Wat is het vermogen van Gert Verhulst?

Gert Verhulst is de rijkste man van België, daar bestaat geen twijfel over. Met Studio 100 heeft hij een groot imperium opgebouwd met diverse hits zoals K3, Mega Mindy, Kabouter Plop en natuurlijk zijn televisieprogramma samen met Samson.

Dat hij miljonair is zal geen verrassing zijn maar wat is het vermogen van Gert Verhulst eigenlijk? Op deze pagina kijken we niet alleen naar het salaris van Gert maar ook naar de wijze waarop hij zijn vermogen heeft opgebouwd.

Wie is Gert Verhulst?

Gert Verhulst werd geboren op 24 januari 1968 onder de volledige naam Gert Tony Hubert Verhulst. Hij is een artiest en ondernemer die zowel voor als achter de camera veel succes heeft behaald. Zo was en is hij:

  • Acteur
  • Zanger
  • Presentator
  • Televisie producent
  • Ondernemer

Verhulst is in 2019 hertrouwd met Ellen Callebout, uit zijn eerste huwelijk kreeg hij twee kinderen genaamd Viktor en Marie.

Waar heeft Gert Verhulst mee verdiend?

De grote doorbraak en het begin van het omvangrijke vermogen van Gert Verhulst was het televisieprogramma Samson en Gert. Dit programma ging in 1990 van start in België op de televisiezender VRT. Twee jaar later zou het programma ook op de Nederlandse buis komen bij Veronica.

Het succes van dit programma lag aan de basis voor de oprichting van Studio 100, een productiebedrijf met een focus op programma’s en andere projecten gericht op kinderen.

De populaire serie met de hond Samson liep tot 2006 en werd daarna nog jarenlang herhaald. De laatste show vond plaats op 16 april 2022. Dit vormde wellicht de basis van Gert Verhulsts vermogen maar hier zou het niet mee ophouden.

Verhulst begon met een bescheiden rol op de Vlaamse BRT als omroeper. Samen met acteur Danny Verbiest ontstond het idee om een kinderprogramma te maken, dit werd Samson & Gert. De merchandise werd al snel razend populair, zo waren er videotapes, audio CD’s en speelgoed waar kinderen geen genoeg van konden krijgen.

De BRT was niet in staat om deze tak succesvol invulling te geven en Gert Verhulst zag kansen om zijn vermogen flink op te krikken door het concept verder te vercommercialiseren.

Samen met twee andere oprichters ging Studio 100 van start. Ze kwamen als eerste met Kabouter Plop op de ploppen, herstel pRoppen. Hoewel het wederom een kinderprogramma betrof zou de Kabouterdans een hit worden die in de lage landen de populariteit van de Macarena wist te evenaren.

Na Kabouter Plop kamp volgde een succesvolle musical Sneeuwwitje, gevolgd door Pinokkio en Robin Hood. In 1999 zou de eerste bioscoopfilm van Studio 100 verschijnen met Kabouter Plop als hoofdpersonage. Ondertussen werden er steeds meer karakters ontwikkeld of aangekocht waaronder Piet Piraat, Bumba en Mega Mindy.

De echte klapper was K3, een popgroep met vrolijke liedjes voor kinderen. De oorspronkelijke leden waren Karen, Kristal en Kathleen, later zouden deze artiesten worden vervangen door een nieuwe generatie K-meisjes die overigens niet werden uitgekozen op voornaam. De Nederlandse Josje was het eerste lid dat niet uit België kwam.

Als je een berekening wilt maken van het vermogen dat Gert Verhulst heeft dan mogen de Plopsa parken niet worden vergeten. Er zijn ondertussen al acht parken verspreid over vier Europese landen:

  • Plopsaland De Panne
  • Plopsa Indoor Hasselt
  • Plopsa COO
  • Plopsa Indoor Coevorden
  • Holiday Park
  • Plopsaland De Panne
  • Mayaland Kownaty
  • Mayaland Warsaw
  • Plopsaland Landen-Hannuit
  • Plopsa Station Antwerpen

Majaland Kownaty in Polen was het eerste park dat niet geheel in handen was van Plopsa. Samen met Studio 100 is Plopsa de reden waarom Gert Verhulst de rijkste man van België is geworden.

