aanbieder. Kun je geld verdienen met spaarprogramma’s of is het verspilde moeite om hier aan mee te doen?

Wat zijn spaarprogramma’s?

Bij een spaarprogramma’s krijg je geld door bepaalde acties uit te voeren zoals:

 • E-mails van bedrijven ontvangen en lezen.
 • Deelnemen aan online onderzoeken.
 • Producten kopen via het spaarprogramma.
 • Klikken op banners of links.

Naast geld verdienen met spaarprogramma’s kun je ook geld besparen. Veel programma’s geven namelijk ook flinke kortingen weg aan deelnemers bij aankoop van producten.

Wat zijn de voordelen van spaarprogramma’s?

 • Geld verdienen vanuit huis.
 • Deelname kan op ieder gewenst moment.
 • Acties zijn doorgaans snel uit te voeren.
 • Korting op diverse producten.
 • Sparen in browser of app (verschilt per programma).

Wat zijn de nadelen van spaarprogramma’s?

 • Geld verdienen gaat niet snel.
 • Er is relatief veel actieve inzet vereist.
 • Uitkering van geld kan lang duren.
 • Je geeft mogelijk privacygevoelige informatie weg.

Hoe kun je geld verdienen met spaarprogramma’s?

De teller in een spaarprogramma’s loopt niet snel op. Daarnaast is het ook niet bepaald een ‘passief inkomen’ zoals met affiliate links wel het geval is. Je moet voor iedere credit of punt een handeling uitvoeren, het gaat dus niet vanzelf. Als je per spaarprogramma goed uitpluist waar de grootste winst te behalen valt met zo min mogelijk tijdsinvestering dan lopen de credits op, toch zul je hier geen riant salaris uit halen. Door aan meer spaarprogramma’s mee te doen kun je ook meer geld verdienen.

Online geld verdienen met spaarprogramma's

Beste spaarprogramma’s in Nederland

Wat het beste spaarprogramma is zal niet voor iedereen hetzelfde zijn. Sommige sites geven veel korting op producten terwijl andere sites veel uitkeren per actie. Dan zijn er weer sites met een groot aanbod met minimale uitkering of juist meer geld per actie maar met een beperkt aanbod. Dit zijn de meest populaire spaarprogramma’s in Nederland (in alfabetische volgorde):

 • Bespaarportaal: Dit programma biedt een flink aantal acties en aangesloten webshops, de korting is ook netjes. Bij aanmelden krijg je een bonus van 2 euro.
 • CashbackKorting: Zoals de naam al doet vermoeden is deze website gespecialiseerd in cashback acties. Niet sparen maar besparen dus. De startbonus is hoog, je moet minimaal 25 euro in je account hebben voordat je het geld kunt laten uitbetalen.
 • EnqueteClub: Deze website richt zich meer op enquêtes en onderzoeken, daarnaast vind je hier ook cashback acties.
 • Euroclix: Dit is één van de oudste spaarprogramma’s in Nederland. Er zijn duizenden webshops aangesloten bij dit bedrijf en er zijn meerdere manieren om clix te verdienen.
 • iPay: Nee, dit is geen product van Apple, iPay is een spaarprogramma dan snel uitkeert en korting geeft bij een enorm aantal webshops.
 • NuCash: Het aantal aangesloten webshops is beperkt, er wordt wel een nette vergoeding uitbetaald voor acties. De aanmeldbonus is laag in vergelijking met andere sites.
 • Shopbuddies: Een oude bekende die veel opties en winkels biedt. Ze betalen ook snel uit wat zeker een voordeel is van dit programma.

Je mag natuurlijk aan meer programma’s meedoen, je gaat geen exclusieve overeenkomst aan. Zo zijn er mensen die iedere dag een uurtje vrijmaken om alle acties te doorlopen.

Tip: maak een uniek mailadres aan dat je gebruikt voor deelname aan spaarprogramma’s. Dan kun je ‘werk’ en privé gescheiden houden.

Let op met account score

Als je aanmeldt maar niet actief meedoet dan is dit niet interessant voor het spaarprogramma. Daarom wordt je op verschillende manieren gemotiveerd om actief te blijven. Daar kan ook een lichte dwang achter zitten zoals een ondergrens voor uitbetaling. Je moet dan bijvoorbeeld minimaal 25 euro in je account hebben voordat je het bedrag kan overmaken op je rekening.

Als je hiervoor een paar jaar bezig bent dan zul je begrijpen dat niet iedereen met spaarprogramma’s geld zal verdienen. Daarnaast werken sommige programma’s met een account score. Het lijkt alsof je wordt beloond voor je inzet maar eigenlijk wordt je gestraft als je niet voldoende inzet toont.

Hoe zit het met privacy?

Hoe kunnen de bedrijven achter spaarprogramma’s geld verdienen met geld weggeven? Ze verzamelen informatie over gebruikers en aankoopgedrag, deze data verkopen ze aan bedrijven. Daarnaast krijgen ze geld voor het doorsturen van klanten via links. Per programma zal het verdienmodel afwijken maar in basis zorg je er als deelnemer voor dat de eigenaars van het spaarprogramma geld verdienen.

De privacy wetgeving is in de laatste jaren strenger geworden maar door je aan te melden lever je een deel van jouw privacy in. Veel informatie wordt anoniem verwerkt maar op iedere website waar je rekening informatie moet verstrekken geef je informatie weg.

Kun je geld verdienen met spaarprogramma’s?

Je kunt geld verdienen met spaarprogramma’s maar rijk word je er niet van. Als je slechts één programma kiest dan verdien je misschien enkele euro’s per maand maar veel meer wordt het niet. Als je de tijd hebt om meerdere programma’s te volgen dan gaat het sneller, toch zijn er betere manieren om online snel geld te verdienen. Uitkering in korting kan meer voordeel opleveren, ook kun je naast geld op je rekening vaak kiezen voor cadeaukaarten.

Als het je vooral gaat om korting dan is het een ander verhaal. Veel spaarprogramma’s voeren regelmatig kortingsacties waarmee je producten goedkoper kunt aanschaffen dan de reguliere prijs. Als dit producten zijn die je toch al wilde kopen dan kun je geld besparen. Dit is niet hetzelfde als winst maken met spaarprogramma’s maar iedere euro die niet uitgeeft hoef je niet te verdienen.

Het voornaamste nadeel van spaarprogramma’s is de tijdsinvestering. Je mag zelf bepalen wanneer je aan het werk gaat maar je moet er altijd moeite voor doen. Het zijn bewuste handelingen en die kosten tijd. Er is zeker een gaming element aanwezig, daarmee is het mogelijk een alternatief voor spelletjes op je mobiel die alleen maar geld kosten.

Als je zelf ondernemer bent of deze ambitie hebt dan kunnen spaarprogramma’s dienen als marktonderzoek. Je leert namelijk behoorlijk veel over marketing, promotie en nieuwe producten die verschijnen. Door enquetes in te vullen kun je extra verdienen, de vragen die je voorgeschoteld krijgt zijn ook weer leerzaam als startende ondernemer. Ontdek hier nog meer mogelijkheden om online geld te verdienen