Wat is het vermogen van Willibrord Frequin?

Op het internet zijn er volop ‘trollen’ die niets liever doen dan mensen het bloed onder de nagels vandaan halen. Willibrord Frequin was een trol voordat de term bestond, toch was het een trol met een hart van goud. Het is lastig te bepalen of het tegenstrijdige karakter van deze journalist en media persoonlijkheid heeft bijgedragen aan het vermogen van Willibrord Frequin. Hij stond niet alleen regelmatig in de weg van criminelen en ander gespuis maar soms leek hij zijn eigen grootste vijand te zijn. Was Willibrord Frequin miljonair toen hij stierf in 2022 of zou hij straatarm afscheid nemen? Dat en meer zoeken we uit op deze pagina.

Wie is Willibrord Frequin?

De Tweede Wereldoorlog was enkele jaren bezig toen Willibrordus Jan Louis Maria Frequin werd geboren op 6 september 1941 in Arnhem. Zijn vader zou als hoofdredacteur van De Gelderlander de basis leggen voor zijn carrière als journalist. Frequin was niet bepaald een makkelijke leerling, vanwege zijn aanvaringen met leraren en door zijn slechte cijfers werd hij naar een kostschool in Nijmegen gestuurd. In 1963 zou hij zijn draai hebben gevonden en ging hij werken als assistent regisseur bij Studio Sport. Het zou echter zijn carrière als journalist zijn waar het vermogen van Willibrord Frequin een flinke boost door kreeg.

Frequin zou maar liefst viermaal trouwen. Uit deze vier huwelijken heeft hij drie kinderen gekregen. Of er sprake was van een alimentatieregeling kunnen we niet achterhalen, dit kan wel gevolgen hebben voor het vermogen van Willibrord Frequin.

Waar heeft Willibrord Frequin mee verdiend?

Er zijn journalisten en er zijn opvallende personen. Willibrord Frequin bleek een uitstekende combinatie van beiden te zijn. Hoewel hij begon achter de schermen in Hilversum was het voor de camera waar zijn ware talent lag. Hij werd reporter voor Brandpunt, een nieuwsprogramma van de KRO. Hij zou beroemde mensen interviewen zoals de Paus en Moeder Teresa. Het was zijn doortastende manier van vragen stellen waarmee hij bekendheid wist te vergaren. Zo zou hij de enige verslaggever zijn die prins Bernhard in 1976 vragen durfde te stellen over de Lockheed-affaire.

In de jaren tachtig zou de status evenals het vermogen van Willibrord Frequin gestaag toenemen door zijn onconventionele wijze van reportages maken. Hij leek daarbij niet alleen controversiële onderwerpen tegen te komen maar bewust op te zoeken. In een reportage over de drug XTC in 1989 zou hij delen van de reportage in scène hebben gezet. Niet lang daarna bleek hij in een reportage over handel in mensenhoofden ook losjes om te gaan met de waarheid.

Dit zou het einde van zijn ‘normale’ carrière als journalist inluiden maar tevens het begin van een nieuw hoofdstuk in zijn leven zijn. Frequin was niet langer een verslaggever, hij werd de hoofdrolspeler in zijn eigen programma’s.

De ‘week van Willibrord’ en ‘Achter gesloten deuren’ waren sensatiebeluste programma’s zoals deze in de jaren negentig populair waren. Van objectiviteit was nauwelijks sprake meer, het was zijn confronterende manier van handelen waar hij beroemd én berucht door werd.

Na de eeuwwisseling was zijn stijl van programma’s maken niet langer populair en hij leek langzaam maar zeker in de vergetelheid te raken. Toen kwam er in 2018 een nieuwe impuls in zijn carrière. De impact op het vermogen van Willibrord Frequin was minimaal maar hij speelde zich weer in de kijker. Hij zou samen met Gerard Cox, Peter Faber en Barrie Stevens een soort reisprogramma maken genaamd ‘Beter laat dan nooit’.

Het programma bleek een schot in de roos met een kwartet aan uitgesproken media persoonlijkheden. Hoewel zijn collega’s bepaald geen blad voor de mond nemen was het Frequin die de rol van clown in het gezelschap op zich nam. Dit zou tot wrijving leiden wat voor de kijker uiteraard heel amusant was.

In 2022 bleek dat Willibrord Frequin leed aan Parkinson en hartfalen, hij zou enkele maanden later op 26 mei 2022 overlijden. Niet lang daarvoor zou er een biografie uitkomen geschreven door Fons de Poel. Hij werkte lange tijd samen met Willibrord in zijn periode bij de KRO. Het is niet bekend of zijn erfgenamen hier royalties voor ontvangen.

Hoeveel verdiende Willibrord Frequin per maand?

Wat Willibrord voorheen verdiende ging via de BV Willibrord Frequin Producties. Dit zou betekenen dat hij naast geld voor presentatie ook betaald kreeg als producent. Na zijn overlijden heeft weduwe Gesina Frequin de BV overgenomen.

Wat is het salaris van Willibrord Frequin?

Peter Faber heeft na de opnames van hun programma ‘Beter laat dan nooit’ onthuld dat hij en ook Willibrord Frequin een salaris kregen van 2000 euro per aflevering. Met 6 afleveringen komen we dus uit op 12.000 euro voor een vakantie in Amerika. Faber gaf aan dat geld voor hem geen rol speelde en dat hij gratis ook was meegereisd. Of dat voor iedereen geldt is niet bekend.

Is Willibrord Frequin miljonair?

Het is onwaarschijnlijk dat Willibrord Frequin miljonair was toen hij nog leefde. Hij had een bescheiden woning, daarnaast heeft hij er naar eigen zeggen door drinken en eten heel wat geld doorheen gejaagd. Je zou verwachten dat bekende figuren van de televisie altijd rijk zijn, Willibrord Frequin is een voorbeeld van iemand die wel bekend was maar hier niet zeer rijk van is geworden.

Wist je dit over Willibrord Frequin?

Als je een journalist zonder filter samenbrengt met de broer van een vermoord persoon dan kan dit tot een flinke aanvaring leiden. Deze man zou achter de journalist aan rennen met een grote bijl in zijn hand. Frequin zou heelhuids uit dit voorval komen.

Gerard Cox wilde geen afscheid nemen van Frequin toen hij terminaal ziek was. Tijdens de opnames van een televisieprogramma vond Cox het gedrag van zijn collega niet passend. Ook andere personen die met hem werkte hebben aangegeven dat Willibrord Frequin niet altijd de meest eenvoudige persoon was om mee samen te werken. Ondanks alles hadden ze toch ook veel waardering voor dit unieke figuur in het Nederlandse medialandschap.

Willibrord Frequin op social media

Omdat Willibrord Frequin is overleden hebben we geen social media informatie om te melden. Toen hij nog leefde was hij ook niet actief op social media, Willibrord Frequin was overigens zeker niet te verlegen om zijn mening elders te uiten…