Lionel Messi – een naam die synoniem is met grootsheid in de voetbalwereld. Wist je dat Messi wordt beschouwd als de rijkste voetballer ter wereld, met een nettowaarde van meer dan 620 miljoen US dollar? In deze blog duiken we diep in het vermogen van Messi, waar hij zijn rijkdom vergaarde en hoe hij zijn winsten investeert.

Blijf lezen om een unieke kijk te krijgen op Lionel Messi’s financiële imperium!

 • Lionel Messi wordt beschouwd als de rijkste voetballer ter wereld, met een geschat vermogen van meer dan 620 miljoen dollar.
 • Zijn vermogen is voornamelijk afkomstig van lucratieve voetbalcontractensponsordeals en zakelijke investeringen.
 • Messi verdient een enorm salaris bij FC Barcelona en heeft ook lucratieve sponsordeals met grote merken zoals Adidas en Huawei.

 

Het Vermogen van Lionel Messi

Het geschatte vermogen van Messi is indrukwekkend, met bronnen die schatten dat hij meer dan $400 miljoen bezit.

Het geschatte vermogen van Messi

Lionel Messi, ook wel beschouwd als de rijkste voetballer ter wereld, heeft een geschat vermogen van meer dan 620 miljoen Amerikaanse dollars. Dit indrukwekkende fortuin maakt hem rijker dan Cristiano Ronaldo en komt voornamelijk voort uit zijn lucratieve voetbalcontracten en sponsordeals.

Bijvoorbeeld, sinds augustus 2019 was Messi al een slordige 400 miljoen dollar waard. Volgens Forbes is hij in 2022 de meest verdienende atleet ter wereld met een inkomen van 123 miljoen euro.

Dergelijk financieel succes heeft Messi’s status als één van ’s werelds meest bekende en succesvolle voetbaliconen alleen maar versterkt.

Inkomstenbronnen van Messi

Lionel Messi haalt zijn inkomsten uit verschillende bronnen. Hier zijn enkele belangrijke bronnen van zijn vermogen:

 • Voetbalcontracten: Als voetballer van FC Barcelona heeft Messi lucratieve contracten met de club gesloten. Dit heeft hem ongetwijfeld aanzienlijke inkomsten opgeleverd.
 • Sponsordeals: Messi heeft talloze sponsordeals met grote merken zoals Adidas, Huawei en Gillette. Deze deals dragen bij aan zijn vermogen doordat hij betaald wordt om het gezicht van deze merken te zijn.
 • Investeringen: Naast zijn voetbalcarrière is Messi ook betrokken bij verschillende zakelijke investeringen. Hij heeft geïnvesteerd in vastgoed, hotels en andere bedrijven. Deze investeringen dragen bij aan zijn totale vermogen.
 • Overige inkomsten: Naast de hierboven genoemde bronnen ontvangt Messi ook geld uit prijzengeld, bonussen en persoonlijke sponsordeals.

Voetbalcontracten

Lionel Messi heeft zijn enorme vermogen voornamelijk te danken aan zijn lucratieve voetbalcontracten. Als speler van Barcelona heeft hij de afgelopen jaren een fortuin opgebouwd. Volgens verschillende bronnen wordt zijn vermogen geschat op ongeveer 400 miljoen dollar.

Deze contracten hebben hem niet alleen financieel succes gebracht, maar hebben ook bijgedragen aan zijn status als een van de rijkste en meest succesvolle voetballers ter wereld. Met zijn clubsalaris en contracten is Messi een van de best betaalde atleten ter wereld en behoort hij tot de topverdieners in de sport.

Sponsordeals

Lionel Messi verdient niet alleen zijn fortuin met voetbalcontracten, maar hij heeft ook lucratieve sponsordeals. Deze deals spelen een grote rol in zijn totale inkomen. Messi heeft verschillende grote merken waar hij mee samenwerkt, waaronder Adidas, PepsiCo en Huawei.

Deze sponsordeals bieden hem niet alleen aanzienlijke financiële voordelen, maar versterken ook zijn status als een wereldberoemde atleet. Messi’s populariteit en invloed als voetballer hebben ervoor gezorgd dat hij aantrekkelijk is voor grote merken die willen profiteren van zijn imago en wereldwijde bekendheid.

