Wat is het vermogen van Breghje Kommers?

“Achter elke grote man staat een sterke vrouw.” In het geval van Ali B staat zijn vrouw Breghje Kommers weliswaar in de schaduw van de bekende rapper maar ze staat er zeker niet achter. Zonder het vermogen dat Breghje Kommers in 2002 al bijeen had gesprokkeld zou Ali B wellicht nooit van zijn gokverslaving af zijn gekomen. Toch is het niet zo verwonderlijk dat deze dame minder bekend is dan haar echtgenoot van ze schuwt de publiciteit. Waar Breghje Kommers haar vermogen mee verdient trachten we te achterhalen op deze pagina. Dat het niet zo eenvoudig blijkt te zijn zul je snel ontdekken.

Wie is Breghje Kommers?

In 1980 werd Breghje Kommers geboren in de Brabantse gemeente Bergen op Zoom. Toen ze 19 was zou ze als stagiaire in Amsterdam gaan werken tijdens evenementen terwijl ze in haar geboortestad enkele administratieve banen had. Haar talent voor marketing uitte zich in de oprichting van SPEC., een evenementenbureau dat diverse festivals zou organiseren.

In 2002 kwam Ali B in het leven van Breghje. Op dat moment zat hij in een donkere periode van zijn leven, hij was gokverslaafd en had flinke schulden. Het vermogen van Breghje Kommers was toen al flink aan het groeien en ze maakt een deal met Ali Bouali. Hij zou tekenen als artiest en zij zou helpen met het aflossen van de schulden. Enkele jaren later zou Bouali als partner in het bedrijf en stappen en niet veel later zouden ze ook als levenspartner elkaar vinden.

Samen met Ali Bouali heeft Breghje Kommers 3 kinderen genaamd Omar, Amin en Nouri. De ouders hebben ervoor gekozen de kinderen uit de spotlights te houden. Op social media werd het gezicht van baby Nouri afgedekt met een emoji.

Waar heeft Breghje Kommers mee verdiend?

Op 20-jarige leeftijd begon Breghje Kommers met het bedrijf SPEC. waarmee ze optredens en festivals verzorgde. De focus lag op rappers en de Nederlandse hiphop cultuur die aan het begin van deze eeuw tot bloei kwam. Toen ze ontdekte dat artiesten vooral iemand nodig hadden om zaken voor ze te regelen zou het verdienmodel anders worden. In plaats van evenementen organiseren zou ze artiesten begeleiden en ondersteunen bij het aangaan van contracten en het boeken van optredens.

Het vermogen van Breghje Kommers komt niet alleen voort uit het managen van nederhop artiesten zoals Ali B, Boef en zijn neefje Yes-R. Ook artiesten als Najib Amhali en Famke Louise kozen voor SPEC. als management bureau. Op het hoogtepunt zouden tientallen artiesten vertegenwoordigd worden door Kommers en Ali B, die ondertussen samen eigenaar waren van het bedrijf. Op dit moment ligt het aantal artiesten een stuk lager met slechts 7 artiesten die nog vertegenwoordigd worden door dit agency:

  • Ali B
  • Boef
  • Glen Faria
  • Ice
  • Jordan Wayne
  • Numidia
  • Ronnie Flex

Normaal gesproken verdient een vertegenwoordiger van een artiest een commissie, als er minder deals worden gesloten dan komt er ook minder geld in het laatje. Het is natuurlijk mogelijk dat er nu meer opdrachten worden binnengehaald voor dit selecte clubje artiesten.

Breghje Kommers Vermogen

Hoeveel verdient Breghje Kommers per maand?

Er staan enkele BV’s op naam van Kommers. Als eerste SPEC Holding II B.V. met een vermogen van pakweg 1,3 miljoen euro. Daarnaast heeft ze nog een eigen bedrijf genaamd Kommers Beheer B.V. met een geschat vermogen van 1,5 miljoen euro. Ervan uitgaande dat ze voor ieder bedrijf een directeurssalaris ontvangt verdient Breghje Kommers een flink bedrag per maand. Hoeveel dit precies is kunnen we echter niet achterhalen.

Wat is het salaris van Breghje Kommers?

Met twee B.V.’s kan ze ook tweemaal een DGA salaris innen waarmee Breghje Kommers niet mag klagen over inkomsten. Maar ze zal het meeste verdienen aan commissie van opdrachten die ze voor jaar artiesten binnenhaalt. Kees Koning, oprichter van het label Top Notch, geeft aan dat ze haar artiesten altijd op de eerste plaats zet. Daar heeft ze zelf uiteraard ook belang bij.

Is Breghje Kommers miljonair?

Er is een Quote lijst met 100 miljonairs voordat ze 30 jaar oud zijn, Breghje Kommers staat hier niet tussen. Toch zou ze hier met een vermogen tussen 1,5 en 2 miljoen euro wel voor in aanmerking komen. Ali B is te oud voor deze lijst, volgens de berekeningen van Quote zou hij wel multimiljonair moeten zijn. Aangezien ze getrouwd zijn en huis en haard met elkaar delen zal het vermogen van Breghje Kommers zeker in de miljoenen lopen. Als je kijkt naar de waarde van de BV’s waarbij ze betrokken is komt ze zeker boven het miljoen uit. Net zoals ze de pers ontloopt is ze ook niet bepaald scheutig met informatie over haar financiële zaken. Daarmee kunnen we helaas geen definitief antwoord geven op de vraag of Breghje Kommers miljonair is dus houden we het op ‘misschien’.

Wist je dit over Breghje Kommers?

Hoewel ze vooral als ‘de vrouw van’ wordt aangemerkt was het Breghje die Ali B hielp om niet alleen bekend te worden als artiest maar ook uit zijn schulden te komen. Zij heeft het bedrijf opgericht, pas 2 jaar later zou Ali B mede-eigenaar worden.

Toen de documentaire over misstanden bij The Voice uitkwam werd Ali B beticht van diverse seksuele escapades die het daglicht niet kunnen verdragen. Hij zou daarom tijdelijk naar Dubai gaan om in de luwte te blijven. Volgens geruchten was de liefde tussen het echtpaar al eerder bekoeld, waarom precies is niet duidelijk.

Breghje Kommers op social media

Er zijn weinig foto’s te vinden van Breghje, op social media zul je haar ook niet snel vinden. Op een foto voor de pers houdt ze zelfs haar handen voor haar gezicht. Ze is duidelijk een heel ander persoon dan haar echtgenoot Ali B die wel graag voor het oog van de camera staat en graag zijn (eigen) privéleven deelt op social media. We moeten het daarom doen met bedrijfsaccounts die overigens ook niet actief worden bijgehouden.

Facebook Breghje Kommers: https://www.facebook.com/specnl

Instagram Breghje Kommers: @spec.nl

youtubehttps://www.facebook.com/specnlhttps://www.facebook.com/specnlWebsite Breghje Kommers: https://spec.nl