Het uitbesteden van logistieke processen is een slimme zet voor veel webshops. Door fulfilment aan een expert over te laten, kun jij je focussen op wat echt belangrijk is: het laten groeien van je bedrijf. Bij QLS begrijpen we dat als geen ander. Als logistieke partner voor webshops bieden wij een complete oplossing voor je fulfilment behoeften. In deze blog leggen we uit hoe je geld kunt verdienen met fulfilment en waarom wij de perfecte partner is voor jouw webshop.

Wat is Fulfilment?

Een vraag die wij vaak horen is: wat is fulfilment? Fulfilment in e-commerce verwijst naar het geheel van processen gericht op het efficiënt verwerken en afhandelen van klantorders, inclusief ontvangst, verpakking, verzending en retourbeheer van producten verkocht via een webshop.

Door fulfilment uit te besteden, kun je profiteren van een verbeterde klanttevredenheid, kostenbesparingen door schaalvoordelen en de vrijheid om je te concentreren op cruciale bedrijfsaspecten. Dit maakt fulfilment een strategische keuze die de groei en het succes van je online onderneming kan stimuleren.

Wie zijn wij?

Bij QLS werken dagelijks meer dan 350 medewerkers aan onze diensten met één doel voor ogen: de logistiek uit handen nemen van webshops, zodat jij meer tijd hebt voor belangrijke zaken. Dit is nu het grootste fulfiment center van Nederland. Als familiebedrijf hebben wij een passie voor e-commerce en streven we ernaar om webshops te ontzorgen met onze logistieke expertise.

Onze enthousiaste medewerkers en innovatieve systemen hebben de afgelopen jaren gezorgd voor een flinke groei. Met QLS als jouw fulfilment partner kun je vertrouwen op een team dat jouw logistieke uitdagingen begrijpt en oplost.

Geld verdienen met fulfilment, hoe doe je dat?

Orderverwerking

Zodra er een bestelling wordt geplaatst op jouw webshop of een ander verkoopplatform, zorgen wij ervoor dat dit direct terug te zien is in my.QLS. Onze medewerkers, AutoStore en inpakmachines gaan direct aan de slag om de bestelling zo snel mogelijk te verwerken. Binnen dit portaal kan jij de voortgang van elke bestelling nauwkeurig volgen, waardoor jij altijd op de hoogte bent van de status van alle bestellingen.

Hoe wij jouw orders verwerken:

  • Orders worden direct opgepakt na plaatsing.
  • Gebruik van geavanceerde technologieën zoals AutoStore.
  • Inpakmachines optimaliseren de snelheid en nauwkeurigheid.
  • Realtime updates in my.QLS voor volledige transparantie.

Verzending

Onze aanpak bij verzending zorgt ervoor dat pakketten zo klein mogelijk worden ingepakt met milieuvriendelijk opvul- en verpakkingsmateriaal. Hierdoor komen de producten onbeschadigd bij de klant aan. Zodra de bestelling is verzonden, wordt de klant op de hoogte gehouden door middel van gepersonaliseerde track & trace e-mails.

Fulfilment kosten en duurzaamheid

Wat betreft fulfilment kosten, streven wij ernaar transparantie te bieden in onze fulfilment tarieven. Onze fulfilmentkosten omvatten niet alleen de verwerking, opslag en verzending van de bestellingen, maar ook de duurzame verpakkingsmaterialen die wij gebruiken in één uniek all-in tarief. Bij ons bedrijf geloven wij in eerlijke en duidelijke tariefstructuren, zodat jij precies weet waar jij aan toe bent!

Retourverwerking

Dankzij onze naadloze integratiemogelijkheden met de verkoopplatformen waarop jij jouw producten aanbiedt, bieden wij ook een moeiteloze retourervaring voor de consument. Zodra er producten worden teruggestuurd naar ons magazijn, onderwerpen wij ze aan een grondige controle om te verifiëren of ze voldoen aan jouw retourvoorwaarden.

Efficiënte retourafhandeling

  • Naadloze integratie met verkoopplatformen.
  • Grondige controle van geretourneerde producten.
  • Eenvoudige tracking van retourzendingen via my.QLS.

Met deze aanpak streven wij ernaar om jouw retourbeheer zo gemakkelijk en transparant mogelijk te maken.

Besteedt je fulfilment uit

Het uitbesteden van fulfilment aan een betrouwbare partner zoals QLS kan jouw webshop significant laten groeien. Door de volledige logistieke keten over te dragen aan experts, kun jij je concentreren op de kernactiviteiten van je bedrijf en genieten van de voordelen van verbeterde efficiëntie, klanttevredenheid en kostenbesparingen.

Wil jij ook meer groeien met je webshop? Kies dan voor QLS, de logistieke partner die jouw pakketten van A-Z regelt tegen een uniek all-in-tarief.