Door deze sponsordeals kan Messi zijn vermogen verder vergroten en zijn positie als een van de rijkste voetballers ter wereld behouden.

Investeringen

Lionel Messi heeft zijn vermogen slim geïnvesteerd om een solide financiële basis op te bouwen. Hij heeft verschillende zakelijke investeringen gedaan naast zijn voetbalcarrière.

Messi heeft bijvoorbeeld geïnvesteerd in onroerend goed, waaronder luxe woningen en hotels. Daarnaast heeft hij geïnvesteerd in meerdere bedrijven, zoals sportkledingmerken en technologiebedrijven.

Deze investeringen hebben bijgedragen aan zijn algehele vermogen en zijn positie als een van de rijkste voetballers ter wereld.

Het Salaris van Lionel Messi

Lionel Messi verdient een enorm salaris als voetballer. Zijn jaarlijks salaris bij FC Barcelona bedraagt ongeveer 70 miljoen euro, waardoor hij een van de best betaalde voetballers ter wereld is.

Daarnaast ontvangt Messi ook bonussen en extra’s op basis van zijn prestaties en doelpunten. Dit betekent dat zijn totale inkomen nog verder kan oplopen. Door zijn succesvolle carrière en grote talent heeft Messi de mogelijkheid gehad om lucratieve sponsordeals te sluiten.

Merken zoals Adidas, Gatorade en Pepsi hebben allemaal met Messi samengewerkt om hun producten te promoten. Deze sponsorcontracten dragen ook bij aan zijn hoge inkomen. Kortom, het salaris van Lionel Messi is buitengewoon indrukwekkend, dankzij zijn voetbalvaardigheden en lucratieve sponsordeals.

Het Succes van Lionel Messi

Lionel Messi heeft een indrukwekkende carrière met talloze successen, zoals zijn prestaties in de Champions League en zijn vele persoonlijke prijzen en erkenningen.

Zijn carrière

Lionel Messi begon zijn professionele voetbalcarrière op slechts 17-jarige leeftijd bij FC Barcelona. Sindsdien heeft hij indrukwekkende prestaties geleverd en is hij uitgegroeid tot een van ’s werelds beste voetballers aller tijden.

Met Barcelona heeft hij talloze prijzen en trofeeën gewonnen, waaronder tien La Liga-titels en vier UEFA Champions League-titels. Hij heeft ook een recordaantal doelpunten gescoord voor de club en is de all-time topscorer in de geschiedenis van La Liga.

Naast zijn successen bij Barcelona heeft Messi ook uitgeblonken in het Argentijnse nationale team. Hij heeft het team geholpen bij het bereiken van de finale van de Copa America en de FIFA World Cup.

Hoewel hij nog geen internationale trofee heeft gewonnen, wordt hij nog steeds beschouwd als een nationale held en een van de grootste voetballers in de geschiedenis van Argentinië.

De carrière van Lionel Messi wordt gekenmerkt door consistentie en ongelooflijke prestaties op het veld. Hij heeft talloze persoonlijke onderscheidingen ontvangen, waaronder zes Ballon d’Or-titels, die worden uitgereikt aan de beste voetballer ter wereld.

Zijn vaardigheden, snelheid en wendbaarheid hebben hem geholpen om records te vestigen en zijn stempel te drukken op het moderne voetbal. Zijn carrière is niet alleen indrukwekkend, maar ook inspirerend voor aspirant-voetballers over de hele wereld.

Prestaties in de Champions League

Lionel Messi heeft indrukwekkende prestaties geleverd in de Champions League, waardoor hij wordt beschouwd als een van de grootste spelers in de geschiedenis van het toernooi. Hij heeft vier keer de Champions League gewonnen met FC Barcelona (2006, 2009, 2011, 2015) en is de topscorer aller tijden in het toernooi.

Messi heeft verschillende individuele records in de Champions League, waaronder het hoogste aantal doelpunten in een enkel seizoen en het hoogste aantal hattricks. Zijn vaardigheden, snelheid en creativiteit maken hem een cruciale speler op dit prestigieuze podium.