Gert Verhulst vermogen

Hoeveel verdient Gert Verhulst per maand?

Met een almaar groeiend imperium is niet eenvoudig te bepalen wat Gert Verhulst per maand verdient. Hij geeft hier zelf niets over prijs, volgens een schatting uit 2017 had hij destijds ruim 56 miljoen aan vermogen opgebouwd. Studio 100 had in dat jaar een omzet van 161 miljoen euro.

Wat is het salaris van de heer Verhulst?

Als mede-oprichter en mede-eigenaar van Studio 100 en Plopsa komt er geld binnen vanuit veel bronnen. Televisie, theater, film, pretparken en licenties op de vele populaire karakters dragen allemaal bij aan het salaris van Gert Verhulst. Uiteraard wordt er ook veel geïnvesteerd in uitbreiding. Zo duikt er regelmatig een nieuw park op in Europa.

Is Gert Verhulst miljonair?

Het is niet altijd even duidelijk welke bekende mensen een flink vermogen hebben opgebouwd. Bij deze ondernemer bestaat er echter geen twijfel over. Ja, Gert Verhulst is miljonair. In 2017 werd het vermogen van Gert Verhulst al geschat op 56 miljoen euro. Dit zal nu aanzienlijk meer zijn.

Wist je dit over Gert?

In 2008 werd Verhulst uitgeroepen tot Manager van het Jaar door het Belgische magazine Trends, samen met zijn zakenpartner Hans Bourlon. Samen met Bourlon won hij ook de Prijs voor de Vrijheid van denktank Libera! in 2017.

Het laatste optreden van Samson & Gert als duo was in 2022. Zelf gaf Verhulst aan dat hij wilde stoppen voordat het “zielig” werd. Samen hebben ze 32 jaar opgetreden, naast televisie en live shows is er in 2009 ook een speelfilm gemaakt. Het was de bedoeling dat na het vertrek van Danny Verbiest in 2006 Peter Thyssen de rol van Samson zou overnemen maar er werd besloten met de serie te stoppen.

K3 begon in 1997 als “Mascara” en moest de Vlaamse Spice Girls worden. Omdat de artiesten alledrie een voornaam hadden met de letter ‘K’ zouden ze al snel K3 genoemd worden. In 2002 zou het concept worden verkocht aan Studio 100 wat een goede investering bleek voor dit bedrijf. Naast een goede zet voor het vermogen van Gert Verhulst zou hij ook een relatie aangaan met zowel Karen als Josje.

De naam voor de Plopsa parken is een samentrekking van Plop (Kabouter Plop) en Sa (hond Samson). Dit waren de eerste twee karakters die Verhulst zou ontwikkelen met zijn partners. Samson ontstond tijdens zijn werk voor de Vlaamse televisieomroep VRT en Kabouter Plop was het eerste karakter van Studio 100.

Naast eigen karakters zijn er ook bestaande personages toegevoegd aan de Studio 100 line-up zoals Maja de Bij, Heidi en Wickie de Viking. Dit zijn figuren die tientallen jaren geleden bekend waren bij ouders en zelfs grootouders van de jonge doelgroep waar Gert Verhulst zijn vermogen aan heeft verdiend.

Gert Verhulst op social media

Let op: De Facebook pagina die je tegenkomt is hoogstwaarschijnlijk niet de officiële pagina van Gert Verhulst. Let dus op want op social media is hij niet / nauwelijks actief.

Instagram Gert Verhulst: @gertverhulst

Twitter Gert Verhulst: @Gert_Studio100

Website Gert Verhulst: https://www.studio100group.com

Bekijk hier meer artikelen over het vermogen van bekende Nederlanders

Wikipedia gert Verhulst