Wat is het vermogen van Jort Kelder?

Een air van arrogantie met een vleugje bescheidenheid en een flinke dosis (zelf)kritiek. Jort Kelder is iemand die niet eenvoudig in een hokje te plaatsen valt. Als voormalig hoofdredacteur van Quote lijkt hij geobsedeerd te zijn met rijkdom zonder zelf echt rijk te willen worden.

Is het vermogen van Jort Kelder voldoende om in de Quote 500 te staan of moet hij zijn bretels op afbetaling kopen? Wat je wilt weten over Jort Kelder en zijn vermogen lees je op deze pagina.

Wie is Jort Kelder?

Op 22 september 1964 werd Jort Paul Wouter Kelder geboren in Gouda, al staat op zijn website te lezen dat hij ‘jokt’ over zijn leeftijd. Hij studeerde Nederlands recht en zou als persvoorlichter voor jongerenorganisatie JOVD werkzaam zijn.

Na eerst als stagiair aan de slag te gaan hij het magazine Quote zou hij doorgroeien tot hoofdredacteur. Hij werd hiervoor onderscheiden als ‘Hoofdredacteur van het jaar’ in 1998, een jaar later werd Quote uitgeroepen tot ‘Tijdschrift van het jaar’. Hij is niet getrouwd en heeft geen kinderen. Hij woont samen met twee katten.

De man met het gestreepte shirt en bretels, dat is voor velen het imago van Jort Kelder. Hij was de personificatie van een kakker, compleet gemaakt met die onmiskenbaar deftige manier van praten.

Hij heeft eigenlijk altijd zwaar geleund op dit imago maar toch lijkt hij privé geen standaard ‘high society’ man te zijn. Zo zorgt het vermogen van Jort Kelder zeker niet voor een plekje in ‘zijn’ Quote 500, wat hij wel verdient lees je verder op deze pagina.

Jort Kelder staat bekend om zijn scherpe uitspraken en opmerkingen, maar is zijn reputatie als ‘baby boy’ van de journalistiek eigenlijk wel verdiend? De ene dag sneert hij naar rijke 80+ personen met blauw bloed terwijl hij de volgende dag een liefdevolle documentaire over ‘oude rijkdom’ presenteert.

Hij is rap van tong en deelt regelmatig ongenuanceerde meningen uit maar daar lijkt weinig venijn achter schuil te zijn. Zo laat hij zich zelden politiek uit, hooguit in de context van financiële zaken. Zo hekelt hij linke politiek maar vooral vanuit het perspectief van de belastingheffing die hij moet betalen.

Hij blaft wel maar bijt niet. Wellicht dat hij juist daardoor zo goed en al zo lang presteert in de media.

Jort Kelder vermogen

Waar heeft Jort Kelder mee verdiend?

Je zou bijna kunnen zeggen dat Jort Kelder zijn geld heeft verdiend met een gestreept hemd en bretels. Dit was jarenlang zijn standaard outfit, net zoals Steve Jobs altijd een zwarte coltrui en New Balance schoenen droeg. Daarmee liet Kelder doorschemeren dat hij goed is in ‘branding’.

Kelder was geen persoon maar een merk. Later zou de ‘Jort Collection’ kleding verschijnen wat zijn merk verder zou versterken. Hij mag dan van huis uit een journalist zijn, misschien heeft hij zelf meer geld verdiend met kleding. Door het te verkopen en te dragen.

Met zijn carrière als journalist bij Quote heeft hij aardig verdiend maar niet meer dan een bovenmodaal salaris. Op televisie heeft waarschijnlijk een hoger uurloon gekregen om te presenteren. Zijn Jortcast zal minder opleveren maar alle beetjes helpen. Wat hij binnenhaalt met commissie op zijn kledinglijn is onduidelijk, het biedt wel meer zekerheid van inkomsten.

