Wat is het vermogen van Memphis Depay?

Met een Instagram account vol met dure auto’s, merkkleding en andere verwennerij is er vanzelfsprekend veel interesse naar het vermogen van Memphis Depay. Per transfer wordt dit voetbaltalent uit Moordrecht rijker maar geeft hij meer uit dan er binnenkomt? Op deze pagina kijken we naar het vermogen dat Memphis Depay heeft opgebouwd en hoe hij zover is gekomen.

Wie is Memphis Depay?

Op 13 februari 1994 werd Memphis Depay geboren in Moordrecht. Zijn moeder is Nederlands en zijn vader Ghanees. Toen hij 4 jaar oud was zouden zijn ouders scheiden, zijn vader had geen interesse om betrokken te blijven bij zijn opvoeding. Een vaderfiguur ontbrak en zijn moeder had moeite om hem in bedwang te houden. Toen zijn moeder een nieuwe relatie kreeg zou het gezin uitgebreid worden met een flink aantal schoonbroers en -zussen maar dat ging niet best. Hij voelde zich buitengesloten en zou vaak in conflict komen met zijn nieuwe familieleden.

Vroegwijs maar ook eigenwijs, dat was Memphis Depay. Hij had echter wel veel talent als voetballer en dat viel direct op bij de kenners. Bij VV Moordrecht zou hij een start maken tot Sparta hem oppikte voor de jeugdopleiding. Toen hij 12 jaar oud was doorliep hij alle jeugdelftallen bij PSV, de club waar hij de wereld liet zien waar hij toe in staat was.

In 2011 zou coach Fred Rutten het aanstormende talent in de selectie opnemen met rugnummer 22. In het eerste seizoen speelde hij 11 wedstrijden en zou een flink aantal doelpunten op zijn naam schrijven. Het volgende seizoen zou hij volwaardig lid worden van de selectie en koos ervoor om met zijn voornaam op zijn shirt te spelen. Hij zou dat seizoen in 29 wedstrijden spelen. Het volgende seizoen zou hij uitgroeien tot misschien wel de beste speler van PSV, niet alleen tegen Nederlandse teams maar ook in het buitenland.

In de periode 2014 tekende hij een contract tot 2018 bij PSV, ze wisten dat ze goud in handen hadden. Toch zouden ze hem in 2015 alweer verkopen aan Manchester United. Er waren meerdere teams die hem graag wilde overnemen maar Manchester bood 27,5 miljoen euro, nog los van de bonussen. De BBC noemt overigens nog veel hogere bedragen voor deze transfer.

Waar heeft Memphis Depay mee verdiend?

Hoewel het niet direct gekoppeld is aan het vermogen van Memphis Depay zou hij in 2015 de duurste transfer ooit zijn uit de Nederlandse competitie. De bedragen lopen uiteen maar het stijgt al snel boven de 30 miljoen euro uit. Het begon voorspoedig en hij scoorde zelfs tegen zijn oude werkgever PSV. Maar het wispelturige karakter op en buiten het veld zorgde voor wrijving. Diverse clubs toonde interesse om het ‘zorgenkindje’ over te nemen en uiteindelijk zou Olympique Lyon de transfer binnenhalen.

Hij werd speler van de maand maar zou tijdelijk moeten herstellen van een blessure. Zijn voorste kruisband was gescheurd in zijn linkerknie. Hij was echter weer vrij snel op de been. Toen het team de Champions League niet wist te behalen werd het tijd voor een ander team; FC Barcelona.

In 2021 tekende Depay bij FC Barcelona voor een periode van 2 jaar. Ronald Koeman ontving hem daar met open armen. Hij zou echter niet bijtekenen maar overstappen naar Atlético Madrid waar hij op dit moment speelt.

Hoeveel verdient Memphis Depay per maand?

Wat Memphis Depay per maand verdient is voor hem geen natte vingerwerk maar exacte wiskunde. Toen hij overstapte van Manchester United naar Lyon werd namelijk gebruik gemaakt van complexe computermodellen om zo de meest aantrekkelijke optie te bepalen. Dat is geen slechte zet want er zijn weinig voetballers met het vermogen van Memphis Depay en zo’n snelle stijging in waarde. Hij was de eerste voetballer die dit algoritme zou gebruiken.

Wat is het salaris van Memphis Depay?

Toen hij nog voor Lyon speelde kreeg Memphis Depay een salaris van ruim 4 miljoen op jaarbasis. Bij Barcelona zou hij in eerste instantie 7 miljoen aan loon incasseren maar dat bedrag werd bijgesteld naar 5 miljoen. Of als we in zijn uitgavenpatroon rekenen een verschil van 4 horloges…

Memphis Depay vermogen

Is Memphis Depay miljonair?

Als hij morgen in cashflow problemen mocht komen dan kan hij de auto’s in zijn garage verkopen en alle problemen zijn opgelost. Ja, Memphis Depay is miljonair maar als je ziet wat hij allemaal koopt lijkt hij allergisch te zijn voor geld. Zo heeft hij een Mercedes van ruim 2 ton en een meer exclusief exemplaar waar hij het dubbele voor heeft betaald. Dan nog een Audi die ‘slechts’ anderhalve ton kost en uiteraard een Rolls die met diverse upgrades 4 ton aantikt. Een slimmere investering is een appartement van 2,4 miljoen in Rotterdam en een villa in Lyon, of Barcelona, misschien wel beide. Alleen al aan bezittingen heeft hij zeker 4 miljoen staan, dus we mogen gerust stellen dat Memphis Depay miljonair is.

Wist je dit over Memphis Depay?

Het is geen geheim dat Memphis geen goede relatie had met zijn vader. Hij kwam eerst uit met zijn achternaam op zijn shirt maar zou later voor zijn voornaam kiezen. Hij vind dat de eer niet toekomt aan zijn vader, hij heeft wel veel waardering voor zijn moeder die haar best heeft gedaan om hem in het gareel te houden.

Begin februari 2023 werd beweerd dat de trainer van Atlético Madrid nog niet echt onder de indruk was van de dure aankoop. Pakweg een week later zou hij echter een winnend doelpunt scoren tegen Celta de Vigo en daarmee wist hij niet alleen indruk te maken op de club maar het hele land. De belofte werd waargemaakt en Depay laat zien dat hij nog steeds in een stijgende lijn zit als voetballer.

Memphis Depay dankt niet alleen zijn vermogen aan voetbal maar ook zijn leven. Het was mental coach Joost Leenders van PSV die hem zou begeleiden. Hij ziet Leenders als vaderfiguur en is hem dankbaar voor de begeleiding. Voetbal was zijn uitlaatklep en hij wist aan de juiste kant van licht en duisternis te blijven. Hij blijft wel moeite houden om zijn emoties de baas te blijven.

Memphis Depay op social media

Natuurlijk zit Memphis Depay op social media. Op vrijwel alle grote platformen tref je officiële accounts aan. Naast berichten over zijn privéleven kun je ook genieten van zijn muziekvideo’s. Hij is namelijk ook rapper, we vermoeden echter dat hij meer verdient met voetballen.

Facebook Memphis Depay: https://www.facebook.com/memphisdepayofficial

Instagram Memphis Depay: @memphisdepay

Youtube Memphis Depay: https://www.youtube.com/channel/UC0JhlRkfXzvAJehuEeVjqpg

Twitter Memphis Depay: @MemphisDepay

TikTok Memphis Depay: @memphisdepay

Website Memphis Depay: https://memphisdepay.com