Wat is het vermogen van Pauline Wingelaar?

Van reality-tv ster tot miljonair, of van miljonair tot reality-tv ster? Pauline Wingelaar komt het Het Gooi, een streek in Noord-Holland die bekend staat als ‘nest’ voor welgestelde Nederlanders. Is het vermogen van Pauline Wingelaar echt zo hoog of valt het wel mee? En kan ze op eigen benen staan of kan ze maar beter in de buurt blijven van makelaar en echtgenoot Harmen? Alles wat je wilt weten én meer over het vermogen van Pauline Wingelaar lees je op deze pagina.

Wie is Pauline Wingelaar?

In 2008 zou het grote publiek voor het eerst kennismaken met Pauline Wingelaar in het televisieprogramma “Echte Gooische meisjes”. In dat programma werden meerdere ‘rijke’ meisjes gevolgd in hun dagelijkse bezigheden, uiteraard nauwgezet uitgezocht door het productieteam.

Daarna werd het vermogen van Pauline Wingelaar gespekt met optredens in andere reality-tv programma’s zoals ‘Echte meisjes in de jungle’. Ze zou later ook gaan presenteren, zo heeft ze een talkshow bij LINDA.

Voluit mogen we haar Pauline Bisschop van Tuinen-Wingelaar noemen. Ze is getrouwd met Harmen Bisschop van Tuinen, samen hebben ze twee kinderen. Ze wonen nu in Bussum waar ze samen een ‘opknappertje’ hebben gekocht. Deze woning was niet zo duur omdat het een monumentaal pand betreft gemaakt van hout met veel achterstallig onderhoud. De kans dat ze deze woning opknappen en later voor een veel hogere prijs van de hand doen is dus groot.

Waar heeft Pauline Wingelaar mee verdiend?

Pauline is een ‘echt meisje’. Deze franchise begon in 2008 toen een aantal meisjes uit Het Gooi werd gevolgd met camera’s. Deze kleurrijke figuren bleken goed op elkaar afgestemd te zijn en met heel wat hilarische uitspraken op de proppen te komen.

Toch was Pauline Wingelaar niet bepaald een ‘dom blondje’ en liet al snel zien dat ze meer in haar mars heeft. Omdat reality-tv goed scoort en snel verdient zou Pauline Wingelaar in meerdere versies van ‘Echte meisjes’ haar opwachting maken inclusief ‘Echte Gooische Moeders’ op Videoland.

De casting van Pauline was niet geheel toevallig. Ze was destijds werkzaam bij Eyeworks, het televisiebedrijf van Reinout Oerlemans. Daar werkte ze tijdens haar studie Media, Informatie en Communicatie. Ze heeft zelf de eerste cast samengesteld. Dit waren overigens nog geen hechte vriendinnen van elkaar, dat zijn ze later pas geworden. Het waren wel meiden uit haar directe omgeving.

Voor LINDA. maakt ze Pauline’s Datingshow, een format waarbij er geen directe koppeling meer bestaat met de reality programma’s waarmee ze geassocieerd wordt. Dit is echter een internet video format waarbij de inkomsten doorgaans veel lager liggen dan een presentatieklus op de televisie.

Pauline Wingelaar vermogen

Hoeveel verdient Pauline Wingelaar per maand?

Als ‘vrouw van’ hoeft Pauline Wingelaar per maand niet veel te verdienen. Ze heeft overigens ook niet een zeer luxe leven als we haar huis in Nederland bekijken. Met reality-tv zul je enkele duizenden euro’s per aflevering verdienen in Nederland, het zijn vaak korte contracten zonder garantie voor langdurige inkomsten.

Er zijn reality sterren die tienduizenden euro’s tot zelfs tonnen per maand verdienen maar die zijn dun gezaaid. Daarbij komt een groot deel van de inkomsten uit sponsordeals en andere nevenactiviteiten. Dat soort bedragen verdient Pauline Wingelaar per maand niet. Met haar gezin verdient ze niet hetzelfde als de familie Meiland of Gillis.

Pauline Wingelaar laat zich op social media wel sponsoren door bedrijven al is ze hier niet transparant over dat het om sponsoring gaat. Begin 2023 zou ze bijvoorbeeld een afvalprogramma promoten met een unieke korting op haar naam. Dat heeft ze vast niet uit liefdadigheid gedaan. Ook prijst ze in navolging van BN’ers als Patty Brard en Hans Klok producten van de Kruidvat aan.

Wat is het salaris van Pauline Wingelaar?

Toen ze begon met haar televisie carrière studeerde ze communicatie, geen economie. Ze liet een flinke steek vallen toen haar uitspraak “beter verwend dan verwaarloosd” de slogan van het programma werd. Deze spreuk had ze geleerd van haar vader. Op zich is het geen unieke uitspraak of gedachte maar er is flink wat verdiend door de zin op T-shirts te drukken. Pauline Wingelaar kreeg een bescheiden bedrag als salaris maar voor de merchandise heeft ze niets gekregen.

Pauline

Is Pauline Wingelaar miljonair?

Op basis van het vermogen dat Pauline Wingelaar naar schatting heeft is ze op eigen houtje geen miljonair. De inkomsten uit presenteren en reality-tv hebben geen fortuin opgeleverd maar dat hoeft ook niet. Ze is namelijk getrouwd met Harmen Bisschop van Tuinen. Hij is makelaar en werkt bij één van de oudste makelaarskantoren in Het Gooi. Of ze daarmee op het lijstje miljonairs komen is niet duidelijk. Waarschijnlijk leven ze van een bovenmodaal inkomen maar een echt rijke ‘vibe’ kunnen we niet ontdekken aan deze familie.

Wist je dit over Pauline Wingelaar?

Van meisje ging Pauline naar moeder. Dit was uiteraard ook te zien op de televisie. Want als er geen camera op staat dan gebeurt het niet. Helaas zijn er ook gebeurtenissen in het leven die niet goed gaan, dit kun je vooraf niet altijd inschatten. Een zwangerschap bleek niet goed te verlopen en Pauline verloor zo haar dochter na 22 weken zwangerschap. Ook dit verlies en de nasleep hiervan konden kijkers volgen.

Het motto van haar vader was “beter verwend dan verwaarloosd”. Zo zou deze boodschap zelf ook in het programma brengen. Deze slogan verscheen op shirts en de cast zou deze shirts op de televisie dragen. Pauline Wingelaar heeft hier overigens zelf niets mee verdiend.

Pauline Wingelaar zou het in ‘Echte meisjes in de jungle’ de halve finale bereiken. Britt Dekker was dat seizoen de winnaar en haalde hiermee 30.000 euro binnen. Wat de deelnemers per aflevering betaald kregen is niet openbaar gemaakt. Hier krijgen ze doorgaans een bescheiden vergoeding voor.

De meisjes zijn nu volwassen vrouwen. Bij aanvang van het eerste programma kenden ze elkaar maar waren ze niet zo hecht als later. Door zwangerschappen werd de band sterker en vonden ze elkaar in verschillende fasen van het leven. Ook nu zoeken ze elkaar nog regelmatig op.

Pauline Wingelaar op social media

Je kunt Pauline Wingelaar op social via meerdere kanalen vinden.

Facebook Pauline Wingelaar: https://www.facebook.com/paulinebisschopvantuinenwingelaar/

Instagram Pauline Wingelaar: @paulinewing

Twitter Pauline Wingelaar: @PaulineWing

TikTok Pauline Wingelaar: @paulinewingelaar

Wiki