Dat het vermogen van Jort Kelder lager is dan hij zou wensen mag duidelijk zijn. Zo heeft hij ooit uit protest zijn belastingheffing openbaar gepubliceerd. Hij vond dat hij teveel belasting moest betalen. Toch is hij een goede vriend van Minister-President Mark Rutte.

Hij heeft kritiek op het systeem maar kan heel goed overweg met de leider van de regering en daarmee het systeem… Of luistert Mark niet naar de pleidooien van Jort om vermogende mensen met rust te laten?

Hoeveel verdient Jort Kelder per maand?

In 1994 zou Kelder op 29-jarige leeftijd hoofdredacteur worden van Quote, het magazine voor en over de ‘bon ton’ in Nederland. Toch deelt hij niet de rijkdom en verdiende hij als hoofdredacteur minder dan 10.000 euro per maand. Tegenwoordig zien we hem vaker op de buis en in het theater. Deze kleinere baantjes leveren hem bij elkaar opgeteld waarschijnlijk meer op dan hij voorheen verdiende in loondienst.

Wat is het salaris van Jort Kelder?

Toen hij als hoofdredacteur voor Quote werkzaam was heeft Jort Kelder een salaris van geschat 100.000 euro gekregen. In 2008 zou hij samen met Ronald van der Laar productiebedrijf 925TV oprichten, onderdeel van Mediamaatjes bv. Daar zal hij waarschijnlijk een DGA salaris verdienen naast zijn inkomsten uit losse opdrachten als spreker.

Is Jort Kelder miljonair?

Het korte antwoord is; ja, Jort Kelder is miljonair. Naar eigen zeggen haalt hij deze titel maar op het randje. Dit komt ook weer volgens hemzelf door het hoge belastingtarief en dalende beurskoersen. Toch is het enigszins verwonderlijk dat iemand die zoveel optrekt met miljonairs zelf niet ruim in de slappe was zit.

Als dikke vijftiger geeft hij aan nog steeds te moeten werken, anders komt hij niet uit met zijn opgebouwde vermogen.

Wist je dit over Jort Kelder?

Jort Kelder en Mark Rutte zijn al jarenlang goede vrienden. Deze intieme band heeft ertoe geleid dat roddelblad Privé liet doorschemeren dat er mogelijk sprake is van een amoureuze relatie tussen dit duo. Kelder heeft dit ontkend. De enige aanleiding tot de conclusie van Privé is dat beide heren geen vaste relatie hebben.

Wat betreft relaties heeft Jort Kelder de harten van diverse dames weten te breken maar dit zou nooit van lange duur zijn. Zijn relatie met actrice Georgina Verbaan werd breed uitgemeten in de pers, niet in de laatste plaats vanwege het leeftijdsverschil.

Hij is pescotariër wat betekent dat hij alleen vis eet, geen vlees. Hij is betrokken bij ‘Eet geen dierenleed’ en hij heeft in het verleden de productie van ganzenlever bekritiseerd als ‘rechtse hobby’. Daarnaast is Kelder de trotse eigenaar van twee katten.

Voor iemand die het vaak heeft over ‘links’ en ‘rechts’ lijken de meningen van Jort Kelder per moment te verschillen. Zo schopt hij tegen ‘links’ en ‘rechts’ om dit vervolgens in de volgende zin te nuanceren of geheel te ontkrachten. Hij is duidelijk voorstander van kapitalisme maar lijkt zich nauwelijks te bekommeren om persoonlijke welvaart en een exclusieve leefstijl.

Jort Kelder op social media

In de adresbalk van zijn officiële website zie je als eerste een paar bretels. Hij weet waar hij om bekend staat en laat ons dit niet vergeten. Hij klaagde Google en Facebook aan voor het publiceren van crypto advertenties met zijn beeltenis.

Instagram Jort Kelder: @jort.kelder

Twitter Jort Kelder: @jortkelder

Website Jort Kelder: https://jortkelder.nl

Wiki