Wat is het vermogen van Marc Overmars?

Voetbalfans kennen uiteraard Marc Overmars, voormalig voetballer en sinds 2009 sportbestuurder. Sinds 2022 is hij sportief directeur bij Royal Antwerp. Dit was echter niet gepland want enkele maanden voordat hij naar de zuiderburen vertrok zou hij per direct Ajax verlaten. Heeft dit impact gehad op het vermogen van Marc Overmars? Over zijn salaris hoeft hij in Antwerpen niet te klagen, zijn imago heeft echter wel een deuk opgelopen. Op deze pagina bekijken we wat Marc Overmars als vermogen heeft opgebouwd en wat hij naar schatting verdient per maand. Uiteraard kijken we ook naar zijn succesvolle carrière in de voetbalsport.

Wie is Marc Overmars?

Marc Overmars werd geboren in Emst op 29 maart 1973. Zoals bij veel Nederlandse kinderen was voetbal zijn passie. Vanaf zes jaar oud speelde hij bij SV Epe waar hij acht jaar zou blijven. Toen werd het tijd voor het echte werk en ging hij naar Go Ahead Eagles. Na enkele jaren voetbalschool zou hij voor de eerste divisie uitkomen. Hoewel hij in elf wedstrijden slechts één goal wist te maken zou zijn kwaliteit als voetballer indruk maken.

Willem II was bereid om een half miljoen gulden neer te tellen voor de rijzende ster, dit was het hoogste bedrag wat ooit was betaald voor een speler van zijn leeftijd. Dit had echter nog niet zoveel invloed op Marc Overmars’ zijn vermogen, hij was wel sterk bezig met zijn ‘merk’ uit te bouwen. Toch zou hij zelf in seizoen ‘91-‘92 slechts eenmaal een goal scoren in 31 wedstrijden.

Het was zijn transfer naar Ajax waarmee het grote succes zou komen. Hij zou geen wedstrijd missen in zijn eerste seizoen bij de Amsterdamse club. Dat jaar zou hij zijn eerste prijs in de wacht slepen met de KNVB beker voor Ajax. Hij won ook de onderscheiding “de Gouden Schoen” vanwege zijn meedogenloze snelheid en berekenbare spel op de linkerflank.

Als voetballer speelde Overmars bij Ajax, Arsenal, Go Ahead Eagles, FC Barcelona en Willem II. Hij was een vleugelspeler die vooral bekend stond om zijn hoge snelheid. De jaren die hierop volgde presteerde hij steeds beter en werd zo de ruggengraat van Ajax. Toen hij in 1996 moest herstellen van een ernstige blessure bleek hoe belangrijk Overmars was voor Ajax. De prestaties liepen zichtbaar terug.

Eind 2022 zou Marc Overmars worden opgenomen in het ziekenhuis vanwege een licht infarct. Volgens officiële bronnen maakte hij het goed maar zal wel tijd nodig hebben om te herstellen.

Waar heeft Marc Overmars mee verdiend?

Voetbal is wereldwijd de populairste sport en iedereen met een bal kan een potje spelen. Toch zijn de echte talenten dun gezaaid en Marc Overmars is zeker een speler van formaat. De eerste jaren lag zijn salaris nog niet echt hoog, het vermogen van Marc Overmars zou flink toenemen sinds zijn team in 1995 de UEFA Champions League in de wacht wist te slepen. Ook won hij in datzelfde jaar de wereldbeker voor clubteams en de UEFA Super Cup. Om te bewijzen dat het geen toeval was haalde hij samen met zijn team ook nog eens driemaal achtereen het landskampioenschap binnen.

Marc Overmars vermogen

Niet alleen heeft Marc Overmars veel verdiend aan voetbal, clubs hebben ook flink geïncasseerd door hem te verkopen. Zo mocht Arsenal 15 miljoen gulden betalen aan Ajax voor hun sterspeler, waar hij direct weer liet zien hoe hij een team compleet kon maken. Arsenal won direct de FA Cup en het landskampioenschap. Dat was uiteraard niet alleen aan Marc te danken maar het bleek maar weer eens wat een goede teamspeler hij was.

Het vermogen van Marc Overmars nam weer toe in 2000 toen hij samen met Emmanuel Petit de overstap maakte van Arsenal naar FC Barcelona. De Spaanse club moest 88 miljoen gulden betalen waarmee hij direct de duurste Nederlandse speler ooit zou worden. Helaas liep het hier minder goed en zou hij geen grote overwinningen weten te behalen. Omdat zijn blessures toenamen stapte hij uit het profvoetbal en ging hij verder bij Go Ahead Eagles. Hij zou hier weer even terugkeren als voetballer maar dit was slechts voor korte duur.

Hoeveel verdient Marc Overmars per maand?

Als we uitgaan van het salaris dat hij nu vangt in Antwerpen verdient Marc Overmars bijna 85.000 euro per maand. Daarnaast zal hij ongetwijfeld nog wat investeringen hebben en neveninkomsten. Het totale vermogen van Marc Overmars wordt geschat op 50+ miljoen euro, een deel van dit bedrag zit vast in diverse investeringen.

Wat is het salaris van de heer Overmars?

Toen hij nog bij Ajax werkte was het salaris van Marc Overmars 400.000 euro op jaarbasis. Toen zijn contract werd verlengd kwam hier nog een bonus van 1,25 miljoen euro bij. In Antwerpen krijgt Marc Overmars een salaris dat ruim tweemaal zo hoog ligt. Er zit echter wel een addertje onder het gras. Hij werd namelijk niet ontslagen bij Ajax maar stapte ‘vrijwillig’ op.

Is Marc miljonair?

Omdat hij zelf besloot om Ajax te verlaten moest hij de 1,25 miljoen bonus voor ondertekenen van het contract terugbetalen. Marc Overmars is miljonair maar de overstap heeft zijn bankrekening wel tijdelijk schade berokkend. Dit gat kon hij echter goed vullen met de 1 miljoen euro die Marc Overmars bruto bij Royal Antwerp FC verdient.

Zijn controversiële vertrek bij Ajax vanwege aantijgingen van grensoverschrijdend gedrag heeft in ieder geval geen negatieve invloed gehad op zijn salaris.

Wist je dit over Marc Overmars?

Na een glansrijke internationale carrière leek het tij te keren bij Barcelona. Na zijn laatste professionele wedstrijden voor Go Ahead Eagles zou hij in 2009 terugkeren bij zijn eerste club SV Epe.

Op het WK ‘94 werd Marc Overmars uitgeroepen tot “Best Young Player”. Tijdens zijn debuut op negentienjarige leeftijd zou hij het eerste doelpunt voor Oranje scoren in de vierde minuut van de wedstrijd.

In 2022 zou hij Ajax verlaten omdat hij beschuldigd werd van ‘grensoverschrijdend’ gedrag. Om precies te zijn stuurde hij ongevraagd foto’s van zijn geslacht naar vrouwelijke collega’s. Het is nog niet bekend of hij hiervoor verder wordt vervolgd, het is wel opvallend dat Antwerpen hem slechts twee maanden later zou inhuren. Die club verloor met deze beslissing wel enkele sponsoren.

Marc Overmars op social media

Op social media is Marc Overmars niet te vinden. Er zijn accounts op Facebook, Twitter en Instagram maar die zijn niet geverifieerd. Ook heeft hij geen officiële website.

Meer weten over het vermogen van bekende Nederlanders? Klik op de volgende link. Vermogen bekende Nederlanders

 

Wiki Marc Overmars