Wie is Jesper Hensgens?

Jesper Hensgens is een man die vooral bekend staat als de eigenaar van Byzaaza. Dit is een bedrijf dat producten online verkoopt. Hij doet aan dropshipping waarbij hij spullen uit Chinese webshops haalt en die hier weer verkoopt. Maar veel mensen hebben klachten over zijn zaak. Ze vinden dat Jesper niet eerlijk handelt omdat het moeilijk is om producten terug te sturen en omdat er vaak iets mis is met wat ze kopen.

Door zijn manier van zaken doen, praten veel mensen over zijn vermogen. Hij lijkt veel geld te hebben en sommige mensen denken dat hij een miljonair is. Maar er zijn ook veel negatieve beoordelingen over hem. Mensen vinden dat hij een louche onderneming heeft en niet goed omgaat met zijn klanten.

Jesper Hensgens als Deelnemer in Steenrijk, Straatarm

Jesper Hensgens veroorzaakte ophef met zijn deelname aan Steenrijk, Straatarm van SBS6. Wil je weten wat er gebeurde? Lees dan snel verder!

SBS6’s uitzending over Hensgens

SBS6 heeft een uitzending gedaan over Jesper Hensgens en zijn deelname aan het programma ‘Steenrijk, Straatarm’. Kijkers reageerden op de rijkdom en levensstijl van Hensgens, met kritiek vanuit verschillende hoeken. Jesper zou namelijk bekend staan als dropshipper die niet altijd zijn afspraken na zou komen.

Over de jaren hebben zich diverse markante gebeurtenissen voorgedaan tijdens de opnamen van de Nederlandse televisieshow “Steenrijk, Straatarm”. Recentelijk koos de welgestelde Jesper Hensgens, samen met zijn vriendin, ervoor om aan het programma deel te nemen. Zij wisselden van leven met Sabrina, afkomstig uit een achterstandsbuurt in Tilburg. Deze keuze werd echter niet door iedereen gewaardeerd.

Hensgens is de eigenaar van Byzaaza, een bedrijf in dropshipping dat enige controverse kent. Dropshipping is een e-commerce strategie waarbij een ondernemer producten online verkoopt zonder deze op voorraad te hebben, en ze in plaats daarvan aankoopt van externe leveranciers, vaak uit China, via platforms zoals AliExpress.

De methode is simpel: koop goedkoop in en verkoop voor meer. Dit bedrijfsmodel wint aan populariteit, maar is tegelijkertijd onderwerp van discussie. Daarnaast zijn er veel aanbieders van cursussen over deze aanpak.

Jesper Hensgens vermogen

Vaak voldoen de producten niet aan de verwachtingen, omdat ze van inferieure kwaliteit zijn en niet overeenkomen met Europese standaarden. Hoewel dropshipping niet illegaal is, mits men zich houdt aan de wet, bevindt het zich in een grijs gebied.

Hensgens wordt beschuldigd van het niet strikt volgen van regels. Eerder dit jaar onderzocht het consumentenprogramma Radar hem. “De afgelopen maanden ontving Radar veel klachten over Byzaaza.nl en Byzaaza-amsterdam.nl”, staat in het rapport. “De klachten betreffen voornamelijk de matige kwaliteit, hoge retourkosten en slechte klantenservice.”

Het is opmerkelijk dat hij in het tv-programma opschept over luxe horloges, auto’s, villa’s en reizen, met name naar Dubai. “Ik beheer meerdere webshops, zowel nationaal als internationaal. Het is eenvoudig om daarmee jaarlijks enkele miljoenen te verdienen. Dat is in de wereld van webshops heel normaal”, claimt hij. Zijn vriendin runt een coachingbedrijf en maakt podcasts.

Oplossing

Inmiddels heeft Jesper aangegeven dat hij alles naar tevredenheid zal oplossen kunnen we lezen op de website van Radar.

Veelgestelde Vragen

1. Wie is Jesper Hensgens?

Jesper Hensgens is een deelnemer van het sbs 6 programma steenrijk, straatarm

2. Waarom zoeken mensen naar Jesper Hensgens zijn vermogen?

Mensen zoeken vaak naar het vermogen van Jesper Hensgens omdat hij bekend staat als dropshipper die niet altijd zijn afspraken is nagekomen.

3. Kan ik het exacte vermogen van Jesper Hensgens online vinden?

Het exacte vermogen van Jesper Hensgens is meestal privé, dus het kan moeilijk zijn om accurate informatie online te vinden.