Wil je snel geld verdienen zonder er iets voor te doen? Dan moet je niet bij MetroOpinion zijn. Als je eenvoudig een leuk zakcentje wilt verdienen dan kun je hier gelukkig wel terecht. MetroOpinion is niet de meest bekende enquête site waar je vragenlijsten tegen betaling kunt invullen, het is wel een waardig alternatief. Wat de voordelen en nadelen van MetroOpinion zijn leggen we uit op deze pagina.

Wat is MetroOpinion?

MetroOpinion is een online enquête site waar jouw mening telt. Meld je aan, vul je profiel in en ontvang vragenlijsten. Je krijgt na succesvolle afronding van een vragenlijst geld op je account gestort.

Dit bedrag kun je later laten overhevelen naar een Paypal account, laten uitkeren in cadeaubonnen of schenken aan een goed doel. Als je snel reageert op vragenlijsten dan kun je hier tot wel tientallen euro’s per maand mee verdienen.

Het aantal landen waar MetroOpinion actief is blijkt enorm te zijn als we naar de lijst kijken op de website. Het is wel zo dat niet alle landen evenveel enquêtes toebedeeld krijgen. De vraag vanuit opdrachtgevers is namelijk niet even groot in ieder land.

Nederland is redelijk goed vertegenwoordigd met regelmatig nieuwe vragenlijsten om in te vullen maar wellicht niet zoveel als je zou willen. Natuurlijk is het mogelijk om je naast MetroOpinion ook voor andere enquête sites aan te melden.

Metroopinion enquête

Op de website van MetroOpinion vind je de meest basic informatie maar verder word je er niet veel wijzer van. Wie zit er eigenlijk achter dit bedrijf? Dat is Opinodo, een online marketing bedrijf uit Denemarken. Ze zijn gestart in 2014 omdat de oprichter van mening was dat er geen eenvoudige online enquête opties waren om van leads klanten te maken.

Als je de website van Digiopinion tegenkomt dan is dit geen concurrent maar ook weer een andere merknaam van Opinodo, het bedrijf achter MetroOpinion.

Hoe werken enquêtes bij MetroOpinion?

Na de eerste registratie word je uitgenodigd om enquêtes in te vullen. Als je het profiel volledig hebt ingevuld dan maak je kans op meer vragenlijst en daarmee dus meer inkomsten. MetroOpinion heeft geen apps, alles gaat via de browser.

De vragenlijsten werken zowel op desktop, laptop, tablet als op mobiel. Het is belangrijk dat je iedere enquête in één keer invult, je kunt niet tussentijds stoppen en op een later moment verder gaan. Ook moet je snel reageren na ontvangst van een uitnodiging want als er voldoende respondenten zijn dan stopt de campagne. Er worden namelijk altijd meer kandidaten uitgenodigd dan er nodig zijn.

Als blijkt dat je na enkele controlevragen niet geschikt bent voor de enquête dan kun je de vragenlijst niet afmaken. Je krijgt hier dan ook geen vergoeding voor. Indien mogelijk verwijst het systeem je naar een andere enquête waar je wel voor in aanmerking komt maar dat is niet gegarandeerd.

Als je het profiel zo volledig mogelijk invult dan ligt de kans hierop een stuk lager. Dan kan het systeem namelijk vragenlijsten matchen met jouw profiel. Het is dus in je eigenbelang om zoveel mogelijk informatie te geven. Als je dit liever niet doet dan zul je minder verdienen op MetroOpinion.

Het MetroOpinion enquête aanbod

Het aanbod enquêtes op MetroOpinion is divers. Jouw profiel bepaalt wat je krijgt en hoe vaak. Zo is niet iedere leeftijdsgroep even populair bij opdrachtgevers. Je kunt proberen om jouw profiel zo breed mogelijk in te vullen maar als ze vermoeden dat jouw gegevens niet kloppen dan kan je account worden gesloten. Het is dus beter om het profiel naar waarheid in te vullen.

Het is niet mogelijk om het geld direct over te laten schrijven op een bankrekening. Je kunt een gratis PayPal account openen en daar je geld op laten storten. Je kunt zelf weer het saldo van PayPal naar je bankrekening overhevelen als je dit prettig vindt.

Het is niet mogelijk om later het bedrag naar een PayPal account over te laten zetten met een ander e-mailadres, ook niet als dit een ander adres van jezelf is. Dat doen ze om fraude te voorkomen. Ons advies is om bij de eerste gelegenheid geld te incasseren als test.

Het zou jammer zijn als na een maand of langer blijkt dat je het geld niet kunt overboeken. Je kunt overigens ook kiezen voor betaling in cadeaukaarten of als donatie voor goede doelen. Dan besteed je jouw vrije tijd op een goede manier.

Goed om te weten over MetroOpinion

  • Inschrijving is gratis, je kunt direct beginnen.
  • De vergoeding varieert per vragenlijst.
  • Uitbetalen kan via PayPal, cadeaubonnen of als donatie.
  • Vragenlijsten invullen gaat via de webbrowser.
  • De uitbetaling drempel varieert op basis van de gekozen methode.

MetroOpinion reviews

Omdat MetroOpinion (nog) niet zo bekend is in Nederland zijn er ook niet veel reviews te vinden. Resultaten in andere landen zeggen niet zoveel over het aanbod in Nederland of België. Over het algemeen mag je stellen dat er dagelijks wel een formuliertje langskomt om in te vullen.

Je kunt daarmee 10 tot misschien wel 30 euro per maand verdienen mits jouw profiel volledig is ingevuld en aansluit op de vragenlijsten. Er zijn deelnemers die merken dat het aantal oproepen minder wordt na verloop van tijd maar dat kunnen we niet reproduceren.

Het bedrijf is betrouwbaar, problemen worden doorgaans naar tevredenheid opgelost en uitbetaling vindt ook echt plaats. Daarmee scoort MetroOpinion behoorlijk goed in de reviews.

Is MetroOpinion goed voor online enquêtes?

De hoofdpagina geeft een bedrag aan van € 3,50 per ingevulde enquête. Dat klinkt goed maar juich niet te vroeg. Dit is het maximum dat je kunt verdienen per vragenlijst. Daarnaast zul je soms starten met een enquête die je niet kunt afmaken omdat je niet binnen het gewenste profiel valt.

Dat is verloren tijd. Ook is het aanbod niet overweldigend, al druppelen de vragenlijsten wel binnen. Je kunt gemiddeld genomen tot een euro per dag verdienen als je er snel bij bent en je mailbox in de gaten houdt.

Dat zijn geen spectaculaire bedragen maar aan het einde van de maand heb je er toch een leuk extraatje bij. MetroOpinion is betrouwbaar, ze zijn actief en ze keren netjes uit. Je kunt de inkomsten van deze enquête site optellen bij andere sites en zo extra geld verdienen.

MetroOpinion Inloggen

Ga naar de website van https://www.metroopinion.com en klik rechtsboven op inloggen? Je ziet dat direct het veld. Het ziet er zoals hieronder uit.

Je kunt je via de volgende link registeren voor de Nederlandse metroopinion https://www.metroopinion.com/nl/register Heel veel succes met geld verdienen met metroopinion