Heb je wat tijd over en wil je iets nuttigs doen? Vul dan vragenlijsten in op de Maximiles enquête site en je spaart voor leuke cadeau’s of een goed doel. Je moet hiervoor wel jouw profiel compleet invullen en snel reageren op mailtjes, anders loop je inkomsten mis.

Maximiles werkt iets anders dan andere enquête programma’s, met name de wijze van sparen verloopt wat anders. Wat je moet weten over dit spaarprogramma leggen we uit op deze pagina.

Wat is Maximiles?

Maximiles is een panel programma waar consumenten vragenlijsten invullen voor een vergoeding. In tegenstelling tot andere enquête sites krijg je niet betaald in euro’s maar je spaart punten. In de winkel kun je deze punten inwisselen voor cadeaukaarten, producten of doneer ze aan een goed doel naar keuze.

maximiles Enquête

Er is geen app, alles verloopt via de webbrowser. Je kunt Maximiles sparen via computer of een mobiel apparaat. Let op met meerdere deelnemers binnen hetzelfde huishouden. Door een IP-adres controle is het mogelijk dat het systeem denkt dat je een enquête tweemaal hebt ingevuld. Dit ontdek je pas na het afronden van de vragenlijst.

Als je in België woont dan ken je misschien Ivox nog wel, dit was ook een panel programma. Dit bedrijf werd in 2017 overgenomen door moederbedrijf Bilendi. In 2022 werd een kantoor in Amsterdam geopend waarmee ze nu ook lokaal aanwezig zijn. Het is echter geen bezoekadres, alle communicatie verloopt via de website.

Bilendi S.A. is het bedrijf achter Maximiles. Ze zijn opgericht en gevestigd in Frankrijk met ondertussen 15 kantoren wereldwijd met een focus op Europa.

Met een historie die teruggaat tot 1999 hebben ze heel wat ervaring opgedaan. Maximiles is een merknaam die ze sinds 2007 gebruiken, in eerste instantie voor de Spaanse en Italiaanse consument. Later zou de Nederlandstalige versie volgen. In 2013 zouden ze 8 miljoen leden in Europa behalen.

Hoe werken enquêtes bij Maximiles?

Als eerste moet je een account aanmaken. Bij aanmelding vul je gegevens in over jezelf, meer informatie betekent ook een grotere kans op uitnodigingen.

Je kunt jouw interesses aangeven. Wellicht ben je geneigd om alles aan te vinken om zoveel mogelijk te Maximiles te verdienen maar daar trappen ze niet in. Als het bedrijf vermoedt dat je niet eerlijk bent dan wordt je buitengesloten van deelname. Daarnaast is het invullen van vragenlijsten niet zo leuk als de vragen niet aansluiten op jouw interesses.

Het Maximiles enquête aanbod

Wat je aangeboden krijgt aan vragenlijsten is afhankelijk van jouw profiel. Op basis van jouw leeftijd, opleiding, gezinssamenstelling en interesses krijg je misschien dagelijks een vragenlijst via mail binnen. Klik snel en vul de lijst in voordat iemand anders het doet. Als je te lang wacht dan is de campagne alweer afgerond. Dit kan zelfs direct bij ontvangst van de mail als er veel mensen worden uitgenodigd.

Een nadeel van punten is dat je niet precies ziet hoeveel geld je ermee verdient. Dat is een slimme zet van Maximiles omdat het zo niet heel duidelijk is wat jouw tijd waard is. Je kunt in de winkel kijken hoeveel punten je nodig hebt voor een voucher met een specifieke waarde.

Dan kun je berekenen wat je eigenlijk verdient in euro’s. Dan ontdek je waarschijnlijk dat de vergoeding vrij laag is en dat je toch wel enkele maanden bezig bent voordat je kunt incasseren. Als je geen haast hebt en het leuk vindt om vragenlijsten in te vullen dan is Maximiles zeker een interessant spaarprogramma.

Goed om te weten over Maximiles

  • Het bedrijf bestaat al sinds 1999.
  • In plaats van euro’s wordt je beloond met punten (Maximiles).
  • Je spaart voor cadeaubonnen of goede doelen, niet voor geld.
  • De keuze in de webshop is niet altijd hetzelfde.

Maximiles reviews

De voornaamste kritiek op het Maximiles programma is de keuze in cadeau’s. Dat je geen geld kunt krijgen is jammer maar dat weet je bij aanvang, het probleem is dat het assortiment aan verandering onderhevig is.

Als je maandenlang punten spaart en vervolgens de Bol.com cadeaukaart niet meer beschikbaar is dan baal je natuurlijk. Je moet dan je punten voor iets anders inwisselen of doorsparen. Dit motiveert niet, houd er dus rekening mee dat het aanbod in de shop kan veranderen.

En punten sparen gaat niet snel, ook dat is een kritiek op Maximiles. Het aantal punten dat je krijgt per vragenlijst ligt niet zo hoog, je hebt duizenden punten nodig voordat je iets kunt uitzoeken.

Op het moment van schrijven kun je voor 2450 punten een Bol.com e-voucher van 15 euro ontvangen. Dit betekent dat iedere punt ruim een halve cent waard is. Je krijgt dan niet betaald in euro’s maar je kunt wel op Bol uitzoeken wat je wilt. Soms is het interessanter om voor een product te kiezen maar niet altijd.

 

Als een apparaat of computerspel elders in de aanbieding is dan is het voordeliger om dat product elders te kopen. Aan de andere kant is het mogelijk dat jouw punten juist meer waard zijn bij aanschaf van een product.

Maximiles voor een goed doel

Wil je punten sparen voor een goed doel? Daar zijn interessante opties voor. Zo kun je punten inwisselen voor doktersjassen en rollen verband voor Artsen Zonder Grenzen. Dit zijn heel tastbare donaties, dan weet je precies waar jouw tijd nuttig voor is geweest.

Is Maximiles goed voor online enquêtes?

Als je geld wilt verdienen met vragenlijsten invullen dan is Maximiles niet de enquête website voor jou. Ze keren namelijk geen geld uit maar cheques en producten. Als het aanbod in de winkel je aanstaat dan kun je hier gaan sparen met vragenlijsten invullen.

Houd er wel rekening mee dat het assortiment in de shop aan verandering onderhevig is. Verder is het bedrijf te vertrouwen, de website werkt in de meeste gevallen goed en je kunt langzaam maar zeker een flink aantal punten verzamelen. Het is aan te bevelen om naast Maximiles jezelf ook aan te melden voor andere enquête sites, dan gaat het sparen veel sneller.

Maximiles is niet de meest bekende enquête site maar het is wel een betrouwbaar internationaal opererend bedrijf. Als je een apparaat met browser hebt dan kun je overal waar je bent enquêtes invullen. Zorg er wel voor dat je online bent met een stabiele verbinding, anders kan de sessie worden onderbroken en zul je ook geen vergoeding ontvangen.

Maximiles inloggen

Ga naar de website van maximiles en vul rechtsboven jouw e-mailadres en wachtwoord in en je kunt direct inloggen. Heb je nog geen account of ben je nog geen lid ga dan naar https://www.maximiles.nl/registration/ en vul hier je gegevens in.