Persoonlijke prijzen en erkenning

Lionel Messi heeft talloze persoonlijke prijzen en erkenning ontvangen gedurende zijn carrière. Deze omvatten:

 • 6 Ballon d’Or – titels, waarmee hij het record voor de meeste overwinningen in de geschiedenis van de prijs heeft gebroken.
 • 6 Gouden Schoen – awards, toegekend aan de topscorer in Europese competities.
 • UEFA Best Player in Europe Award, die hij tweemaal heeft gewonnen.
 • FIFA World Player of the Year, waarvan hij ook meerdere keren winnaar is geweest.
 • PFA Players’ Player of the Year en FWA Footballer of the Year awards, beide prestigieuze erkenningen uit het Engelse voetbal.
 • Talrijke plaatsingen in het UEFA Team van het Jaar en het FIFA FIFPro World XI – team.
 • Heldendom en bewondering van fans over de hele wereld voor zijn ongeëvenaarde technische vaardigheden en vermogen om wedstrijden te domineren.

Messi als Ondernemer

Lionel Messi is niet alleen een succesvolle voetballer, maar ook een ondernemer met zijn eigen kledinglijn en zakelijke investeringen. Ontdek meer over zijn ondernemerschap en hoe hij zijn vermogen vergroot.

Eigen kledinglijn

Lionel Messi is niet alleen een succesvolle voetballer, maar ook een ondernemer. Hij heeft zijn eigen kledinglijn gelanceerd, waarmee hij zijn merk verder uitbreidt en zijn vermogen vergroot.

Door het ontwerpen en verkopen van sportkleding en casual kleding, speelt Messi in op de populariteit van zijn naam en imago. Zijn kledinglijn is een belangrijke bron van inkomsten buiten het voetbal en draagt bij aan zijn algehele financiële succes.

Naast zijn kledinglijn heeft Messi ook geïnvesteerd in andere zakelijke ondernemingen, waarmee hij zijn fortuin verder laat groeien.

Andere zakelijke investeringen

Lionel Messi heeft ook geïnvesteerd in andere zakelijke ondernemingen, waaronder:

 • Hij is mede – eigenaar van het bekende Argentijnse voetbalteam Newell’s Old Boys.
 • Messi is betrokken bij vastgoedinvesteringen en heeft meerdere panden in Barcelona gekocht.
 • Hij heeft geïnvesteerd in technologiebedrijven, waaronder een merk dat slimme voetbalschoenen produceert.
 • Messi is eigenaar van verschillende restaurants en hotels, waaronder een hotel in zijn geboorteplaats Rosario.
 • Daarnaast heeft hij geïnvesteerd in meerdere liefdadigheidsprojecten en stichtingen om kansarme kinderen te helpen.

Conclusie

Lionel Messi is niet alleen een van de grootste voetballers aller tijden, maar hij is ook een van de rijkste. Met een geschat vermogen van meer dan 620 miljoen dollar heeft Messi succesvolle voetbalcontracten, lucratieve sponsordeals en slimme investeringen gerealiseerd.

Zijn fortuin is een bewijs van zijn ongekende talent en zijn status als een wereldwijd icoon in de sportwereld.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is het vermogen van Lionel Messi?

Het vermogen van Lionel Messi omvat zijn verdiensten uit zijn voetbalcarrière, contracten en andere sportverdiensten, waardoor hij een miljonair is.

2. Hoe heeft Lionel Messi zijn vermogen verdiend?

Lionel Messi heeft zijn vermogen verdiend door zijn succesvolle carrière in het voetbal, met name bij Barcelona, en uit de verdiensten van zijn contracten.

3. Wat weten we over de familie van Lionel Messi?

De familie van Lionel Messi heeft een belangrijke rol gespeeld in zijn carrière en leven, wat gedetailleerd wordt in de biografie van Lionel Messi.

4. Zijn er details over het salaris van Lionel Messi?

Het salaris van Lionel Messi is een groot deel van zijn vermogen, maar exacte details kunnen variëren afhankelijk van zijn huidige contract en club.

5. Wat zijn enkele van de prestaties en records van Lionel Messi?

Lionel Messi heeft vele prestaties en records in zijn voetbalcarrière bereikt, die aanzienlijk hebben bijgedragen aan zijn vermogen en status als miljonair.